Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketové špagety s čímkoliv - inspirace k rychlému jídlu

Cuketové špagety s čímkoliv - inspirace k rychlému…

Potřebné ingredience

Ráda využívám cuketové špagety k rychlé večeři nebo i obědu, když se nestíhá. Výsledkem je i přesto velmi chutné, ale současně i zdravé jídlo - záleží jen na tom, co dáte navrch. Když vynecháte šunku nebo maso, lze považovat za bezmasé jídlo vhodné i pro vegetariány.

Postup přípravy

Pro 2 lidi dělám ze 3 menších cuket.
cuketa
cibule
česnek
koření dle libosti, např. bazalka, oregáno, kari, kurkuma, grilovaná zelenina...
strouhaný sýr

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Batátová kaše a hráškové pyré (dle Ivany Andrlové z VIP Prostřeno!) – rychlé a vynikající i jako samostatné jídlo

Batátová kaše a hráškové pyré (dle Ivany Andrlové z…

Potřebné ingredience

Doporučuji, moc nám to chutnalo. Vhodné jako příloha, ale i jako rychlé a chutné bezmasé jídlo (když nepočítáme tu slaninu a vynecháme :o)

Postup přípravy

2-3 batáty trošku parmazánu na chuť (lze použít i jiný tvrdý sýr, pak dejte cca 15-20 dkg na 4 porce) lžíce másla 1 balení mraženého zeleného hrášku mozzarella 50 g…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
CUKEŤÁK-ÚLEŤÁK, aneb CUKETOVÝ NÁKYP, NÁDIVKA… (na místo mouky krupička)

CUKEŤÁK-ÚLEŤÁK, aneb CUKETOVÝ NÁKYP, NÁDIVKA… (na…

Potřebné ingredience

Už zase začíná sezóna, tak jsem s první dorostlou cuketou ihned vyzkoušela náš cukeťák-úleťák (fakt na něm hodně ulítáváme :o) Takhle ho dělám já: 3 hrnky nastrouhané cukety (neslívám, nevydlabávám a u mladých lze nechat i slupku), 2 střední cibule, 4 vejce, 1 čajová lžička prášku do pečiva, 1 hrnek pšeničné krupice anebo dětské krupičky, 1/3 hrnku oleje, 25 dkg sýra (lze i nakombinovat s nivou, balkánským, uzeným sýrem … jako obměnu), 30 dkg uzeného masa (lze i měkký salám nebo šunku, ale uzené je lepší, výraznější), česnek 5 stroužků (kdo chce, lze i více), sůl (cca 1 kávová lžička), pepř dle chuti, petrželka nebo pažitka (cca 2 polévkové lžíce).

Postup přípravy

V míse smícháme všechny ingredience - cuketu a sýr nahrubo nastrouhané, nadrobno pokrájenou cibuli, pšeničnou krupici (ev. dětskou krupičku) smíchanou s práškem do pečiva, olej, 4…

Zobrazit více...

Kategorie