Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborný medovník :-)

Výborný medovník :-)

Potřebné ingredience

Recept od Monika J. (11Monča11) ID 124725 Těsto: 3 vajíčka,300g,cukr krupice,1 hera,3 lžíce medu,1 lžička jedlé sody,400g hladké mouky. Krém: 300g másla,1 plechovka salka( kondenzovan= mléko)

Postup přípravy

Nejpve si uvaříme salko,neotevřené v plechovce ho ponoříme do vody a vaříme 2 hodiny.Pak ho necháme vychladnout .

Teď si připravíme kastrol, který dáme do vodní lázně a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vynikající brokolicová polévka :-)

Vynikající brokolicová polévka :-)

Potřebné ingredience

Recept od Monika J. (11Monča11) ID 124725 Brokolice celá většinou je po 500g, máslo, pol. mouka, voda,smetana, 2 kostky zeleninového bujonu, brambory, sůl.

Postup přípravy

Já na 500g brokolice dávám 6 větších brambor,

Oloupeme brambory a nakrájíme je klasicky,dáme do osolené vody vařit.
Brokolici si očistíme a rozdělíme na růžičky,dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušená mrkev s pečeným masem :-)

Dušená mrkev s pečeným masem :-)

Potřebné ingredience

Mrkev,brambory,maso(množství dle potřeby :-)),sůl,cukr,mletý pepř,česnekkmíncibule,sádlo,voda.

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na kolečka dáme do kastrůlku s rozpuštěným másle podlijeme malinko vodou přidáme cukr podle chuti mletý pepř špetku soli a dusíme do měkka.

Pečené maso…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohovo-povidlové kynuté buchty :-)

Tvarohovo-povidlové kynuté buchty :-)

Potřebné ingredience

40dkg hlad.mouky,20dkg polohrubé,1vejce,čtvrt litru vlažného mléka,kostku droždí,8dkg cukru,špetku soli,rozpuštěné máslo na vymazání pekáčku a potření buchet.

Postup přípravy

Těsto i buchty necháváme vykynout,poté si oddělujeme kousky,které plníme buď tvarohem nebo povidly a dávámé do pekáče.Pečeme do zlatova na 170°.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Výborné anglické rohlíky :-)

Výborné anglické rohlíky :-)

Potřebné ingredience

Recept od Monči ID 124725 250 ml mléka,50g rozpuštěného másla,1 vejce,450g hladké mouky,2 lžičky soli,2 lžíce cukru,15g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí,16 plátku slaniny,15 dkg plátkového sýru.

Postup přípravy

Uděláme si kvásek a necháme ho vykvasit,mezitím si do mísy dáme mouku, sůl, cukr, vajíčko a mléko a počkáme na kvásek , jak kvásek vykyne přidáme ho do mísy a uděláme těsto…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cibulové řízky

Cibulové řízky

Potřebné ingredience

Je to levné,rychlé a dobré :-) Brambory,cibule,mouka,vejce na obalení,strouhanka a třeba i zelenina na ozdobu :-)

Postup přípravy

Brambory si klasicky uvaříme.
Cibuly nakrájíme na tenké plátky,obalíme v mouce,vajíčku,strouhance a osmažíme :-)
Pukud se vám plátky rozpadlo,obalte a osmažte i ty kousky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová bleskovka-výborná

Tvarohová bleskovka-výborná

Potřebné ingredience

Recept podle ROMANA B. (KOFI) ID 9793 500g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200g cukru moučka, 200g másla Nádivka: 500g tvarohu (může být i ve vaničce), 0,5l mléka, 2 vejce, cukr dle chuti, rozinky (možno nahradit i drobným ovocem) - vše smícháme

Postup přípravy

Z mouky smíchané s kypřícím práškem, cukru a másla uděláme drobenku. Na tukem vymazaný plech nasypeme polovinu drobenky, na ni nalijeme nádivku, rozetřeme, posypeme zbylou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Roláda z bebe sušenek-výborná :-)

Roláda z bebe sušenek-výborná :-)

Potřebné ingredience

Recept od Monči ID 124725 3 zakysane smetany,1 šlehačka ke šlehání,1 van.cukr,moučkový cukr,1 bebe světlé susenky 1,tmavé bebe susenky.

Postup přípravy

Šlehačku zamícháme mixérem s vanilkovym cukrem do pěny,poté přidáme 3 zakysané smetany a docukrujeme moučkou.
Pak skladáme jednu světlou a tmavou sušenku střídavě,skladáme na…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Mančina zemlbába

Mančina zemlbába

Potřebné ingredience

Toustový chléb,tvaroh,rozinky,cukr,mléko,vejce,strouhanku

Postup přípravy

Rozinky,cukr a tvaroh utřeme,pomažeme toustový chléb a přiklopíme.Obalíme v mléce s rozšlehaným vejcem,poté ve strouhance a osmažíme.Můžeme pokapat medem,nastrouhat jablko nebo…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Bramborákový řízek

Bramborákový řízek

Potřebné ingredience

Kuřecí nebo jíné řízky a klasické těsto na bramboráky

Postup přípravy

Řízky naklepeme na tenčí plátky,obalíme v těstu na brámboráky a pozvolna osmažíme na pánvi,aby řízek nebyl syrový.
Můžeme jíst samotné nebo se zeleninovým salátem.
Je to…

Zobrazit více...

Kategorie