Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Opečené plátky roštěné naložené v jogurtové marinádě

Opečené plátky roštěné naložené v jogurtové marinádě

Potřebné ingredience

4 plátky roštěné - po cca 120 g 100 ml bílého jogurtu 100 ml smetany 4-5 špetky soli 3 špetky čerstvě mletého pepře 1 ks velké papriky kapie 1 lžička pálivé mleté papriky 1 lžička mletého hřebíčku 1 ks bobkového listu 2 ks celého hřebíčku 50 ml olivového oleje

Postup přípravy

POSTUP :
Plátky roštěné naklepejte, nařízněte na krajích a osolte.
Kapii nakrájejte na drobné kostičky a spolu s pepřem, pálivou paprikou, mletým hřebíčkem, špetkou soli…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Plněné pepriky gulášem

Plněné pepriky gulášem

Potřebné ingredience

hovězí na guláš, papriky, protlak, cibuli, pepř,sůl, olej, rýže, mouka

Postup přípravy

Nejdříve si udělám klasický guláš, nejlepší je z kližky. Nechám ho vydusit a pak maso umelu. Papriky spařím, maso smíchám s uvařenou rýží, dosolím a dopepřím. Naplním pariky,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s řapíkatým celerem

Dušené hovězí s řapíkatým celerem

Potřebné ingredience

SUROVINY: 750 g hovězího masa sůl pepř 4 lžíce oleje polévková zelenina 1 lžička sladké papriky 1/8-1/4 l masového vývaru 3/8 l piva 2 mrkve 500 g řapíkatého celeru 250 g malých cibulek 1/8-1/4 l šlehačky

Postup přípravy

Hovězí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou. osušíme. Sůl a pepř vetřeme do masa. Rozehřejeme olej a maso opečeme. Polévkovou zeleninu očistíme, opereme, přidáme k masu a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vynikající "Würzfleisch"

Vynikající "Würzfleisch"

Potřebné ingredience

400 g telecí kýty, 250 g čerstvých žampionů, 1 šlehačka, eidam ke strouhání, toastový chleba, citrónová šťáva, hladká mouka, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Telecí maso omyjeme a dáme vařit s kořenovou zeleninou a novým kořením (s použitím tlakového hrnce je příprava rychlejší), po uvaření maso vytáhneme a necháme vychladnout,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
♥♥♥NĚMECKÁ KUCHYNĚ - RÝNSKÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ♥♥♥

♥♥♥NĚMECKÁ KUCHYNĚ - RÝNSKÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ♥♥♥

Potřebné ingredience

1kg hovězí kýty bez kosti. NA MARINÁDU: 1mrkev, 1/4 litru červeného vína, 1 bobkový list, 3 jalovcové bobule, 2 špetky nového koření, 2 cibule, celer, 1/4 litru vody, hřebíček, sůj, pepř... NA PEČENÍ: 4 polévkové lžíce oleje, 2 mrkve, 100g perníku, 1 malá cibule, 1/2 litru tekutiny (voda nebo víno), 50g rozinek

Postup přípravy

Z ingrediencí připravíme marinádu a vložíme do ní maso na 3-5 dní. Jedině tak bude křehčí, doba vaření se zkrátí a vynikne chuť typická pro svíčkovou pečeni. naložené maso vyjmeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
sviečková

sviečková

Postup přípravy

mäsko narezeme na platky, vyklepeme a na rozpalenom oleji osmahneme obe strany, aby sa zatiahlo...ulozime ho do velkeho hrnca..do vypeku pridame nakrajanu cibulku a tiez ju…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí Tokáň

Hovězí Tokáň

Potřebné ingredience

Hovězí přední 1/2 kg,Paprika na proužky ,sůl ,pepř,rajský protlak, sádlo a cibuli ,voda ,mouka na jíšku

Postup přípravy

Maso nakrájím na malé kostky , Dám sádlo a orestuji cibuli. Vložím maso a dusím ve vlastní Šťávě ,a když se výpek vypeče podliji vodou a dusím do změknutí ,ke konci dušení si…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
VÝÝÝBORNÝ OBÍDEK Z HOVĚZÍHO MASA - chorvatský recept

VÝÝÝBORNÝ OBÍDEK Z HOVĚZÍHO MASA - chorvatský recept

Potřebné ingredience

hovězí nebo telecí maso (800 g), sůl, pepř, koření, bobkový list, ocet, voda,anglická slanina, česnek, sušené švestky (10 kusů), 1 jablko, 1-2 balení gnocci (noky)

Postup přípravy

Vezmeme masíčko, které osolíme, položíme do mísy, posypeme masovým kořením, přidáme bobkový list, najemno nakrájený česnek, 2 lžíce octa a zalijeme vodou (200 ml). Mísu zakryjeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
NÁMOŘNICKÉ ROŠTĚNKY S PEČENOU RÝŽÍ

NÁMOŘNICKÉ ROŠTĚNKY S PEČENOU RÝŽÍ

Potřebné ingredience

500 g hovězí roštěné, 100 g anglické slaniny, 1 větší mrkev, 1 petržel, čtvrt většího celeru, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, 200 ml zakysané smetany, 2 lžíce octa, sůl, pepř 1 hrneček sypané rýže, olej, voda,

Postup přípravy

Maso nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
V pánvi rozškvaříme slaninu a opečeme na ní maso.
Kořenovou zeleninu oškrabeme a nastrouháme nahrubo.
V hrnci…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dusene hovadzie na ciernom pive

Dusene hovadzie na ciernom pive

Potřebné ingredience

1 kg hovadzie maso (predne), 100 g slanina anglicka platky, 2 lyzice paradajkoveho pretlaku, 1 lyzicka ostrej horcice, 2 mrkvy, 1 lyzica nadrobno nakrajaneho zazvoru, 1 cibula, 2 struciky cesnaku, 2 bobkove listy, tymian 1lyzicka cervenej mletej papriky, 1/2 lyzicky mleteho cierne korenia,1/2 lyzicky drveneho noveho korenie, 4 lyzice rastlinneho oleja, 500 ml cierne pivo Guinness, 1 pomaranc, 1 maly hrncek hl. muky, voda podla potreby

Postup přípravy

Hovadzie maso odblanine a nakrajame na kocky cca 2 cm. Obalime v zmesi muky, cierneho, noveho korenia a papriky a premiesame. Nakrajame si cibulu, cesnak, cerstvy zazvor, anglicku…

Zobrazit více...

Kategorie