Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky s naprosto luxusní omáčkou

Hovězí plátky s naprosto luxusní omáčkou

Potřebné ingredience

1až 1,5kg hovězí zadní , sůl , pepř , hladká mouka , 200 g sušených švestek , 1 malá sklenička brusinek , 500ml červené víno , 1litr hovězího vývaru , 3 cibule , 1smetana ke šlehání

Postup přípravy

>maso nakrájíme na plátky,trochu naklepeme,nasolíme a opepříme , obalíme v hladké mouce a osmahneme na sádle a dáme stranou na talíř

> na výpek dáme nahrubo nakrájenou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa(zadní ale já kupuji hrudí bez kosti-je levnější),2 lžíce hl.mouky,2 cibule,olej,100g rajského protlaku,1 bobkový list,sůl,0,6l vývaru(dělám si z masoxu),4 sterilované okurky

Postup přípravy

Maso si nakrájím na nudličky,osolím (kdo chce ještě opepří,já ne) .Na oleji nechám zesklovatět cibulku nakrájenou na kolečka ,přidám maso a společně opeču.Zapráším moukou,krátce…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GREENHORŇÁCKÝ GULÁŠ - od kamarádky

GREENHORŇÁCKÝ GULÁŠ - od kamarádky

Potřebné ingredience

3/4 kg hovězího masa - na nudličky 2 cibule 12 stroučků česneku utřených 2 polévkové lžíce hořčice 1 polévková lžíce maggi, sojove a worcestrové omáčky 1 lžička kari, sladké papriky, oregána sůl až druhý den - dle potřeby

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme 12 hodit uležet v ledničce. Druhý den osmahneme na sádle, zalijeme pivem a vodou. Dusíme a promícháváme. Nakonec zahustíme.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Gulášek - lahoda pro malé princezny i velké dřevorubce :-))

Gulášek - lahoda pro malé princezny i velké dřevorubce…

Potřebné ingredience

hovězí kližka nakrájená na kostky (zbytek surovin v množství cca na kilo a půl masa), litr a půl hovězího vývaru, nakrájená cibule (stejný množství jako kližky), dvě lžíce rajčátkového protlaku, lžíce povidel, hodně mletý papriky (sladká i pálivá, my dáváme více pálivé), sádlo, někdy dávám dva stroužky utřeného česneku, ale ne vždycky. Sušenou majoránku a trochu chilli dávám taky jen někdy, máme rádi, když je gulášek hodně masový :)

Postup přípravy

Na troše sádla si nakrájené maso zatáhnu ze všech stran. Snažim se do něj co nejmíň dloubat, aby z něj neutekla šťávička :) Pak ho z hrnce vyndám a přidám další trochu sádla. Na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Burgunské hovězí ragů

Burgunské hovězí ragů

Potřebné ingredience

Boeuf Bourguignon ◦¾ l červeného vína ◦1 kg hovězí kýty (spodní nebo květový šál) ◦1 velká cibule ◦½ hlavičky česneku ◦2 bobkové listy ◦8 kuliček pepře ◦několik čerstvých bylin (rozmarýn, tymián, majoránka) ◦150 g slaniny ◦3 lžíce olivového oleje ◦200 g mrkve ◦15 ks malých cibulek ◦silnější plátek másla ◦150 g malých žampiónů ◦střik koňaku (2 cl) ◦sekaná petrželka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky (3x3 cm), cibuli a mrkev na kolečka (malé cibulky ponecháme celé). Vložíme do mísy na marinování a zalijeme vínem a přidáme všechno koření. Necháme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš

Hovězí guláš

Potřebné ingredience

550-650g hovězího (zadní, kližka), stejný objem cibule, 80-100g dobrého uzeného bůčku nebo slaniny, 70g rajského protlaku, masox, paprika, majoránka, pepř, sůl, solamyl.

Postup přípravy

Guláš, jak ho dělá manžel.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Telecí řízky s houbami a rýží

Telecí řízky s houbami a rýží

Potřebné ingredience

4 plátky telecího masa, 500 g vařené rýže, 150 g čerstvých hub (žampionů), 80 g Ementálu, 60 g sterilovaného zeleného hrášku, 60 g sádla, 60 g másla, 30 g hladké mouky, citronová šťáva, 100 ml vývaru z bujónu, petrželová nať, sůl. Na obložení řízků: 100 g žampionů, 30 g másla, 20 g cibule, 6 rajčat, petrželová nať, sůl.

Postup přípravy

Řízky na okraji několikrát nožem nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a na jedné straně proprášíme moukou. V pánvi na rozehřátém sádle je rychle pečeme po obou stranách do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Slovinský guláš-děkuji Andrejce

Slovinský guláš-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g zadního hovězího masa 400 g vepřové plece 500 g cibule 1 kg brambor 1 palice česneku 1 bobkový list 1 lžíce saldké mleté papriky 1 lžíce rajského protlaku kmín sůl pepř 2 lžíce sádla

Postup přípravy

Postup
Na sádle osmahneme proužky cibule do hněda a přidáme na kostky nakrájené maso.
Maso opečeme a až se zatáhne, tak jej osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme sladkou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Zapečené hovězí nudličky

Zapečené hovězí nudličky

Potřebné ingredience

500 g hovězí roštěné, 200 g libovější anglické slaniny, 6 větších žampionů, 6 větších brambor, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 dcl bílého vína, 1 kelímek 31% smetany, pár lístků tymiánu, sůl, barevný pepř, olivový olej

Postup přípravy

Na trošce olivového oleje opečeme proužky cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a roštěnou, nakrájenou na nudličky a zprudka opékáme.
Když se maso zatáhne, osolíme jej…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Stroganoff podle dědy šéfkuchaře-DĚKUJI ELIZE

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře-DĚKUJI ELIZE

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g minutkového hovězího (svíčková, roštěnec) 250 g žampiónů 2 cibule 2 lžíce rajského protlaku 200 ml smetany ke šlehání máslo olivový olej hladká mouka 3 lžíce čerstvého nasekaného kopru černý pepř sůl

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Necháme odležet, obalíme v hladké mouce a pepři a zprudka opečeme na rozpáleném másle. Opékáme asi 8…

Zobrazit více...

Kategorie