Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Jelení medailonky na šípkové omáčce

Jelení medailonky na šípkové omáčce

Potřebné ingredience

400 g jelení kýty 100 g slaniny s kůží 1 svazek kořenové zeleniny 150 ml rajčatového protlaku 3 lžičky cukru 1 lžička divokého koření 3 ks bobkového listu 1 lžička černého koření sůl 1 větší cibule 1 lžíce šípkového džemu 1-2 lžíce hladké mouky švestkový likér 1 lžíce citrónové šťávy 200-250 ml vývaru nebo červeného vína

Postup přípravy

Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájenou kořennou zeleninu a necháme mírně změknout. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření, šípkový džem. Zalijeme vývarem nebo vínem…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Michalovo srnčí ragů

Michalovo srnčí ragů

Potřebné ingredience

0,5 kg srnčí kýta (nebo kotleta), kořenová zelenina (2 větší mrkve, 1 celer, 2 větší petržele), 2 velké cibule. 2x Bobkový list, 4x jalovec, tymián, nové koření, kuličky pepře, sůl, tuk na smažení, mouku na jíšku (cca 5 lžic), asi litr vývaru (z kostí zvěřiny nebo z hovězích kostí) nebo vody s masoxem.

Postup přípravy

1. zeleninu nakrájíme na kousky
2. cibuli nakrájíme na jemno
3. maso nakrájíme na menší kousky
4. Rozehřejeme tuk v hrnci a zpěníme na něm cibulku. Ke zpěněné…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
****Guláš z divočáka****

****Guláš z divočáka****

Potřebné ingredience

1kg odleželé zvěřiny(divočáka)na kostičky,česnek,sůl, asi 1/4l mléka,necháme do druhého dne odležet. Maso opláchneme.

Postup přípravy

V papiňáku usmažíme na ang. slanině,sádle a másle 4 velké cibule. Přidáme: lžička sl.papriky, maso a dusíme. Kmín,pepř.nové koření,sůl. Vývar z kostí(nebo teplou vodu ,1 masox.) …

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Když nevíte, co z kančího:-)

Když nevíte, co z kančího:-)

Potřebné ingredience

Plecko, kýta, žebra

Postup přípravy

Pokud máte kančí (plecko, kýtu) a nevíte co z ní, nechce se Vám experimentovat a třeba se bojíte, že se Vám to nepovede, udělejte ze zvěřiny to, co děláte z jiného masa - guláš,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí kýta s brusinkami

Srnčí kýta s brusinkami

Potřebné ingredience

600 g srnčí kýty-nudličky, 1 větší cibule-kostičky, 2 lžíce povidel, 4 lžíce brusinek, 1 dcl červeného vína, špetka zázvoru

Postup přípravy

Cibuli zpěnit na tuku, osmahnout, přidat maso. Orestovat, opepřit, osolit. Přidat postupně (a nezaměňovat) povidla - orestovat, zázvor, brusinky. Chvíli restovat a nakonec přilít…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
§*§*§ Jehněčí roláda na pivě se sýrem §*§*§

§*§*§ Jehněčí roláda na pivě se sýrem §*§*§

Potřebné ingredience

* 600 g jehněčího masa * 100 g strouhaného parmazánu * 200 g anglické slaniny * 500 ml piva * česnek * tmavá instantní jíška * máslo * sůl * pepř * tymián * rozmarýn * šalvěj

Postup přípravy

Plát jehněčího masa posolíme a opepříme. Z prolisovaného česneku, sekaných bylinek, oleje a soli umícháme směs, kterou vetřeme do masa a navrch poklademe anglickou slaninu. Maso…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kachna pečená

Kachna pečená

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kachna o váze asi 2 kg sůl kmín (majoránka) 50 g másla vývar na podlévání

Postup přípravy

Kachnu dobře opláchneme zevnitř i na povrchu, necháme okapat a osušíme. Potom ji uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme kmínem. Aby při pečení nevysychala, je dobré naříznout…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Potřebné ingredience

jehněčí, kefír (kefírové mléko), česnek, sůl, rozmarýn

Postup přípravy

Jehněčí maso dát do hlubší mísy, zalít kefírem a nechat 1 den v lednici odležet. Maso vyndat z kefíru, opláchnout, potřít česnekem utřeným se solí a posypat rozmarýnem. Péct v…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí závitky

Kančí závitky

Potřebné ingredience

kančí kýta, plátky slaniny, 2 vejce, 2 jarní cibulky, 2 cibule, vývar z kostky masoxu, plnotučná hořčice

Postup přípravy

* Jarní cibulku pokrájet, polovinu osmažit na lžíci oleje, přidat vejce a umíchat míchaná vajíčka. Odstavit, přidat zbytek jarní cibulky.
* Maso omýt, osušit, naklepat,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Sklenice s okurkami (Rychlé kyselé okurky)

Sklenice s okurkami (Rychlé kyselé okurky)

Potřebné ingredience

6 lžic octa ,3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře ,1 lžička soli ,1 bobkový list ,6 sacharidů ,kopr, mrkev, cibule

Postup přípravy

Vše se dá do cca litrové sklenice a zalije vodou.Poté sterilizujeme.Můžeme přidat feferonku.

Zobrazit více...

Kategorie