RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES HRNÍČKOVÉ KNEDLÍKY Z MIKROVLNKY (42) 22.5.2018, 11:45
DNES Meruňkový dort- smetanové želé. (8) 22.5.2018, 8:44
včera želé z bezu dle pavla a. (pajaay) 225175 (7) 21.5.2018, 22:12
včera JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ + postup (452) 21.5.2018, 19:20
včera Pěnový koláček (23) 21.5.2018, 17:32
včera ZELÍ NA PIVĚ-PROSTĚ ŽRACÍ:-)))) (178) 21.5.2018, 9:03
včera Pytel na povalování - střih (23) 21.5.2018, 0:43
Sirup z květů černého bezu (1) 20.5.2018, 22:16
Svatební siluety (2) 20.5.2018, 16:53
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 130.915 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13092 další >>

ZELENINOVÁ JÍDLA

Středomořské lilky


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Lilek, sýr, sardele či sardelovou pastu, oliv. olej, koření - sladká paprika, sušený česnek. Bazalku na ozdobu a pečivo k podávání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Lilek pokrájíme na slabší kolečka max. 0,5 cm a osmažíme na oliv. oleji, vydličkou při smažení jakoby stlačuji a ždímam olej, obrátím a na již osmahnutou stranu lilku dám sardelku, sýr a jemně posypu sladkou paprikou a sušeným česnekem (nemusí být). Lze ozdobit lístky bazalky, podávám s pečivem a též pecivem vytiram šťávu- olej z lilku. Někdy používám i sardelovou pastu tu máznu na plátek sýru a snažím do lehkého rozpuštění sýru. Již nesolím! Sardelka a sýr jsou slané dost. K dobrému vínku - mňam:).

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivana B. (kymama) ID 374185 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

LUŠTĚNINY

Luštěninové karbanátky a polévka 2v1



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Luštěniny(kupuji v Tesco balíček luštěninové směsy,ale může být jakákoliv směs-hrach,čočka,fazole...čím rozmanitější,tím lepší),2-3 cibule, česnek,vejce,2-3 brambory, strouhanka,sůl, mletý kmín, majoránka, zeleninový bujón n,nebo kořenová zelenina.

POSTUP PŘÍPRAVY

Luštěniny namočíme a uvaříme dle návodu,spolu s brambory. Osolíme a přidáme bujón-nebo vaříme s kořenovou zeleninou a cibulí,přidáme kmín. Luštěniny a brambory scedíme,vodu nevyléváme. Několik lžic luštěnin a brambor vrátíme do vody, zahustíme a máme polévku. Na pánvi osmažíme nadrobno posekanou cibulku, luštěniny a zbylé brambory rozmixujeme na kaši,kdo vařil s koren. zeleninou,tak i tu,já přidávám i pár lžic nerozmixovanych luštěnin, dáme vejce,strouhanku,mletý kmín,majoránku , rozmačkaný česnek a osmaženou cibulku. Promícháme a rvarujeme placky,ty obalujeme ve strouhané a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Z kašovité konzistence drží hezky, když dáváte i část nemixovanych,trošku se rozpadají,ale zase lépe chutnají. Podáváme se zeleninovým salátem, nebo s bramborem a kys. zelím.A oběd je hotov,polévka i hlavní jídlo při jednom vaření.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Hana S. (stekanatek) ID 228238 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Svatební siluety


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

spodní a vrchní patro: světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé jahody; střední patro: čokoládový korpus, pařížská šlehačka, banány; smartflex velvet

POSTUP PŘÍPRAVY

děláno dle předlohy

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Eva D. (Evča123) ID 96424 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 20.5.2018, 16:53 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Kuřecí fajita



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuřecí prsa, různobarevné papriky (cca ½ červené, ½ žluté, ½ zelené), ½ bílé cibule, trocha oleje na orestování zeleniny, 100 ml vody na podlití, trocha instantní jíšky na zahuštění sosu; *KOŘENÍ FAJITA: 1 lžička soli, ½ lžičky bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžička kmínu, trocha sušené chilli papričky (podle toho, jak kdo rád ostré)

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve si připravit všechny suroviny:
- všechny papriky pokrájet na tenké proužky
- cibuli pokrájet na tenké plátky
- naříznout z boku maso a vytvořit kapsu
- všechny přísady na koření Fajita smíchat

Na pánev s olejem dát všechnu papriku + cibuli, přidat 2 lžičky koření Fajita a restovat, dokud papriky nezměknou.
Masovou kapsu naplnit zeleninou z pánve a z obou stran poprášit kořením.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Dýňová bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g dýně hokaido 200 g pohanková mouka 200 g ovesné vločky 150 ml kokosový olej 2 žloutky ¼ l bílků (asi z 5 vajec) Vanilková tresť Čekankový sirup originál rozinky 1 kypřící prášek

POSTUP PŘÍPRAVY

Dýni nastrouháme na jemném struhadle. Bílky vyšleháme na sníh.rnOstatní ingredience smícháme a na konec vmícháme sníh.rnOsladíme podle vlastní chuti čekankovým sirupem.rnPečeme na 180 °C – 45 minut.
Pokud neznáte čekankový sirup, můžete si o něm přečíst tady http://www.cekankovysirup.cz a osobně ho i kupuji rovnou u toho výrobce, tam je nejlevnější - tady https://www.eshop.kaumy.cz/cekankove-sirupy

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Aneta D. (dragulova) ID 617683 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Maková bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g cukru, 1 PP, 150g mletého máku, 150g oleje, 100g polohrubé mouky, 100g špaldové mouky, 250g tvarohu, 3 vejce, 1 nastrouhané jablko

POSTUP PŘÍPRAVY

Utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, mák, mouku s PP a nakonec sníh z bílků a jablko. Pečeme na 170°C asi 40min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Minecraft TNT


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

světlý korpus, vanilkový krém z mascarpone, čerstvé jahody, smartflex velvet

POSTUP PŘÍPRAVY

*

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eva D. (Evča123) ID 96424 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Jahodové řezy s jogurtem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2PL oleje. Náplň: 500 g bílého jogurtu, 200 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 4 PL cukru moučka, 5 želatinových plátků. Dále: 500 g jahod, smetana ke šlehání, hořká čokoláda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.
Na studený korpus naskládáme nakrájené jahody.
Jogurt, zakysanou smetanu, tvaroh a cukr promícháme. Želatinu necháme 10 minut nabobtnat v trošce studené vody, slabým zahřívání za stálého míchání ji rozpustíme, vmícháme do ní 2 PL jogurtu a spojíme s ostatním jogurtem. Na korpus upevníme ráfek, nalijeme jogurt a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce.
Nakrájené řezy můžeme zdobit šlehačkou a čokoládou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Borůvkový dort podle APETITA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hotový korpus z křehkého či piškotového těsta nebo sušenkový základ/ 600 g mražených malin(borůvek, jahod....) / 3 čerstvá vejce, žloutky a bílky zvlášť / 150 g krupicového cukru / 1 lžíce citronové šťávy / 500 g tvarohu ve vaničce / Želatinový ztužovač za studena od Dr.Oekter / 500 ml smetany ke šlehání / maliny, lístky máty a moučkový cukr na ozdobení

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšlehejte žloutky a cukr do pěny, až směs nabude a zesvětlá. Přimíchejte citronovou šťávu a tvaroh. Zašlehat borůvky (část nechat nahoru),vyšlehanou želatinu a pak metlou vmíchat ušlehané bílky a ušlehanou šlehačku.
Kolem korpusu dejte obruč z dortové formy (upečené křehké či piškotové těsto položte na talíř, sušenkový základ nechte ve formě). Náplň rozetřete na těsto a uhlaďte. Nechte aspoň 2 hodiny v chladu tuhnout.
Kdo chce, navrství nahoru ještě ovoce a přelije želatinou. Použila jsem červené Dort-želé od Dr.Oetker, vody jsem dala 250ml.
Nechat nejlépe přes noc, ať pořádně zatuhne. Zdroj:http://www.apetitonline.cz/recepty/8393-malinovy-tvarohovy-dort.html

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

NÁPOJE, DRINKY

Sirup z květů černého bezu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20 lvětů černého bezu (může být i více), 6 dkg kyseliny citronové, 2 kg cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

2 litry vody převaříme a rozpustíme v ní 6 dkg kyseliny citronové, zchladlé nalijeme na 20 květů a necháme 24 hodin louhovat. Potom přecedíme přes hustý cedník nebo plátýnko, květy lehce vymačkáme, přidáme 2 kg cukru a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Hotový sirup nalijeme do lahví a zavíčkujeme. Nesterilizuje se, lahve doporučuji tmavé (fernet, myslivec, whisky). Používám jako sirup do vody nebo do čaje, je výborný v zimě při nachlazení.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Dana P. (DanušaP) ID 238115 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 20.5.2018, 22:16 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.915 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13092 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt