RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 43 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5 další >>

OVOCE

trnkový likér



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 litry trnek přešlých mrazem, 2 litry vody, 1 kilo cukru, 2 dcl rumu, 2 dcl griotky

POSTUP PŘÍPRAVY

trnky opláchneme a dáme do misky, zalejeme vařící vodou uzavřeme a necháme schladnout při pokojové teplotě, když schladnou, rozmačkáme štouchadlem na brambory a uložíme na 3-5 dní do lednice, poté přecedíme přes síto, povaříme a rozpustíme cukr, necháme vychladnout ... přilejem alkohol ... podle chuti možno upravit poměr rumu a gritoky i množství :-) přemačkáme přes plátýnko naplníme do láhve a dáme do ledničky :-) a pak už jen pijemeeee :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

hokkaido dýně pod grilem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hokkaido, olivový olej, niva, vlašské ořechy

POSTUP PŘÍPRAVY

dýni omyjeme, vydlabeme, nakrájíme na kostičky, nebo měsíčky poklademe na plech, pocrcáme oliváčem, rozdrobíme nivu a dáme pod gril, v půlce pečení přidáme vlašáky ... podáváme teplé jako večeři s bagetkou, nebo jako přílohu k masu :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

tvarohová pomazánka s grilovaným lilkem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tvaroh, lilek, olivový olej, sůl, mazací sýr, kysaná smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme "vypotit " osušíme ubrouskem pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby pod gril, když je hotový pokrájíme ho na malé kousky a necháme vychladnout, mezitím si vyšleháme tvaroh s 2 lžícema zakysané smetany, přidáme tavený sýr ( nemusí být ) a vyšleháme do hladka, vmícháme na drobno nakrájený lilek a dáme vychladit, mažeme na chlebíčkovou večku :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

cuketová krémová polévka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cuketa, olivový olej, cibulka, česnek, brambory, tymián, voda, smetana, sůl, podravka

POSTUP PŘÍPRAVY

na olivovém oleji spěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu i se šlupkou a brambor, orestujeme spolu s tymiánem, podravkou, solí, zalejem vodou a dusíme do měkka, poté rozmixujeme zalejeme smetanou a necháme probublat :-) vynikající polévka

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (16) poslední: 15.9.2017, 13:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

polévka s vaječnou jíškou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

máslo, pol. mouka, voda, 2 vajíčka, solčanka ( vegeta bez chemických přídavků ), zelenina polévková, libeček nebo petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

rozpustíme si máslo a uděláme klasickou jíšku, rozklepneme vajíčka a rozmícháme přidáme sůl, aby měla vaječná jíška chuť, necháme chvilinku odstát, aby se jíška pěkně zatáhla s vajíčkem a zalejeme vařící vodou přidáme solčanku, polévkovou zeleninu, můžeme i brambor cibulku atd necháme probublávat až je zelenina měkká pak stáhneme z ohně přidáme libeček nebo petrželku a necháme pod pokličkou dojít, polévka je vynikající a náš malý ji má moooc rád :-)))

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

švýcarská pomazánka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20 dkg goudy, 1 šlehačka ke šlehání ( tučnější ), pažitka

POSTUP PŘÍPRAVY

goudu jemně nastrouháme, zalejeme šlehačkou , přihodíme jemně pokrájenou pažitku a dáme zatuhnout do lednice, sůl není třeba sýr pomazánku dobře nachutí, určo vyzkoušejte je naprosto skvělá :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (13) poslední: 22.8.2014, 18:48 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CO DŮM DAL

pečený čaj


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kilo ovoce ( já dala mandarinky, jablka, boruvky, višně, rybíz, citron ) , 0,5 kg cukru, 2 dcl griotky , 1 velká lžíce skořice, koření do štrudlu mužete i dát koření do perníku ... fantazii se meze nekladou

POSTUP PŘÍPRAVY

vše smícháme dáme na plech a pečeme cca 40-50 minut na 180 st. cel. vařící plníme do vypařených skleniček, otočíme dnem vzhuru a necháme vychladnout, k delšímu uskladnění mužeme i zavařit, dáme do hrníčku několik lžiček podle chuti a velikosti hrnečku a zalejeme vařící vodou :-) nebo mužeme udělat klasik čajík a do něj přidat polévkovou lžíci našeho pečeného .... za recept děkuji kamaradce jitce, obr šikulce :-)
tip : pokud chcete mít čajík více alkoholový než spíš jen ovoněny přidejte alkohol až po upečení :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (30) poslední: 1.1.2011, 19:05 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POLÉVKY

bílá smetanová francouzská cibulačka s houbami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 velkých cibulí, máslo, olej, hl. mouka, voda, 2 kostičky hovězího bujonu ( nebo domácí vývar ), houby namočené v mléce, podravka ( solčanka ), 1 kelímek sladké smetany ke šlehání, sušená petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

nakrájíme cibuli na půlkolečka, a orestujeme na másle velmi do měkka a zesklovatění, zaprášíme moukou uděláme cibulovou jíšku a zalejeme vývarem nebo vodou a přidáme bujon, přilejeme houby, které jsme cca 20 min, měli namočené v mléce, vaříme cca 20 minut, ochutíme podravkou, tak pět minut před dokončením zalejeme smetanou poté přisypeme petrželku odstavíme a pod pokličkou necháme dojít, polévka je vyjímečně skvělá, když se vám chce je fajn do ní usmažit krutonky z housky :-) dobrou chut

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (20) poslední: 13.1.2016, 13:56 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

švestková marmeláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg vypeckovaných švetsek 2 velké banany cukr dle želírovacího prostředku ( 3:1 / 2:1 / 1 : 1) kyselina citronova

POSTUP PŘÍPRAVY

švestky vypeckujeme, nakrájíme na kousíčky a s cukrem povaříme pár minut, stáhmeme rozmixujeme, přidáme banány a opět rozmixujeme ( ne uplně do hladka ) přidáme želirovací připravek, já používám 3 : 1 ... to nejméně cukru, jeden díly cukru na 3 díly ovoce, povaříme, naplníme skleničky optočíme dnem vzhuru a je hotovo
marmoška je úžasná, jedna z nej jakou jsme kdy dělali, určitě doporučujem, ideální pro ty, co mají doma spoustu švetstek a nemusí povidla :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 40 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (31) poslední: 31.8.2016, 13:13 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

slaný dortík


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

slaný dortík č. 2 na malého narozky :-) místo chlebíčků :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (4) poslední: 30.5.2009, 23:00 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 43 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook