Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Vynikající celoroční kvašáky

Vynikající celoroční kvašáky

Potřebné ingredience

Okurky větší než nakládačky, sůl, česnek, voda, kopr

Postup přípravy

Už jako malá holka jsem milovala kvašáky u moji babičky pro jejich nenapodobitelnou příjemně slanokyselou chuť. Babička mi vždy říkala, že jsou zdravé a já si je s chutí dávala. …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ŠVESTKOVÁ POVIDLA V TROUBĚ

ŠVESTKOVÁ POVIDLA V TROUBĚ

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 50 dkg cukru, 1/2 káv. lžičky mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 4 pol. lžíce rumu

Postup přípravy

Vypeckované švestky dáme do pekáče. Pokapeme octem a dáme péct na 250 stupňů. NEMÍCHÁME!!! Pečeme 20-25 minut. Poté na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg meruněk, 1 ks želírovacího cukru, 0,5 kg krystalu

Postup přípravy

Meruňky vypeckujeme, nakrájíme, přidáme ostatní, rozmixujeme a vaříme asi 15 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Slivkový lekvár z rúry

Slivkový lekvár z rúry

Potřebné ingredience

4 kg sliviek, 500 g cukru (môže byť biely alebo trstinový), 2 KL mletej škorice, 2 KL perníkového korenia, 40 ml umu alebo koňak

Postup přípravy

Recept vznikol zlúčením troch, nakoniec vznikla túto veľmi chutná verzia a čo je na tom najlepšie, bez dlhého státia pri šporáku. Dnes som dostala slivky, takže pečiem už druhú…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketový džem s lesným ovocím

Cuketový džem s lesným ovocím

Potřebné ingredience

2,2 kg očistená a ošúpaná cuketa, 800 g mrazená lesná zmes - môže byť aj čerstvé ovocie, 1 kg cukru kryštál, 2 KL perníkové korenie, 3 ks Gelfix 3 : 1

Postup přípravy

Keď neviete, čo s cuketami, tu je jedno sladké riešenie.

POSTUP v obrázkoch:

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda - z rybízu, ostružin, špendlíků, višní, třešní ...

Marmeláda - z rybízu, ostružin, špendlíků, višní,…

Potřebné ingredience

2 kg rybízu, 150g krystal cukru, 1 kg krystal cukru

Postup přípravy

Jen opraný rybíz, bez lístečků, ale i se stopkami dám do hrnce, přidám 150 g cukru a dám na plyn. Zpočátku stále míchám! Postupně teplem bobulky popraskají a pustí šťávu, za…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
OKURKY a kukuřičky mladé.

OKURKY a kukuřičky mladé.

Potřebné ingredience

Asi2kolečka cibule asi4-6koleček mrkve kolečko křenu 1 lžička hořčičného semínka kousíček kopru 5 kuliček pepře 3 kuličky nového koření 1 bobkový list 1 lžička soli-BEZ kiseliny listové!!!! 1 lžička cukru-pro diabetiky dát 1 cukerin místo této lžičky cukru 5tablet cukerinu po spodní proužku sklenice ocet-necelé deci!!! okurky vlahá ale převařená voda.

Postup přípravy

Dávám vše na dno a potom rovnáme okurky,nebo kukuřičky a zaliji po spodní proužku 0,7 litrové sklenice octem a naliji předem převařenou vodu co mám již jen vlahou.
Zavíčkuji.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborné okurky od babičky

Výborné okurky od babičky

Potřebné ingredience

Nálev pro 15sklenic vel. 0,7l : 3 a 3/4l vody, 1 a 1/4l octa, 50 cukerínů, 160g soli, 300g cukr krystal Do každé sklenice: trošku cibule, několik koleček mrkve, 1 nové koření, 1 bobkový list, 1 hřebíček, 1kl hořčičného semínka, kousek kopru, 5 celých pepřů

Postup přípravy

Přísady na nálev smícháme ve větším hrnci a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Jakmile se cukr rozpustí, necháme chvíli schládnout. Na dno každé sklenice dáme uvedené přísady a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vynikající marmeládá z josty, červeného rybízu, bez chemie

Vynikající marmeládá z josty, červeného rybízu, bez…

Potřebné ingredience

šťáva z josty cukr

Postup přípravy

- dáme do hrnce jostu (může být namíchaná i s rybízem), neobíráme, jenom opereme
- necháme vařit 25 min., nepodléváme, jen občas zamícháme
- propasírujeme přes cedník
-…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ANGREŠTOVÝ DŽEM

ANGREŠTOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

1KG ANGREŠTU-30DKG NASTROUHANÉ MRKVE NA JEMNO-1KG CUKRU-1 PETOSU-

Postup přípravy

ANGREŠT A NASTROUHANOU MRKEV DÁME DO HNCE A 20 MINUT VAŘÍME POTOM PŘIDÁME CUKR A PETOSU A VAŘÍMA DALŠÍCH 10 MINUT PAK HORKÉ DÁME DO SKLENIČEK A OBRÁTÍME DNEM VZŮRU NEZAVAŘUJEME

Zobrazit více...

Kategorie