Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Džuveč podle Čiriny

Džuveč podle Čiriny

Potřebné ingredience

40 dkg vepřové plece,2 velké cibule,3 lžíce oleje,1 lžička červené papriky,30 dkg rýže,sůl.pepř,3 větší rajčata,5 zelených paprik, 2 dl šlehačky

Postup přípravy

Na lžíci oleje orestujeme opláchnutou -okapanou rýži ,zalijeme ji vodou-na dva prsty nad rýží, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Maso si nakrájíme na malé kostičky. Na dvou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sváteční česnečka

Sváteční česnečka

Potřebné ingredience

1 l hovězího vývaru ( z kostí ),,asi 4 stroužky česneku ( podle chuti ),8 dkg toustové šunky,8 dkg eidamu,pepř,sůl,majoránku,2 krajíčky chleba ,sádlo na osmažení chleba,zelená petrželka

Postup přípravy

Chleba nakrájíme na malé kostičky a osmažíme do zlatova.Do vývaru přidáme utřený česnek,nasypeme drcenou majoránku,dochutíme solí a pepřem,přidáme nasekanou zelenou petrželku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložené  -Písecké kotelty

Naložené -Písecké kotelty

Potřebné ingredience

3/4 kg kotlet ( bez kosti-může být krkovice je šťavnatější),olej, asi 12 dkg nastrouhaného eidamu,13 lžíce sladkého kečupu,1 a 1/2 lžíce plnotučné hořčice,5 vajec,asi4 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme ,nařízneme okraje ,osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko : rozšleháme vejce s nastrouhaným sýrem, kečupem, hořčicí , prolisovaným…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová bábovka s mákem

Tvarohová bábovka s mákem

Potřebné ingredience

6 vajec.180g krupicového cukru,180 g měkkého plnotučného tvarohu ( z vaničky),150 ml oleje,50 ml mléka,2 plné lžíce rumu,180g polohrubé mouky,150g mletého máku,1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky se zbytkem cukru, tvarohem, olejem a rumem. Pak přidáme odváženou mouku smíchanou s práškem do pečiva …

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé zapečené v rajčatech a bramborách

Rybí filé zapečené v rajčatech a bramborách

Potřebné ingredience

60 dkg rybího filé,1 konzerva loupaných rajčat,2 cibule,1 pórek, asi 4 stroužky česneku, zelená petrželka,sůl,pepř,2 lžíce oleje, asi 60 dkg brambor

Postup přípravy

Oškrábané brambory si v celku uvaříme do měkka. Cibuli nastrouháme nahrubo a na oleji osmahneme, přidáme plátky česneku-lehce orestujeme a nalijeme konzervovaná rajčata, osolíme a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z kysaného zelí

Polévka z kysaného zelí

Potřebné ingredience

1/2 sáčku kysaného zelí,10dkg slaniny,1 cibule , sádlo ,vrchovatou lžíci hladké mouky,1 lžíce sladké papriky, 1 kelímek sladké smetany,1 kostka bujonu (bez konzervantů ),sůl.pepř,1 brambora

Postup přípravy

Zelí ze sáčku dáme vařit do 1/2 litru vody. Na sádle osmažíme kostičky slaniny a cibuli nakrájenou najemno ,zasypeme hladkou moukou-rozmícháme ,vsypeme červenou papriku ,zalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rizoto po srbsku z vepřové plece

Rizoto po srbsku z vepřové plece

Potřebné ingredience

400g vepřové plece,400g rýže ,1 kostku hovězího masoxu , 1 cibule,1 malý rajčatový protlak ,sůl, pepř ,olej, pečenou papriku ( kupuji sterilovanou, nebo můžeme dát kapii), asi lžíce sádla

Postup přípravy

Připravíme si rýži. Do kastrolu dáme olej na něj vsypeme propláchnutou rýži a chvíli za míchání podusíme ,aby se zrníčka obalila , pak zalijeme studenou vodou( 1 hrneček rýže + 1…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené uzené maso na celeru

Pečené uzené maso na celeru

Potřebné ingredience

Dobré uzené maso ( krkovice ,plec,bok),kousek celeru,1 cibule,2 hřebíčky,3 stroužky česneku,1 lžíce octa,2 lžíce sádla

Postup přípravy

Na pekáč dáme sádlo,asi 6 koleček celeru,cibuli nakrájenou na měsíčky,česnek na plátky,přidáme ocet a hřebíčky.Maso nakrájíme na silnější plátky, vše trochu podlijeme vodou a dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka s roládou

Bábovka s roládou

Potřebné ingredience

Na roládu. 4 vejce,4 plné lžíce krupicového cukru,4 plné lžíce polohrubé mouky,špetka soli,marmeláda na potření Na bábovku: 4 vejce,230 g krupicového cukru,150 ml oleje,250 g bílého jogurtu,270 g polohrubé mouky,1 vanilkový pudink,1 prášek do pečiva,2 plné lžíce kakaa

Postup přípravy

Nejdříve si uděláme roládu.Ze 4 bílků ( žloutky si dáme stranou) a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Postupně do něj zašleháme žloutky,cukr a mouku.Těsto vylijeme na plech vyložený…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Celerová polévka se sýrem

Celerová polévka se sýrem

Potřebné ingredience

1 středně velký celer,1 pórek,1,5 l vývaru z kostky,2 dl mléka,1 cibule,pepř,sůl,10 dkg sýra,celerová nať,máslo

Postup přípravy

Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle,přidáme na menší kousky očištěný a nkrájený celer a plátky pórku a asi 5 minut opékáme.Zalijeme vývarem a vaříme do měkka.Pak vše…

Zobrazit více...

Kategorie