Zobrazit přihlášovací formulář
OVOCE
trnkový likér

trnkový likér

Potřebné ingredience

2 litry trnek přešlých mrazem, 2 litry vody, 1 kilo cukru, 2 dcl rumu, 2 dcl griotky

Postup přípravy

trnky opláchneme a dáme do misky, zalejeme vařící vodou uzavřeme a necháme schladnout při pokojové teplotě, když schladnou, rozmačkáme štouchadlem na brambory a uložíme na 3-5 dní…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
hokkaido dýně pod grilem

hokkaido dýně pod grilem

Potřebné ingredience

hokkaido, olivový olej, niva, vlašské ořechy

Postup přípravy

dýni omyjeme, vydlabeme, nakrájíme na kostičky, nebo měsíčky poklademe na plech, pocrcáme oliváčem, rozdrobíme nivu a dáme pod gril, v půlce pečení přidáme vlašáky ... podáváme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
tvarohová pomazánka s grilovaným lilkem

tvarohová pomazánka s grilovaným lilkem

Potřebné ingredience

tvaroh, lilek, olivový olej, sůl, mazací sýr, kysaná smetana

Postup přípravy

lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme "vypotit " osušíme ubrouskem pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby pod gril, když je hotový pokrájíme ho na malé kousky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
cuketová krémová polévka

cuketová krémová polévka

Potřebné ingredience

cuketa, olivový olej, cibulka, česnek, brambory, tymián, voda, smetana, sůl, podravka

Postup přípravy

na olivovém oleji spěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu i se šlupkou a brambor, orestujeme spolu s tymiánem, podravkou, solí, zalejem vodou a dusíme do měkka,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
polévka s vaječnou jíškou

polévka s vaječnou jíškou

Potřebné ingredience

máslo, pol. mouka, voda, 2 vajíčka, solčanka ( vegeta bez chemických přídavků ), zelenina polévková, libeček nebo petrželka

Postup přípravy

rozpustíme si máslo a uděláme klasickou jíšku, rozklepneme vajíčka a rozmícháme přidáme sůl, aby měla vaječná jíška chuť, necháme chvilinku odstát, aby se jíška pěkně zatáhla s…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
švýcarská pomazánka

švýcarská pomazánka

Potřebné ingredience

20 dkg goudy, 1 šlehačka ke šlehání ( tučnější ), pažitka

Postup přípravy

goudu jemně nastrouháme, zalejeme šlehačkou , přihodíme jemně pokrájenou pažitku a dáme zatuhnout do lednice, sůl není třeba sýr pomazánku dobře nachutí, určo vyzkoušejte je…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
pečený čaj

pečený čaj

Potřebné ingredience

1 kilo ovoce ( já dala mandarinky, jablka, boruvky, višně, rybíz, citron ) , 0,5 kg cukru, 2 dcl griotky , 1 velká lžíce skořice, koření do štrudlu mužete i dát koření do perníku ... fantazii se meze nekladou

Postup přípravy

vše smícháme dáme na plech a pečeme cca 40-50 minut na 180 st. cel. vařící plníme do vypařených skleniček, otočíme dnem vzhuru a necháme vychladnout, k delšímu uskladnění mužeme i…

Zobrazit více...
POLÉVKY
bílá smetanová francouzská cibulačka s houbami

bílá smetanová francouzská cibulačka s houbami

Potřebné ingredience

5 velkých cibulí, máslo, olej, hl. mouka, voda, 2 kostičky hovězího bujonu ( nebo domácí vývar ), houby namočené v mléce, podravka ( solčanka ), 1 kelímek sladké smetany ke šlehání, sušená petrželka

Postup přípravy

nakrájíme cibuli na půlkolečka, a orestujeme na másle velmi do měkka a zesklovatění, zaprášíme moukou uděláme cibulovou jíšku a zalejeme vývarem nebo vodou a přidáme bujon,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
švestková marmeláda

švestková marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg vypeckovaných švetsek 2 velké banany cukr dle želírovacího prostředku ( 3:1 / 2:1 / 1 : 1) kyselina citronova

Postup přípravy

švestky vypeckujeme, nakrájíme na kousíčky a s cukrem povaříme pár minut, stáhmeme rozmixujeme, přidáme banány a opět rozmixujeme ( ne uplně do hladka ) přidáme želirovací…

Zobrazit více...
DORTY
slaný dortík

slaný dortík

Potřebné ingredience

slaný dortík č. 2 na malého narozky :-) místo chlebíčků :-)

Kategorie