Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Bonboniéra k "50"

Bonboniéra k "50"

Potřebné ingredience

- jako u předchozích

Postup přípravy

Ve čtvrtek jsem si upekla korpus a v pátek ušlehala krém s tím, že až se večer vrátíme z akce, tak si dort promažu a v sobotu nazdobím. Ještě před odchodem jsem však zjistila, že…

Zobrazit více...
DORTY
Malé pivo a jiné mini

Malé pivo a jiné mini

Potřebné ingredience

Mechový korpus mramorovaný - čokoládový a vanilkový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém (karamelový pudink) + vařené salko, rybízová zavařenina, pravý marcipán, WI. Mechový korpus: 4 vejce, 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, kakao, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru. Z této dávky je to do formy o průměru 24 cm.

Postup přípravy

Pekla jsem ze dvou dávek (druhá byla světlá s vanilkovým pudinkem) a vykrájela potřebné tvary.
Už jsem měla trošku "absťák", tak jsem si potřebovala něco upéct :-)

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba - pečený v římském hrnci

Chleba - pečený v římském hrnci

Potřebné ingredience

podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky

Postup přípravy

Po vykynutí těsta v pekárně jsem "uplácala" šišku a nechala ještě kynout. Mezitím jsem namočila hrnec. Asi po dvaceti minutách jsem vodu vylila, hrnec vyložila pečícím…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční cukroví 2010

Vánoční cukroví 2010

Potřebné ingredience

VIZ FOTOPOSTUP

Postup přípravy

viz obrázkový postup

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka 2010 - podle Alena M. (MachyA)

Vánočka 2010 - podle Alena M. (MachyA)

Potřebné ingredience

600 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 cukr vanilkový, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 2 vejce, 120 g Hery, lžička soli, sekané mandle, lžička citrónového aroma nebo nastrouhaná citrónová kůra

Postup přípravy

Jako vždy (ať vánočka na vánoce nebo pletenec na velikonoce) podle Alena M. (MachyA) ID 51989 - NEJÚŽASNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ PLETENEC (nebo mazanec, vánočka) nejen v domácí pekárně! -…

Zobrazit více...
DORTY
Vánoční

Vánoční

Potřebné ingredience

Mechový korpus čokoládový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém (kokosový pudink), rybízovo-malinová zavařenina, pravý marcipán, WI. Mechový korpus: 4 vejce, 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, kakao, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru.

Postup přípravy

Tentokrát se podílela i dcera - tvořila kytičky - protože jsme dort vezli do Francie k rodičům jejího přítele. Cestu přežil bez úhony a snad i chutnal .....

Zobrazit více...
DORTY
Malý modrý - aby mi to nebylo líto :-)

Malý modrý - aby mi to nebylo líto :-)

Potřebné ingredience

Jako u předchozího, který jsem dělala tchýni k narozeninám. A protože jsem tuze na sladké, tak aspoň malý musel zůstat doma ..... Mechový korpus čokoládový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém (kokosový pudink), rybízovo-malinová zavařenina, pravý marcipán, WI. Mechový korpus: 4 vejce, 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, kakao, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru.

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
"75" pro babču

"75" pro babču

Potřebné ingredience

Mechový korpus čokoládový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém (kokosový pudink), rybízovo-malinová zavařenina, pravý marcipán, WI. Mechový korpus: 4 vejce, 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, kakao, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru.

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
Klobouček

Klobouček

Potřebné ingredience

- jako u předchozího

Postup přípravy

- měla jsem potřebu vyzkoušet si klobouček :-)

Zobrazit více...
DORTY
Narozeninový

Narozeninový

Potřebné ingredience

Korpus, který nikdy nezklamal - i když já dokážu nemožné ..... srazil se mi už 2x :-( máslovo-pudinkový krém, džem, WI, ozdoby z mléčného marcipánu.

Postup přípravy

*

Zobrazit více...

Kategorie