Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Sladká jídla

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
Široké nudle s povidly a ořechy

Široké nudle s povidly a ořechy

Potřebné ingredience

balíček širokých nudlí,50g másla,4 lžíce švestkových povidel,1 citron,asi 80g vlašských ořechů

Postup přípravy

Nudle uvaříme podle návodu,přeneseme do mísy a pokapeme rozpuštěným máslem.
Švesková povidla ohřejeme,podle potřeby zředíme citronovou šťávou-podle hustoty.
Nudle rozdělíme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Kynuté lívance s jablky

Kynuté lívance s jablky

Potřebné ingredience

10 g droždí, 25 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, lžička soli, asi 500 ml vlažného mléka, 25 g másla, 1 vejce, 3 velká nebo 5 menších oloupaných a na kousíčky nakrájených jablek. Olej na smažení, skořicový a moučkový cukr na posypání. Já dávám ještě ušlehanou šlehačku navrch :-)

Postup přípravy

Zaděláme na kynuté těsto. Musí být řídké, o trochu hustší než na palačinky. Do těsta přimícháme nakrájená jablka a smažíme na oleji na pánvi. Ještě teplé pocukrujeme, ozdobíme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
VOSÍ ÚLKY

VOSÍ ÚLKY

Potřebné ingredience

160 g dětských piškotů, 150 g moučkového cukru, 60 g másla, 2 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 2 lžíce mléka, moučkový cukr na vysypání formiček, náplň: 80 g másla, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, 30−35 piškotů na uzavření

Postup přípravy

Piškoty rozdrtíme (rozválíme nebo rozmixujeme), smícháme s prosetým cukrem, máslem změklým při pokojové teplotě, kakaem, rumem a mlékem, zpracujeme hladké těsto a necháme ho v…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Moje oblíbená žemlovka

Moje oblíbená žemlovka

Potřebné ingredience

6 ks starší rohlíky ,450 ml ,mléko,2 vejce, cukr,vanilkový cukr ,skořicový cukr,6 ks jablek (nastrohaných) máslo na formu

Postup přípravy

rohlíky nakrájet na kolečka a zalít asi 200 ml mléka ,nastrouhat si jablka .Formu vymazat máslem položit namočené rohlíky asi 1/2 dávky a dát jablka ,vanilkový cukr, cukr,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Potřebné ingredience

360ml vlažného mléka, 1 rozmíchané vejce, 4 lžíce oleje, 5 lžic třtinového cukru, citronová kůra, 575g hladké mouky (někdy dávám 1/3 celozrnné mouky nebo špaldové), 30g droždí (nebo 7g sušeného)\r\nKrém: 800ml mléka, 4 lžíce třtinového cukru, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, 50g másla, 3 žloutky, rum

Postup přípravy

Zadělávám v pekárně, takže vkládám v uvedeném pořadí.\r\nVykynuté těsto zpracuji na vále a dělám válečky, které naskládám do olejem vymaštěného pekáče těsně vedle sebe, nakonec…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Dýňové lívance

Dýňové lívance

Potřebné ingredience

200g dýňového pyré (uvařená, rozmixovaná dýně), 2 lžíce rozpuštěného másla, 140g žitné celozrnné mouky, 50-60g jemných vloček, 200-250g mléka, 2 lžičky PP, 1 lžíce skořice, 2 vejce

Postup přípravy

Sypké suroviny smícháme a přimícháváme ke směsi mléka, vajec, dýně a másla. Smažíme na přepuštěním másle.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Palačinky s Nutelou

Palačinky s Nutelou

Potřebné ingredience

1/2 litru mléka, cca 200 g hladké mouky, 2 vejce, špetka soli

Postup přípravy

Z výše uvedených surovin "vyrobíme" tekuté těsto, které naběračkou nalijeme rovnou pánvičku s rozpáleným olejem a rozetřeme úplně do tenka. Opečeme z obou stran. Takto…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY SYPANÉ STROUHANÝM PERNÍČKEM

ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY SYPANÉ STROUHANÝM PERNÍČKEM

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek vlažného mléka, 1 lžička cukru, ½ kostky droždí, 1 vejce, špetka soli. Ostatní suroviny: Ovoce, perník na strouhání, moučkový cukr, máslo.

Postup přípravy

Perník ve všech podobách pro mě odjakživa vždy představuje mimořádnou záležitost.
Je i výtečný nastrouhaný na ovocných knedlících, kde příjemně ladí se švestkovou, nebo…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Bramborové těsto na knedlíky sladké i slané

Bramborové těsto na knedlíky sladké i slané

Potřebné ingredience

1/2 kg oloupaných, pokrájených brambor, sůl, 13 dkg krupice, 13 dkg polohrubé mouky, 1 vejce a 1 lžíce octa

Postup přípravy

Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a umačkáme na kaši. Přidáme krupici a polohrubou mouku, promícháme a přikryjeme pokličkou a necháme cca 10 min. zapařit. Poté těsto…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jáhlové placičky

Jáhlové placičky

Potřebné ingredience

500g vařených jáhel (ve slané vodě, na kaši), 30g pohankové mouky, 150g špaldové mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 2 lžíce mletého (nebo alespoň drceného) lněného semínka, skořice

Postup přípravy

Vychladlou kaši smícháme s namočeným semínkem (namočit do trošky vody, dokud nepustí sliz) a moukami, necháme přikryté odpočívat asi 4 hodiny (ne v lednici). Pak přidáme skořici.…

Zobrazit více...

Kategorie