Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Bramborová s pórkem

Bramborová s pórkem

Potřebné ingredience

Brambory, pórek, mrkev, petržel, sůl, máslo, mléko nebo smetana

Postup přípravy

Na másle trochu osmažit pórek, zalít teplou vodou. Přidat brambory, mrkev, petržel a osolit. Po změknutí brambor dát trochu mléka nebo smetany a rozmixovat tyčovým mixérem,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zimní minestrone

Zimní minestrone

Potřebné ingredience

1 konzerva bílých fazolí v tomatě,1 větší cibule,1 větší mrkev,2 řapíky celeru,1 větší bramboru,několik růžičkových kapustiček( použila jsem mražené)olivový olej,česnek,sůl, asi 1 l zeleninového vývaru

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme olivový olej , orestujeme na něm cibuli nakrájenou na drobno.Přidáme nakrájenou mrkev na kostičky,nakrájený řapíkatý celer,bramboru na kostičky,kapustičky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramborová polévka s nočky, zahuštěná strouhanou bramborou

Bramborová polévka s nočky, zahuštěná strouhanou…

Potřebné ingredience

500g brambor,100g mrkve,100g celeru,100g petržele,30g sušených hub,50g pórku,50g brokolice,sůl,zelená petrželka,cibule,kmín,1 bílek,hrubá mouka

Postup přípravy

Brambory a zeleninu očistíme a omyjeme.Jednu větší bramboru dáme stranou,ostatní nakrájíme na kostičky,zalijeme studenou vodou,osolíme ,přidáme kmín a přivedeme k varu.Houby si…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

Brambory, čočka, klobása, cibule,kořenová zelenina, sůl, sladká paprika, majoránka, česnek, hladká mouka, olej, voda.

Postup přípravy

Na oleji do zlatova osmažit cibuli najemno, přidat nakrájenou klobásu, chvíli opékat. Zasypat troškou sladké papriky a trochou hladké mouky, promíchat a zalít vodou. Přidat…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kuřecí kaldoun

Kuřecí kaldoun

Potřebné ingredience

drůbky z kuřete,100 g kořenové zeleniny,široké nudle,100 ml smetany na vaření,2 lžíce hladké mouky,2 lžíce másla,.sůl,pepř ,zelená petrželka

Postup přípravy

Drůbky uvaříme v osolené vodě do měkka.( vaříme nejméně 1 hodinu)V kastrolu si rozpustíme máslo,přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku.,zalijeme zcezeným vývarem …

Zobrazit více...
POLÉVKY
VÝBORNÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z cizrny

VÝBORNÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z cizrny

Potřebné ingredience

Suroviny pro 3 osoby: 500 g měkké uvařené cizrny (nebo s konzervy), 1 ks brambory-střední velikost, 2 PL olivového oleje, několik rozmarýnových jehliček, feferonka, snítka petržele, 3 krajíčky chleba, nebo housky.

Postup přípravy

Postup:
Uvaříme oloupanou, na kostičky nakrájenou bramboru a v polovině varu přidáme měkkou cizrnu.
Ještě přihodíme feferonku, jemně pokrájený rozmarýn, osolíme a dovaříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

Potřebné ingredience

1 brokolice,1 mrkev,1/4 celeru,3 stroužky česneku,1 šlehačka,1 lžíce másla,zeleninový vývar ,pepř,sůl

Postup přípravy

Brokolici si rozdělíme na malé růžičky a několik jich odložíme stranou.Na másle osmahneme zbytek růžiček brokolice,nadrobno nakrájenou mrkev a celer,čenek ,podlijeme vodou a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
FAZOLKOVÁ POLÉVKA

FAZOLKOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

MRKEV, PETRŽEL, KVĚTÁK, ZELENÉ FAZOLKY,(ZELENINA PODLE UVÁŽENÍ) SMETANA, BOBKOVÝ LIST, NOVÉ KOŘENÍ, PEPŘ CELÝ

Postup přípravy

Na másle orestujeme cibuli a kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme rajče (překrojené). Zalijeme vodou a necháme chvilku vařit, pak přidáme pokrájené fazolové lusky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulačka "výborná pro děti při nachlazení"

Cibulačka "výborná pro děti při nachlazení"

Potřebné ingredience

cca 6 velkých cibulí, 5l vody, sůl, brambory, mrkev, petržel - kořen+nať\\r\\nZavářka: 1 lžíce másla+1 vejce - rozmíchat, pak sůl+50g krupice

Postup přípravy

Děti právě marodí a tak jsem si vzpomněla na tuto výbornou polévku, kterou jsem jim hned uvařila a byla bych ráda, kdyby v léčbě rýmy také někomu pomohla :)
Cibuli rozkrájím…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

asi 1,5l masového vývaru, 200g čočky velkoplodé, asi 100g drobnější čočky, 1 stroužek česneku, 70g rajčatového protlaku, 1 lžíce papriky, kmín, majoránka, sůl, pepř, 2-3 lžíce octa, 1 pikantní klobása, sádlo

Postup přípravy

Přes noc namočíme 200g čočky do poloviny vývaru a 100g čočky do vody. Na sádle orestujeme česnek, protlak a papriku, zalijeme čočkou ve vývaru, přidáme zbytek vývaru a vaříme…

Zobrazit více...

Kategorie