Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Hamburská omáčka v PH

Hamburská omáčka v PH

Potřebné ingredience

Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu.

Postup přípravy

Osmahneme cibuli,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem. Zapnu PH na 2 asi 2,5…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Bůčková roláda s bramborami a zeleninou

Bůčková roláda s bramborami a zeleninou

Potřebné ingredience

plát bůčku (cca 600g), 2-3 vejce, párek, paprika, mrkev, hrášek, brambory, sůl, koření (např. Vepřová pečeně), kukuřičný škrob + voda

Postup přípravy

Z vajec připravit míchanici, papriky pokrájet na plátky, mrkev pokrájet na kolečka, brambory na menší kusy.

Plát bůčku posolit, na něj rozložit míchanici z vajec, párky a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřová panenka na víně

Vepřová panenka na víně

Potřebné ingredience

vepřová panenka (je možno použít i třeba kotletu vcelku), 150 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 2 vrchovaté lžíce sušené cibule (pokud nemáte, tak restované cibule), 1 lžíce pokrájeného česneku, ½ lžičky soli, 1 lžička třtinového cukru, ¼ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky bílého pepře, (špetka kurkumy - není nutné), kousek másla na vymazání hrnce, 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu + 50-100 ml vody na zahuštění

Postup přípravy

Panenku vložit do máslem vymazaného hrnce, poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem.
Posypat cibulí a česnekem, zalít vodou, vínem a worcesterovou omáčkou.

Pomalit na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ NA PÓRKU v MH

VEPŘOVÉ NA PÓRKU v MH

Potřebné ingredience

1/2 kg masa 1 pórek menší 1 cibule česnek sůl, trochu papriky, pepř, kmín, podravku ....

Postup přípravy

Dám do hrnce posmažím na trochu oleji cibulku,maso, pórek dochutím podleji trochou vody a zapnu na dušení 2 hod.
Po 1,5 hodině zahustím jíškou a dochutím a nechám ještě 1/2 hod…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Bratislavské plecko v PH

Bratislavské plecko v PH

Potřebné ingredience

Suroviny 400 g vepřové plece 1 cibule 2 lžíce rajského protlaku 1 velká mrkev Hrášek cuketa na kostičky(nemusí být) 2 sterilované okurky 2 x masox masového vývaru šťáva z půlky citronu voda hladká mouka sůl mletý černý pepř olej 1/2 citronu

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
Cibulku osmažím přidám maso orestuji dám mrkev a cuketu a zapnu na high. na 2,5 hod. Po 1,5 hodině přidám protlak okurky,…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Špízy z mletého masa

Špízy z mletého masa

Potřebné ingredience

250 g mletého masa (nejlépe mix hovězí + vepřové), 1 velká cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 1 vejce,1 lžíce hladké mouky, 1 vrchovatá lžíce strouhanky, sůl, pepř, mletá paprika (možno i chili paprička nebo uzená paprika), několik silnějších plátků slaniny (může být i jiná uzenina), zelenina na napichování (papriky, rajčata, lilek, cibule ...), olej, grilovací koření, 50-100 ml vody na podlití

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- z cibule sejmou velké plátky, pokrájet je na větší kusy (budou se napichovat na špejli) a vnitřní malou část pokrájet na drobno (ta přijde do masa…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové plátky po znojemsku

Vepřové plátky po znojemsku

Potřebné ingredience

Vepřové maso 1 cibule 100 g uzené slaniny 4 ks okurky olej, voda, hladká mouka sůl, mletý černý pepř, sojová omáčka jíška, ocet, podravka

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme nasolíme opepříme obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme na oleji. Vytáhneme na talíř. Ve výpeku osmahneme cibulku, na kostičky nakrájený špek a párek…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Lesní kuře

Lesní kuře

Potřebné ingredience

kuře, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, hrst sušených lesních hub, sůl, drcený kmín, tymián, máslo na vymazání hrnce, na zahuštění 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml vody, na dochucení na talíři čtyřbarevný pepř + zelená petrželka

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- kuře rozpůlit, nebo naporcovat na jednotlivé díly
- cibuli pokrájet na půlkolečka
- česnek pokrájet na plátky
- houby namočit do vody (do…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí na víně

Krůtí na víně

Potřebné ingredience

600 g krůtího masa, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer - v poměru, jak to máte rádi), 80 g cibule,, 250 ml červeného vína, 50 g uzené slaniny, sůl, 2 bobkové listy, provensálské koření, olej na orestování masa, na zahuštění 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu +100 ml vody

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- zeleninu pokrájet na tenké nudličky
- cibuli pokrájet na hrubší kousky (čtvrtměsíčky)
- maso nakrájet na větší kousky (cca 50 - 70 gramů)
-…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové karé se žampiony a bramboro-petrželovými noky

Vepřové karé se žampiony a bramboro-petrželovými noky

Potřebné ingredience

* KARÉ: 500 g vepřového karé, 100 g slaniny, 250 g žampionů, 4 stroužky česneku, 1 cibule, mletá sladká paprika, drcený kmín, mletý pepř, sůl, hladká mouka na poprášení masa, olej na smažení, 50 ml vody na podlití (nebo vývaru), něco na zahuštění (instantní jíška, hraška...), na dochucení instantní šťáva na světlá masa (pokud se nepodlévalo vývarem); * NOKY: 500 g brambor, 50 g krupice, 50 g hladké mouky, 1 vejce, hrst nasekané petrželky, sůl

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky, osolit, opepřit a poprášit hladkou moukou
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na jemno
- česnek…

Zobrazit více...

Kategorie