Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Testovací recept - Králík na smetaně

Testovací recept - Králík na smetaně

Potřebné ingredience

600 g králičí maso 50 g uzená slanina pepř mletý sůl 2 lžíce ocet 1 lžíce cukr 1 ks cibule 1 ks petržel 4 ks mrkev 400 g celer bobkový list 2 ks nové koření 3 ks pepř celý 80 g sádlo 2 lžíce hladká mouka citronová šťáva moučkový cukr 1 lžička hořčice plnotučná 250 ml zakysaná smetana

Postup přípravy

Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, ocet a cukr.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
GRILOVANÉ KUŘECÍ ŠPÍZY S CUKETOU

GRILOVANÉ KUŘECÍ ŠPÍZY S CUKETOU

Potřebné ingredience

2 kuřecí prsa 150 g anglické slaniny 1 střední cuketa (kupujte vždy pouze střední velikost – jsou chutnější) olivový olej rozmarýn ♣ 2 stroužky česneku ♣ sůl, pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa a anglickou slaninu nakrájíme na plátky podle fotky. (3 cm hrubé).
Cuketu nakrájíme na kolečka (1-2 cm hrubé).
Vše střídavě napícháme na špízové jehly.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsa s vinnou omáčkou

Kuřecí prsa s vinnou omáčkou

Potřebné ingredience

1 lžíce másla, 100g bílého vína, bazalka nebo šalvěj na ochucení, 30g vývaru, 1 šlehačka, sůl, pepř, kuřecí prsa

Postup přípravy

Na másle opečeme osolené a opepřené maso, vyjmeme a dáme stranou pod alobal. Do výpeku nalijeme víno, necháme chvíli svařit, přidáme vývar a bylinky. Nakonec přilijeme šlehačku a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Fritované kuřecí stripsy

Fritované kuřecí stripsy

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa/stehna očišťěná 1kg Podmáslí 1l Sůl Pepř Sušená bazalka Sladká paprika sušená Velký pytel cornflakes Mouka 250g 4x vejce

Postup přípravy

Kuřecí maso očistíme a omyjeme a usušíme a nakrájíme na podlouhlé nudličky, cca 3x1cm, tloušťka asi 2cm. Připravíme si velkou mísu, do ní nalijeme podmáslí, přidáme sůl, pepř (od…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí kousky s rajčatovo-bazalkovou omáčkou

Krůtí kousky s rajčatovo-bazalkovou omáčkou

Potřebné ingredience

0,5 kg krůtích prsou, 2 lžičky bazalkového pesta, 3 lžíce nasekané čerstvé bazalky, 1 konzerva loupaných rajčat, 5 větších žampionů nakrájených na plátky, 1 lžička koření na pizzu, sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy

Na olivovém oleji osmahneme osolené a opepřené kousky masa, přidáme pesto a koření na pizzu, žampiony a bazalku a krátce restujeme. Nakonec podlijeme loupanými rajčaty. Vaříme do…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí nadívaná stehna s bramborami z remosky

Kuřecí nadívaná stehna s bramborami z remosky

Potřebné ingredience

kuřecí stehna, brambory, koření na kuře, sůl, na nádivku vejce (cca 1 na dvě stehna) + hrášek + kousek slaniny, máslo (Ghí)

Postup přípravy

Nejprve připravit nádivku - na pánvi osmahnout na drobno pokrájenou slaninu + hrášek + vejce.

Na kuřecích stehnech udělat uprostřed kapsu pod kůží a pod ní nacpat nádivku.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Indické butter chicken - máslové kuře

Indické butter chicken - máslové kuře

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsou * směs koření: 1 lžička mletého koriandru * 1/2 lžičky papriky, 2 lžičky garam masala, sůl * 2 plechovky krájených rajčat (nebo 500 ml rajčatové passaty, ne protlak!) * 4 stroužky česneku * kousek čerstvého zázvoru (asi 30 g) * 4 lžičky bílého jogurtu * 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky * 1/2 lžičky kurkumy*** * sůl * 200 m šlehačky * centimetrový plátek másla

Postup přípravy

připravíme směs koření a kuřecí maso nakrájíme na větší kostky (asi jako na guláš, tj. 3*3 cm) a ve směsi ho obalíme - nejlíp v sáčku protřepat. Do hrnce dáme rajčata, česnek,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
těstoviny s kuřecím masem a bazalkou

těstoviny s kuřecím masem a bazalkou

Potřebné ingredience

2 kuřecí prsa * 1 cibule * 2 str. česneku * 6 ks žampiony * 2 dcl bílého vína * sůl. pepř * smetana na vaření * bazalka sušená nebo čerstvá * těstoviny penne * parmazán - na 4 porce

Postup přípravy

cibulku, česnek opéct, přidat sušenou bazalku cca 1 lžičku, žampiony a kuřecí maso. potom podusit na bílém víně, až se skoro odpaří. osolit, opepřit, zalít smetanou, dle potřeby…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
NAKLÁDANÉ BÍLÉ MASÍČKO- šťavnaté a voňavé

NAKLÁDANÉ BÍLÉ MASÍČKO- šťavnaté a voňavé

Potřebné ingredience

Ingredience do vývaru: 1,5 kg kuřecího, krůtího nebo králičího masa, 1 menší cibule, 1 menší pórek, 1 mrkev, 2 ks řapíkatého celeru, několik snítků čerstvého tymiánu (lze nahradit sušeným) pár lístků petržele, 3 kuličky jalovce. Ingredience pro naložení: 10 lístků šalvěje, 5 stroužků česneku, 10 kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 větvička rozmarýnu, 1 stonek čerstvého tymiánu, olivový olej (lze nahradit slunečnicovým), sůl.

Postup přípravy

Všechny suroviny kromě masa se vloží do hrnce se studenou vodou a nechají přejít varem. Vhodí se maso, uvaří do měkka a nechá se ve vývaru vychládnout. Pak se maso vyjme, osuší,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí závitek - 4 variace

Kuřecí závitek - 4 variace

Potřebné ingredience

Naklepaná a osolená kuřecí prsa, hořčice, šunka (nebo debrecínka, kladenka, anglická slanina...), párek, okurka, možno i vajíčko.

Postup přípravy

Prsa naplníme, přehneme na půl a uzavřeme jehlami.

1) V trojobalu - obalíme v trojobalu a osmažíme.
2) Přírodně - okořeníme z obou stran mletým pepřem, nebo kořením na…

Zobrazit více...

Kategorie