Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sladký dýňový chlebík

Sladký dýňový chlebík

Potřebné ingredience

Suché potraviny: 195 g hladké špaldové mouky, 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva, 80 g třtinového cukru, 1 zarovnaná lžička sody na pečení, směs koření (1 lžč mletého zázvoru, 1/4 lžičky mletého nového koření, 1 lžička mleté skořice, 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžč soli. Mokré potraviny: 75 g panenského olivového oleje (nebo másla), 2 menší vejce, 60 g agávového sirupu (nebo medu), 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr), 300 g dýňového pyré (možno doplnit strouhaným jablkem, je-li pyré méně) Ořechy, dýňová semínka

Postup přípravy

Promícháme suché suroviny, vmícháme do nich všechny rozšlehané mokré suroviny, krátce prošleháme a na závěr vmícháme libovolné nasekané ořechy a semínka. Pečeme cca 1 hodinu v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Brownies s avokádem

Brownies s avokádem

Potřebné ingredience

20g kakaa, 1 a 1/2 vejce, 1/2 avokáda, 50g cukru třtinového, malá lžíce kokosového oleje, 100g hořké čokolády (cca 50-60 %)

Postup přípravy

Kokosový olej rozpustíme, přidáme čokoládu a necháme rozpustit, mícháme. V robotu šleháme vejce a cukr do světlé pěny, poté za stálého šlehání přiléváme čokoládu. Pak přimícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Těsto na mazanec, vánočku, makový závin,...

Těsto na mazanec, vánočku, makový závin,...

Potřebné ingredience

240g hladké mouky, 10g polohrubé, 40g cukru, 115g mléka, 1 vejce, 10g droždí, 50g másla, sůl, rum, citronová kůra, rozinky,...

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme kynout asi hodinu. Poté umotáme vánočku, mazanec, naplníme závin,... Potřeme vejcem a upečeme.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník z přebytků kvasu

Perník z přebytků kvasu

Potřebné ingredience

80 g třtinového cukru, 100g mléka, 1 vejce, 200g kvasu, 80-90g oleje, 100g přesnídávky (ev 1 malé nakrájené jablko), 1 lžička PP, 1 lžička sody, 2 lžíce kakaa, skořice, perníkové koření, 70g celozrnné spaldy, 70 - 80g hladké pšenice

Postup přípravy

Cukr, vejce, kvas, mléko, olej a přesnídávku (jablko) chvíli mixujeme v nádobě na smoothie, poté smícháme s promíchanými suchými ingrediencemi. Pečeme ve vymazané a vysypané formě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký dort se šlehačkou a mascarpone

Linecký dort se šlehačkou a mascarpone

Potřebné ingredience

25g mandlové mouky, 100g másla, sůl, 40g cukru moučka, 130g špaldové mouky, 2 žloutky, citronová kůra. Krém: 200-250g mascarpone, 1 šlehačka, vanilka. Ovoce, pusinky, čokoláda,... - na ozdobu

Postup přípravy

Žloutky s cukrem a povoleným máslem chvilku šleháme (ne do pěny), poté přidáme mouky (mandlová smíchaná se špaldou), sůl a citronovou kůru. Necháme chvíli v chladu ztuhnout. Poté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Batátové šátečky bez cukru

Batátové šátečky bez cukru

Potřebné ingredience

180g jemně strouhaných batatů, 20g másla, 60-70g přepuštěného másla (ev. 90g normálního másla celkem, ale nebudou tak křehké), 100g špaldové mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 1 žloutek, 30g jogurtu, lžíce strouhaných ořechů (cca 2 vlašské). Náplň dle chuti (ve variantě zcela bez cukru - strouhaná jablka se skořicí nebo marmeláda bez cukru)

Postup přípravy

Že surovin vypracujeme těsto a můžeme s ním hned dále pracovat. Vyválíme, vykrájíme naplníme. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 stupňů asi 15 min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicoví šneci z remosky

Skořicoví šneci z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 1¼ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 2 lžíce skořice, špetka soli, 120 g změklého másla, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 250 g bílého řeckého jogurtu (zakysané smetany); * NÁPLŇ: 1 lžička polohrubé mouky, 50 g hnědého cukru, 1 lžíce skořice, 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských); * POLEVA: 100 g moučkového cukru, 2 lžíce mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských)

Postup přípravy

Inspirace z webu NordicWare, lehce upravená do remosky, originál je zde: https://www.nordicware.com/recipes/cinnamon-pull-aparts/ Pečeno ve formě NordicWare Cinnamon Pull-Apart …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dort z Lotusek

Dort z Lotusek

Potřebné ingredience

2 balení Lotus sušenek, 3 zakysané smetany, 1 šlehačka

Postup přípravy

Ušlehanou smetanu smícháme se zakysankami. Do dortové formy (cca 20 cm) vrstvíme střídavě sušenky a krém. Necháme do druhého dne v lednici ztuhnout. Vyndáme z formy a po obvodu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník z remosky

Perník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 1 vejce, 2 lžíce švestkových povidel (cca 100 g), 1 lžíce medu (cca 50 g), 140 g špaldové mouky, ½ prášku do pečiva (tzn. 6 g), 100 g smetany, 90 g rostlinného oleje, 1 lžička perníkového koření, 30 g nasekaných vlašských ořechů, 30 g rozinek, 40 g kandované pomerančové kůry (brusinek), trocha rumu; * NA DOZDOBENÍ: čokoládová poleva, větší kusy ořechů (vlašských nebo mandlí), pomerančová kůra (brusinky)

Postup přípravy

Pečeno ve formě o objemu 1400 ml a ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Do misky dát rozinky + pomerančovou kůru + rum a nechat nasáknout. Smíchat mouku + prášek do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový korpus bez cukru

Banánový korpus bez cukru

Potřebné ingredience

2 zralé banány, 100g přesnídávky, 80g oleje, 1 bezfosfátový PP, 100g hladké špaldy, 100g polohrubé pšenice, 2 vejce

Postup přípravy

Banány rozmixujeme s přesnídávkou, přidáme vejce, olej a nakonec mouku s PP. Nalijeme do formy v průměru cca 20 cm a pečeme na 170 stupňů asi 30 min. Můžeme použít jako samostatný…

Zobrazit více...

Kategorie