Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
šohajky

šohajky

Potřebné ingredience

12 dkg mletých ořechů 15 dkg cukru 5 dkg sekaných rozinek rum dle chuti Poleva: 25 dkg 100% tuku 20 dkg cukru 5 dkg kakaa 1 balíček vanilkového cukru Půlky ořechů na ozdobení.

Postup přípravy

Z ořechů, cukru, hrozinek a rumu vypracujeme směs, ze které vytvoříme kuličky, které klademe do papírových košíčků.
Z tuku, cukru kakaa a vanilky si připravíme ve vodní lázni…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medvědí tlapky

Medvědí tlapky

Potřebné ingredience

210g másla 270g hrubé mouky 100g ořechů 160g mletého cukru 30g kakaa trochu mleté skořice citronovou kůru hřebíček 1žloutek.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vytvoříme hmotu, kterou plníme do formiček.
Dáme upéct. Horké vyklopíme a sypeme cukrem.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Potřebné ingredience

4 bílky 300g cukru 100g ořechů. Na zdobení: čokoládová poleva půlky orechů

Postup přípravy

Ušleháme bílky se 7 dkg cukru do pěny. Lehce vmícháme zbylý cukr a ořechy. Pytlíkem stříkáme na vymazaný papír hrudky. Pečeme chvíly z prudka. Troubu stáhneme a pusinky dosušíme. …

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mouřenínky

Mouřenínky

Potřebné ingredience

20 větších sušených švestek 20 mandlí 1/8 litru suchého bílého vína 2 vejce 10 dkg hladké mouky ½ lžičky oleje tuk na smažení 2 lžíce cukru krupice 2 lžíce strouhané čokolády

Postup přípravy

Omyté švestky na pařáku napaříme, ze změklých vyjmeme pecky a nahradíme je spařenými oloupanými mandlemi. Z vína, žloutků, oleje a mouky připravíme hladké těstíčko. Necháme půl…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Potřebné ingredience

1 balíček dětských piškotů banány meruňková zavařenina rum 10 dkg čokolády na vaření 5 dkg ztuženého pokrmového tuku párátka

Postup přípravy

Každý piškot potřeme zavařfreninou. Navrch dáme kolečko banánu a přiklopíme druhým piškotem na který kápneme rum. Celé napíchneme na párátko.
Ve vodní lázni rozpustíme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Plněné ořechy

Plněné ořechy

Potřebné ingredience

Na těsto: 40 dkg hladké mouky 30 dkg másla 30 dkg cukru 15 dkg mletých ořechů 2 lžíce kakaa citrónová šťáva, citrónová kůra skořice Krém: 25 dkg cukru 25 dkg másla 2 lžíce rumu

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto, které vmačkáme do ořechových formiček a pečeme. Po upečení plníme krémem který jsme třeli z připravených surovin a slepujeme. Hotové sypeme moučkovým…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánočka jak ji peču já

Vánočka jak ji peču já

Potřebné ingredience

30 dkg hrubé mouky 25 dkg hladké mouky 12 dkg rozpuštěného másla 8 dkg cukru strouhaná kůra z 1/2 citrónu 1 droždí 1/4 lžičky soli 1/4 l teplého mléka 3 žloutky 2 vanilkové cukry

Postup přípravy

3 vrchovaté lžíce, okapaných máčených hrozinek v rumu
Hrst loupaných sekaných a pražených mandlí
15 dkg míchaného kandovaného ovoce. Nejlépe: pomeranč, citron a třešeň

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sopa de Pescado

Sopa de Pescado

Potřebné ingredience

400 g rybího masa z více druhů ryb 200 g plodů moře 1 cibule 3 stroužky česneku sůl 2 lžíce másla 1 masox 3 rajčata 1 paprika bílý pepř 2 brambory

Postup přípravy

1.Rybí maso a plody moře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 litru vody, osolíme a uvaříme doměkka. Pak polévku přecedíme. Z masa odstraníme kosti a nakrájíme ho na kousky.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na pivě

Kapr na pivě

Potřebné ingredience

6 očištěných porcí kapra sůl mletý pepř 250 ml světlého piva 2 polévkové lžíce oleje 1 středně velká cibule citronová šťáva 50 g másla mletý kmín sladká paprika

Postup přípravy

Kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme pivem (ne vším) a vložíme asi na hodinu do chladničky. Na oleji osmahneme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a vložíme na ni porce kapra.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Staročeský kapr

Staročeský kapr

Potřebné ingredience

1 asi kilový kapr 1 celer 1 mrkev 1 petržel 1 velká cibule 10 zrnek pepře 10 zrnek nového koření 3 hřebíčky 3 bobkové listy 10 velkých sušených švestek 1 l piva 1 l vody 1/4 l octa cukr povidla perník na strouhání hrst rozinek hrst mandlí 1 lžička citronové kůry trocha zázvoru a tymiánu několik vlašských ořechů,

Postup přípravy

Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme pepř, nové koření, hřebíček, bobkovy list, zázvor,tymián, vlašské ořechy a švestky. Vše zalijeme pivem, vodou, octem…

Zobrazit více...

Kategorie