Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kousky s vinným octem

Kuřecí kousky s vinným octem

Potřebné ingredience

horní kuřecí stehna bez kůže (cca 7ks), 2 stroužky česneku, 1 velká lžička rajského protlaku, přepuštěné máslo nebo řepkový olej, 50g červeného vinného octa, 110g bílého sladkého vína, 500g vývaru nebo vody, 2 masitá rajčata, 1 velká lžička dijónské hořčice, 100-150g šlehačky, sůl, pepř, bazalka nebo estragon

Postup přípravy

Maso osolíme, opepříme a opečeme na tuku ze všech stran, vyndáme. Přidáme kousek másla a orestujeme protlak s česnekem, přidáme ocet a necháme vyvařit, poté víno, které necháme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Křupavé paličky

Křupavé paličky

Potřebné ingredience

250g jáhlových vloček, sůl, pepř, uzená paprika, asi 10 paliček, 4 bílky, olej

Postup přípravy

Omyté maso osolíme a obalíme v bílkách smíchaných s trochou vody a směsi vloček a všeho koření + soli. Postu opakujeme, aby byla na mase větší vrstva. Pečeme na 200°C 30min., poté…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Čínská krůtí směs

Čínská krůtí směs

Potřebné ingredience

800g krůtích prsou na větší kousky, 25g škrobu, sůl, pepř, 85g medu, kousek zázvoru, 4 lžíce tamari, 3 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce rajského protlaku, 1 stroužek drceného česneku, chilli, rýžový olej

Postup přípravy

Kousky masa obalíme ve směsi škrobu, soli a pepře a zprudka po částech orestujeme na lžíce oleje dokřupava. Smícháme med, tamari, protlak, ocet, zázvor, trochu soli, protlak a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí stehna s creme fraiche

Krůtí stehna s creme fraiche

Potřebné ingredience

3 - 4 krůtí stehna, 150 - 200g creme fraiche, 2 stroužky česneku, sůl, 200g vývaru, 2lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce medu, 150-200g fazolek

Postup přípravy

Stehna osolíme a zalijeme marinádou smíchanou ze všech surovin. Necháme chvíli odležet (možno i přes noc) a pečeme přiklopené asi 2 hodiny na 180°C, poté odklopíme a dopečeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí ragú na víně

Krůtí ragú na víně

Potřebné ingredience

750 g krůtího masa (prsa, stehna) * anglická slanina cca 4 plátky * 1 velká cibule * 2 stroužky česneku * velká mrkev * řapíkatý celer - dva stonky * 300 ml drůbežího vývaru * 150 ml červeného vína * sůl, pepř, majoránka, tymián, bobkový list

Postup přípravy

je to v podstatě obdoba hovězího po burgundsku.:-)
maso opečeme na tuku (olej) a dáme stranou. na troše oleje osmažíme nakrájenou anglickou a necháme zesklovatět drobně…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
bulgur s kuřecím masem a zeleninou

bulgur s kuřecím masem a zeleninou

Potřebné ingredience

2 hrnky bulguru * 4 hrnky horké vody * 1/2 pórku * 2 červené papriky * kari * vegeta * sojová omáčka * kuřecí maso dle chuti (prsa, stehno, opečené, grilované) * 1 zakysaná smetana

Postup přípravy

bulgur vaříme 15 minut v osolené vodě (místo soli se může dát půl kostky kuřecího bujonu). na pánvi opečeme maso, přidáme papriku, pórek, koření dle chuti a nakonec zakysanou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
krůtí maso na kari s jablky

krůtí maso na kari s jablky

Potřebné ingredience

800 g krůtí maso ze stehna * 1 velká cibule * 300 ml kuřecího vývaru (kostka) * 3 jablka pokrájená na menší kousky * 1 smetana na vaření * 1 lžička kari * 1 lžička sladké papriky * kousek chilli nebo trošku pálivé papriky (možno vynechat) * sůl, pepř, máslo, olej, mouka či hotová jíška

Postup přípravy

na másle s olejem osmažíme cibuli, přidáme maso, které opečeme ze všech stran. zasypeme kari a paprikou,, zalijeme vývarem a dusíme cca 30 minut doměkka. potom zalijeme smetanou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stehna v javorovém sirupu

Kuřecí stehna v javorovém sirupu

Potřebné ingredience

Umyté a rozpůlené brambory i se slupkou, 2 červené cibule nakrájené na osminky, 1 palice česneku rozdělená na stroužky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce javorového sirupu, 1 vrchovatá lžíce krémžské hořčice, 1 velká červená paprika pokrájená na kousky, 2 velké cukety (podélně rozkrojené a pokrájené na silné plátky), několik snítek čerstvého tymiánu, 4 kuřecí stehna (nebo kuřecí čtvrtky), sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1) Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory, cibuli a česnek kromě 2 stroužků promíchejte v pekáči s polovinou olivového oleje, osolte a opepřte.Pečte čtvrt hodiny.rnrn2)…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zapečené kuřecí řízky

Zapečené kuřecí řízky

Potřebné ingredience

4 kuřecí řízky,10 dkg strouhaného sýra,2 vejce,2 lžíce hladké mouky,1 šlehačka,strouhanka,sůl,grilovací koření,máslo

Postup přípravy

Řízky lehce naklepeme,osolíme,posypeme grilovacím mořením a opečeme z obou stran na másle.Pak každý obalíme strouhaným sýrem,dáme do zapékací misky a přelijeme směsí šlehačky…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Králík se šlehačkou

Králík se šlehačkou

Potřebné ingredience

1 naporcovaný králík, sůl, 100g másla, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička papriky, 4-5 lžic plnotučné hořčice, 1-2 šlehačky

Postup přípravy

Králíka omyjeme, osolíme a zalijeme marinádou (rozpustíme máslo, přidáme koření a hořčici a metličkou prošleháme) a necháme do druhého dne odležet v lednici. Druhý den přilijeme…

Zobrazit více...

Kategorie