Drobenkový tvarohový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 500 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 200 g másla, 1 prášek do pečiva, 1 PL kakaa. ........Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 180 g zakysané smetany, 2 vejce, cukr dle chuti, 1/4 l mléka (pokud nemáte doma zakysanou smetanu, tak dát až 1/2 l mléka, náplň musí být řídká.)....Ryngle, mirabelky.
Postup přípravy
Ze surovin na těsto uděláme drobenku, asi 1/3 odebereme stranou, do zbytku přimícháme kakao, nasypeme na vymazaný vysoký plech 30 x 40 cm a rukou srovnáme. Polijeme vymíchanou…
Perník podle Kamily Magálové
Potřebné ingredience
Před pár lety pekla v nějakém televizním pořadu slovenská herečka Kamila Magálová tento nadýchaný vysoký perník. Ze všech perníků, které jsem kdy zkoušela upéct, mi připadá ten její nejlepší.
Postup přípravy
Do mísy prosijeme 40 dkg hladké mouky, přidáme 30 dkg moučkového cukru, 1 kypřící prášek do perníku, 1čajovou lžičku jedlé sody, 1/2 lžičky skořice a zamícháme. Vysoký plech 30 x…
Maxipohár aneb jak udělat někomu radost
Potřebné ingredience
Piškot: 4 vejce, 4 PL cukru, 4 PL polohrubé mouky, rybízová marmeláda....Pudinkový prášek, 1/2 l mléka, 3 PL cukru, 60 g másla.....Rama cremefine na šlehání, hrozny, ostružiny, meduňka.
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme prosátou mouku. Upečeme tenoučký piškot na pečícím papíře, sloupneme, rozkrojíme na tři pásy, promažeme marmeládou a slepíme. Krájíme 1…
Stracciatela řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 120 g krupicového cukru, 120 g polohrubé mouky, 4 PL oleje, 3 PL kakaa. Krém: 380 g bílého smetanového jogurtu, 250 g vaničkového tvarohu, 500 ml smetany ke šlehání 33 %, 2 vanilkové cukry, 3 PL moučkového cukru, 7 želatinových plátků, 100 g Margotky, 100 g hořké čokolády. Dále:4 banány, 50 g hořké čokolády.
Postup přípravy
Korpus: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a ručně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Vysoký plech 30 x 40 cm vymažeme a vysypeme, rozetřeme těsto a v…
Rákosziho tvarohové řezy
Potřebné ingredience
Nahlédla jsem do slovenského MMB a tam mě na první pohled zaujal tenhle úžasný koláček. Hned jsem ho upekla a je opravdu vynikající. Sice trochu pracnější, ale pro mě je to vždycky výzva dokázat si, že to dokážu.
Postup přípravy
Těsto: 30 dkg polohrubé mouky, 15 dkg Hery, 15 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 vejce a 1 žloutek, špetka soli.
Náplň: 50 dkg tvarohu …
Čokoládový dort s ostružinami
Potřebné ingredience
Jak dostat do svých potomků ostružiny, které jsou moc zdravé, urodilo se jich letos hodně a děti vám řeknou, že oni je nemusí? Na stránkách Pečení je radost jsem našla tento recept, upekla, byl výborný, ale..... Po druhé jsem si ho upravila a s výsledkem jsem spokojená, tak se s vámi můžu podělit.
Postup přípravy
Korpus: 4 vejce, 200 g krupicového cukru, 240 g hladké mouky, 25 g kakaa, 60 ml oleje, 60 ml vlažné vody.
Krém: 300 g ostružin, 4 plátky želatiny, 250 ml Rama cremefine na…
Polárkové řezy
Potřebné ingredience
Recept pro Andrejku a ostatní šikulky, které se nebojí želatiny. .......... Korpus: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky, 70 g krupicového cukru......... Náplň: 250 - 500 g netučného vaničkového tvarohu (viz komentáře), 1 zakysaná smetana (180 g), 250 ml smetany ke šlehání, 80 g moučkového cukru, 4 plátky želatiny.......... Dále: 1 mandarinkový kompot.
Postup přípravy
Korpus: Do sněhu z bílků zašleháme po jednom žloutky, ručně vmícháme směs mouky a cukru, na plechu 30 x 40 cm s pečícím papírem ( který mírně pomastíme) upečeme při 180°C 10 minut…
Tvarohový koláč s ostružinami
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 130 g másla nebo Hery, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva. ........ Náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 1 vanilkový cukr, 200 g moučkového cukru, 2 vejce, 4 lžíce rumu, 250 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek..........400 g ostružin (nebo jiného ovoce).
Postup přípravy
Těsto zpracujeme na vále, vyválíme na pečícím papíře velikosti 30 x 40 cm a přeneseme na plech.
Tvaroh, cukry, vejce a rum krátce prošleháme, v mléce rozmícháme pudinkový…
Dvojbarevný rybízový koláč
Potřebné ingredience
Tmavé těsto: 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 150 g krystalového cukru, 1 vejce, 3 PL kakaa, 1/2 lžičky skořice, 80 g oleje, 250 ml mléka.......Světlé těsto: 300 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 1 vejce, 80 g oleje, 200 g mléka.
Postup přípravy
Ve dvou miskách si připravíme těsto důkladným promícháním všech surovin. (Já je kratičce prošlehala šlehačem.) Na vysoký pech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a…
Jahodové dortíčky s čokokrajkou
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 120 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru.....Krém: mražené jahody nebo 2 jahodové kompoty, 3 pudinkové prášky (jahodové, vanilkové), 250 g másla, 200 g moučkového cukru....Dále: Bébéčka, 2 smetany ke šlehání, 2 ztužovače šlehačky, čokoládová poleva v sáčku.
Postup přípravy
Korpus: Z bílků a části cukru vyšleháme sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme mouku a sníh, upečeme na plechu 30 x 40 cm na 180°C.
Krém: Jahody rozmixujeme,…