Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TMAVÝ CHLÉB

TMAVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

viz dole

Postup přípravy

Suroviny dáme do nádoby v následujícím pořadí - 330 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce mléka, 450 g pšeničné tmavé chlebové mouky, 160 g žitné tmavé chlebové mouky, do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zamotaná ryba v domácí pekárně

Zamotaná ryba v domácí pekárně

Potřebné ingredience

Balení filetů z mořských ryb (já použila 800 g mražených filetů ze štikozubce chilského z Alberta), Niva (výseč cca 110 g), koření na ryby, máslo

Postup přípravy

Mražené rybí filety necháme povolit. Jemně okořeníme nejlépe kořením na ryby, můžeme i sladkou paprikou, pepřem... Nivu nakrájíme na špalíčky, nejméně na tolik kousků, kolik máme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ciabtta

Ciabtta

Potřebné ingredience

350 ml vlažné vody 2 pl olivového oleje 500 g hl mouky 2 čj soli do jednoho rohu \r\n1 čj cukru do druhého rohu pul kostky droždí dát na cukr

Postup přípravy

Mam mulinex tam je program č:2 kurka střední \r\nKdyž zapípá po 20 minutach přidám nakrájené olivy nebo sušené rajčata nebo bylinky když znova zapípá\r\nmam hotové těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Guláš s domácí pekárny

Guláš s domácí pekárny

Potřebné ingredience

Maso na guláš,2-3 velké cibule, koření na guláš dle Vaší chuti,sůl,1 dl oleje , trochu vody \\\\\\\\r\\\\\\\\nzahuštovadlo instatní jíška

Postup přípravy

Do pekárny dáme olej spustíme program marmeláda cibuli dáme na olej když pekárnáa začne míchat\\\\\\\\r\\\\\\\\nnecháme asi 5 minut pak dáme maso koření a necháme proběhnout celý…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Veky

Veky

Potřebné ingredience

300 ml mléka ,500 g hl.mouky,2 čj soli,1 čj citronové štávy,2,5 čj sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny a zapneme program těsto
po vykynutí těsto propracujeme a vytvarujeme 2 veky
na plech dáme pečicí papír na to položím vytvarované veky
a nechám…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý knedlík-těsto z domácí pekárny-megavelký :-)

Kynutý knedlík-těsto z domácí pekárny-megavelký :-)

Potřebné ingredience

350 ml vlažného mléka,půlka kostky droždí,1 ks vejce,1 kávová lžička cukru,300 g polohrubé+300 g hrubé mouky,1,5 kávové lžičky soli.

Postup přípravy

V misce do vlažného mléka rozdrobím droždí,přidám cukr,nechám vzejít kvásek,poté naliji do pekárny a přidám ostatní ingredience v uvedeném pořadí.(můžete použít i suché droždí,v…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí loupáčky :-)

Domácí loupáčky :-)

Potřebné ingredience

450 ml vlažného mléka\r\n1 kg mouky\r\n120 g krupice.cukr\r\n100g sádla\r\n12g soli \r\n60g čerstvého droždí-já dala 1 bal.sušeného\r\n1 vejce

Postup přípravy

Vypracovat těsto,nechat vykynout, umotat rohlíky,nechat ještě vykynout na plechu.potřít rozšlehaným vejcem,posypat mákem a šup do trouby na 200 st.asi 15 minut.\r\nRecept není…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Langoše z jogurtu

Langoše z jogurtu

Potřebné ingredience

250 ml vlaž.mléka, 100 ml bílého jogurtu, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 500 g hladké mouky 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 kostky droždí

Postup přípravy

Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do pekárny (droždí na jednu stranu, na druhou sodu) a zapneme na program těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na kousky a roztáhneme do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné Kaiserky

Celozrnné Kaiserky

Potřebné ingredience

250 ml vody, 3 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky kmínu, 200 g pšeničné celozrnné mouky, 11dkg pšeničné hladké mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí.

Postup přípravy

Domácí pekárna zadělala těsto, pak jsem nechala ještě 20min pod utěrkou kynout a pak jsem udělala bochánky, na které jsem použila razítko na kaiserky, pomašlovala vejcem, posypala…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pizza těsto z domácí pekárny-2 kusy

Pizza těsto z domácí pekárny-2 kusy

Potřebné ingredience

200ml vlažné vody,3 polévkové lžíce olivového oleje(můžete nahradit slunečnicovým),350g hladké mouky(část nahrazuji celozrnnou),1 lžička soli,1 vrchovatá lžička sypkého droždí

Postup přípravy

V uvedeném pořadí vložim do pekárny,já nastavuji program těsto-1hod,10minut.Po vykynutí rozdělím na dvě poloviny,obě rozválím na placku a vytáhnu na pizzu,položím na pečící papír…

Zobrazit více...

Kategorie