Jelení medailonky na šípkové omáčce
Potřebné ingredience
400 g jelení kýty 100 g slaniny s kůží 1 svazek kořenové zeleniny 150 ml rajčatového protlaku 3 lžičky cukru 1 lžička divokého koření 3 ks bobkového listu 1 lžička černého koření sůl 1 větší cibule 1 lžíce šípkového džemu 1-2 lžíce hladké mouky švestkový likér 1 lžíce citrónové šťávy 200-250 ml vývaru nebo červeného vína
Postup přípravy
Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájenou kořennou zeleninu a necháme mírně změknout. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření, šípkový džem. Zalijeme vývarem nebo vínem…
Michalovo srnčí ragů
Potřebné ingredience
0,5 kg srnčí kýta (nebo kotleta), kořenová zelenina (2 větší mrkve, 1 celer, 2 větší petržele), 2 velké cibule. 2x Bobkový list, 4x jalovec, tymián, nové koření, kuličky pepře, sůl, tuk na smažení, mouku na jíšku (cca 5 lžic), asi litr vývaru (z kostí zvěřiny nebo z hovězích kostí) nebo vody s masoxem.
Postup přípravy
1. zeleninu nakrájíme na kousky
2. cibuli nakrájíme na jemno
3. maso nakrájíme na menší kousky
4. Rozehřejeme tuk v hrnci a zpěníme na něm cibulku. Ke zpěněné…
****Guláš z divočáka****
Potřebné ingredience
1kg odleželé zvěřiny(divočáka)na kostičky,česnek,sůl, asi 1/4l mléka,necháme do druhého dne odležet. Maso opláchneme.
Postup přípravy
V papiňáku usmažíme na ang. slanině,sádle a másle 4 velké cibule. Přidáme: lžička sl.papriky, maso a dusíme. Kmín,pepř.nové koření,sůl. Vývar z kostí(nebo teplou vodu ,1 masox.) …
Když nevíte, co z kančího:-)
Potřebné ingredience
Plecko, kýta, žebra
Postup přípravy
Pokud máte kančí (plecko, kýtu) a nevíte co z ní, nechce se Vám experimentovat a třeba se bojíte, že se Vám to nepovede, udělejte ze zvěřiny to, co děláte z jiného masa - guláš,…
Srnčí kýta s brusinkami
Potřebné ingredience
600 g srnčí kýty-nudličky, 1 větší cibule-kostičky, 2 lžíce povidel, 4 lžíce brusinek, 1 dcl červeného vína, špetka zázvoru
Postup přípravy
Cibuli zpěnit na tuku, osmahnout, přidat maso. Orestovat, opepřit, osolit. Přidat postupně (a nezaměňovat) povidla - orestovat, zázvor, brusinky. Chvíli restovat a nakonec přilít…
§*§*§ Jehněčí roláda na pivě se sýrem §*§*§
Potřebné ingredience
* 600 g jehněčího masa * 100 g strouhaného parmazánu * 200 g anglické slaniny * 500 ml piva * česnek * tmavá instantní jíška * máslo * sůl * pepř * tymián * rozmarýn * šalvěj
Postup přípravy
Plát jehněčího masa posolíme a opepříme. Z prolisovaného česneku, sekaných bylinek, oleje a soli umícháme směs, kterou vetřeme do masa a navrch poklademe anglickou slaninu. Maso…
Kachna pečená
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 kachna o váze asi 2 kg sůl kmín (majoránka) 50 g másla vývar na podlévání
Postup přípravy
Kachnu dobře opláchneme zevnitř i na povrchu, necháme okapat a osušíme. Potom ji uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme kmínem. Aby při pečení nevysychala, je dobré naříznout…
Jehněčí pečeně
Potřebné ingredience
jehněčí, kefír (kefírové mléko), česnek, sůl, rozmarýn
Postup přípravy
Jehněčí maso dát do hlubší mísy, zalít kefírem a nechat 1 den v lednici odležet. Maso vyndat z kefíru, opláchnout, potřít česnekem utřeným se solí a posypat rozmarýnem. Péct v…
Kančí závitky
Potřebné ingredience
kančí kýta, plátky slaniny, 2 vejce, 2 jarní cibulky, 2 cibule, vývar z kostky masoxu, plnotučná hořčice
Postup přípravy
* Jarní cibulku pokrájet, polovinu osmažit na lžíci oleje, přidat vejce a umíchat míchaná vajíčka. Odstavit, přidat zbytek jarní cibulky.
* Maso omýt, osušit, naklepat,…
Sklenice s okurkami (Rychlé kyselé okurky)
Potřebné ingredience
6 lžic octa ,3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře ,1 lžička soli ,1 bobkový list ,6 sacharidů ,kopr, mrkev, cibule
Postup přípravy
Vše se dá do cca litrové sklenice a zalije vodou.Poté sterilizujeme.Můžeme přidat feferonku.