Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
pomazánka na chlebíčky nebo k svačince

pomazánka na chlebíčky nebo k svačince

Potřebné ingredience

40 dkg jemného salámu, šunkový,dietní.... 2 vařené vejce 3 ks kyselých okurek 1/4 čerstvé kápie na drobno 1 cibule na drobno 1/2 majonézy 1/2 pomazánkového másla sůl.pepř

Postup přípravy

salám nastrouháme na jemno, přidáme všechny suroviny pokrájené na jemno, osolíme,opepříme, přidáme pom.máslo a majonézu ,výborné na chlebíčky nebo k svačině rohlíkem

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Potřebné ingredience

nálev na 5 litrů = 15 sklenic 40 tablet sacharinu, 3,8 l vody , 1 , 2 l octa,16 dkg soli , 30 dkg cukru vodu na nálev zahřejeme na 80 C ,přidáme sůl ,cukr ,um. sladidlo a naposledy ocet.Teplým nálevem zalijeme okurky , sterilujeme 20 min na 82 C ,nebo přivést do varu ,vypnout a nechat 20 minut dojít v hrnci do 1 sklenice k okurkám 2 květy kopru, 2 řezy mrkve a cibule . 1 /2 kávové lžičky hořč. sem. , 2 bobk. listy ,2 hřebíčky, 2 kolečka křen ,opravdu výborné doporučuji

DOMÁCÍ MEDICÍNA
Med z  květů černého bezu

Med z květů černého bezu

Potřebné ingredience

30 ks květů , 0,9l vody, 1 citron bez jader - oloupat rozkrájet na kolečka, 15 min. povařit ,nechat 24 hod odstát po té přededit a vymačkat, přidat 1 kg cukru a svařit do zhoustnutí velmi dobrý v zimě do čaje proti nachlazení

POLÉVKY
slavnostní boršč

slavnostní boršč

Potřebné ingredience

Na 5 l hrnec

250 g vepř.maso
250 g hov.maso
¾ kg brambor
5ks mrkev
1 celer
2 ks petržel
1 sklenice řepa sterilovaná
1 cibule větší
kopr steril nebo čerstvý(dle možnosti)
bobkový list 3 ks,pepř celý,nové koření
příloha pečivo,pomazánkové máslo,česnek
zakysaná smetana

Postup přípravy

postup:
maso nakrájíme na menší kousky ,orestujeme na opečené cibulce,
osolíme,přidáme koření,lehce podlijeme a chvíli dusíme,aby maso změklo
potom přidáme – brambory …

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
lahůdkové kuře,pro celou rodinu

lahůdkové kuře,pro celou rodinu

Potřebné ingredience

kuře 1,30 kg nebo kuřecí čtvrtky,brambory 1,5 kg,žampiony ster. nebo celé čerstvé cca 15 hlaviček(nakrájet na plátky)smetana 12%,nastrouhaný eidam 10 dkg,sůl,mletý kmín

Postup přípravy

kuře naporcujeme na 6 dílů,oškrabané brambory(syrové) nakrájíme na kolečka (0.5 cm),vymažeme pekáč,navrstvíme brambory,prosolíme,kmín,posypeme žampiony,poklademe naporcovaným…

Zobrazit více...

Kategorie