Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené zelené fazolky

Zapečené zelené fazolky

Potřebné ingredience

400 - 500g zelených fazolek (mražené povolené, čerstvé předvařené), 1 šlehačka, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, asi 2 hrsti strouhanky, 50g parmazánu, 1 - 2 mozzarelly

Postup přípravy

Fazolky nasypeme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, přidáme česnek a zamícháme. Navrch poklademe plátky mozzarelly a zasypeme částí parmazánu. Pečeme na 200°C asi 15min., poté…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Houskový knedlík vhodný k omáčce- hrnkový recept

Houskový knedlík vhodný k omáčce- hrnkový recept

Potřebné ingredience

Potřebujeme : 3 hrnky hrubé mouky( hrnek 250 ml),300 ml vody,1/2 prášku do pečiva 1 vejce a 1 žloutek,1 lžíci oleje,1/2 lžičky soli,2 rohlíky-den staré

Postup přípravy

Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky.Do mísy dáme vodu, vejce, olej -přisypeme mouku s pr.do pečiva, sůl a nakrájené rohlíky-vymícháme těsto-necháme 10 minut odpočinout. Zatím si…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Avokádové toasty se ztraceným vejcem

Avokádové toasty se ztraceným vejcem

Potřebné ingredience

- Avokádo, sůl, pepř, citronová šťáva - Vejce, sůl - Toastový chléb

Postup přípravy

Toastový chléb opečeme v topinkovači.

Avokádo podélně rozkrojíme, vyjmeme pecku zaseknutím nože a pootočením a vydlabeme lžičkou. V misce rozmačkáme se špetkou soli,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slovenské halušky z brambor.

Slovenské halušky z brambor.

Potřebné ingredience

500g bramborrn 300g hladké moukyrn 1 vejcern sůl

Postup přípravy

Brambory oloupu, opláchnu a nadrtím na velmi jemno v mixeru(já dělám na drtiči v Ronicu ) . Na ručním struhadle se to dělá na těch kostičkách (nejjemnější). Osolím ,přidám vejce…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Dýňové kari

Dýňové kari

Potřebné ingredience

malá dýně, 2 velké hrsti vařené cizrny, 1 plechovka kokosového mléka, kousek brokolice nebo květáku, 4 lžíce sekaných rajčat, lžička kari, lžička kurkumy, kousek chilli papričky, sůl, citrónová kůra, rýžový olej, černý sezam, trochu vývaru (cca 200ml), petrželka k posypání, ev. trochu cukru

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kousky dýně, krátce i koření a zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, přidáme rajčata a cizrnu. Necháme dusit, dokud není dýně měkká a tekutina zredukovaná do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Luštěninovo-rýžové placky

Luštěninovo-rýžové placky

Potřebné ingredience

luštěniny (červená čočka, hnědá čočka, mungo, rýže, sůl

Postup přípravy

Luštěniny a rýži namočíme do horké vody na několik hodin, poté slijeme, dáme čistou vodu a rozmixujeme nahrubo. Necháme přes noc v lednici a druhý den rozmixujeme co nejvíc…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
LANGOŠE od sousedky

LANGOŠE od sousedky

Potřebné ingredience

600g mouka polohrubá ,300g brambor vařených/ nastrouhaných 20g soli 1 kostka kvasnic 4 dcl mléka

Postup přípravy

Uděláme těsto roztáhneme v placky a 1/2 hodiny necháme nakynout na vále. Rozdělím na 16 kousků. Usmažíme na pánvi a potřeme česnekovou vodou, dáme tatarku s kečupem a sýr

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jáhly s kukuřicí

Jáhly s kukuřicí

Potřebné ingredience

Jáhly, sůl, kurkuma, petrželka, sterilovaná kukuřice

Postup přípravy

Jáhly několikrát spaříme, poté uvaříme v osolené vodě s kurkumou do měkka (pokud je potřeba slijeme přebytečnou vodu). Přidáme kukuřici a petrželku, necháme celé prohřát. Podáváme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Polentové knedlíky

Polentové knedlíky

Potřebné ingredience

1000g vody, sůl, 200g polenty, 1 lžíce másla, olej

Postup přípravy

Do vroucí, osolené vody vsypeme pramínkem polentu a zpočátku za stálého míchání vaříme cca 10min., přidáme máslo. Necháme částečně vychladnout (buď v míse nebo na vále). Rozdělíme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

Potřebné ingredience

2 velké hrsti bazalkových listů, 2 lžíce parmazánu, 2 lžíce kešu ořechů, sůl, 1/4 stroužku česneku (nebo ještě méně), olivový olej (asi 50 - 70ml)

Postup přípravy

Bazalku s olejem nasekáme nahrubo. Přidáme ostatní ingredience a umixujeme do hladké pasty. Pokud je potřeba přidáme olivový olej. Pro uchování barvy povrch zalijeme olejem.

Zobrazit více...

Kategorie