Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Sojové maso s kukuřicí a tofu

Sojové maso s kukuřicí a tofu

Potřebné ingredience

Sojové kostky, 1/2 cibule, 1/2 uzeného tofu, 1/2 konzervy kukuřice, kečup, masový bujón, nesolené oříšky, olivový olej, sojová omáčka

Postup přípravy

Kostky uvaříme dle návodu s masovým bujónem nebo si okořeníme podle chuti.Na olivovém oleji zpěníme na proužky nakrájenou cibuli.Uvařené kostky vyndáme, trošku vymačkáme a přidáme…

Zobrazit více...
DIETY
Pomazánka z bílků

Pomazánka z bílků

Potřebné ingredience

2 bílky , 30 g rostlinného másla, trochu sardelové pasty, kousek cibule, 1 menší kyselá okurka

Postup přípravy

Bálky uvaříme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Máslo utřeme se sardelovou pastou, přidáme najemno nasekanou cibuli, okurku a bílky a vše promícháme.

Ve 100 g

Zobrazit více...
DIETY
Masová polévka se sýrem tofu (4 porce)

Masová polévka se sýrem tofu (4 porce)

Potřebné ingredience

100 g hovězího libového masa, 1 lžička oleje, 80 g mrkve, 150 g pórku, 50 g celeru, 50 g uzeného tofu, 1 bílek, sůl, mletý černý pepř, drcený kmín, 1 lžička sójové omáčky

Postup přípravy

Recept je z knížky vaříme chutně a přece hubneme.
Hovězí maso nakrájíme na kostky a prudce osmažíme na oleji. Osolíme, jemně posypeme drceným kmínem, zalijeme 7,5 dl vody a na…

Zobrazit více...
DIETY
Falešný bramborový salát z celeru

Falešný bramborový salát z celeru

Potřebné ingredience

3dc sterilovaných okurek, 3dc sterilované mrkve s hráškem, středně velkou cibuli, 1/4 většího celeru, 4 vajíčka natvrdo, 1 bílý jogurt, 1 smetana, sůl, pepř

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na proužky a spolu s kolečky okurek povaříme ve vroucí vodě. Scedíme, dáme do misky a přidáme mrkev s hráškem (scezené).Celer uvaříme ve vroucí vodě, uvařený…

Zobrazit více...
DIETY
Adzuki salát - podle Mančigové

Adzuki salát - podle Mančigové

Potřebné ingredience

100 g fazolí adzuki, 6ks kyselých okurek, 1 cibule, 3dc směsi mrkev, hrášek , 150g uzené tofu, 250 ml sójové smetany, ( já dávám jen jednu krabičku 200ml.) sůl, pepř

Postup přípravy

Adzuki uvaříme a scedíme, necháme okapat. Okurky nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka a uvaříme ve vroucí vodě, scedíme a přidáme fazole + scezenou mrkev s hráškem. Na…

Zobrazit více...
DIETY
Polévka z hlívy a červené čočky

Polévka z hlívy a červené čočky

Potřebné ingredience

200 g hlívy 50 g červené čočky 1 kostka zeleninového bujonu, mletá červená paprika, kmín, trochu oleje (já používám olivový)

Postup přípravy

Do rozpáleného oleje, vsypeme hlívu nakrájenou na malé kousky, červenou čočku a trošku opražíme.Posypeme červenou paprikou, kmínem a zalejeme vodou. Nakonec vhodíme kostku bujonu.…

Zobrazit více...
DIETY
Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Potřebné ingredience

Uzené tofu 100g,mražený hrášek (podle chuti) 40g, zelené olivy asi 15ks,mléko 1.5dc,žampiony 10ks(malé hlavičky). kari, vegeta.hořčice 1lžíce

Postup přípravy

Na pánvi bez oleje osmahnu na kolečka nakrájené žampiony, přidám vodu a chvíli podusím. Přidám na kostky nakrájené tofu, hrášek a olivy (kraju podélně na půlky) a opět chvíli…

Zobrazit více...
DIETY
Zeleninové brambůrky

Zeleninové brambůrky

Potřebné ingredience

3 velké mrkve 3 velké brambory 3 středně velké batáty (sladké brambory) 2 středně velké červené řepy panenský olivový olej sůl

Postup přípravy

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejtenší plátky. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme nakrájenou zeleninu. je dobré dělat každou zeleninu zvlášť na…

Zobrazit více...
DIETY
Mrkvové hranolky

Mrkvové hranolky

Potřebné ingredience

200g mrkve,, 10g másla nebo Hery, kari, sůl, zázvor(čerstvý nakrájený na plátky nebo sušený)

Postup přípravy

Mrkev oloupejte, omyjte a nakrájejte na delší špalíčky. Na plech s pečicím papírem položte mrkev . Bohatě posypejte kari, přidejte zázvor, sůl, případně další koření dle vlastní…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
grilovaná krkovice s rozmarýnem

grilovaná krkovice s rozmarýnem

Potřebné ingredience

plátky vepřové krkovice (dle osob) drcený česnek olivový olej bílé víno sůl pepř čerstvý rozmarýn

Postup přípravy

Plátky vepřové krkovice s kostí či bez si mírně naklepeme (jsou-li příliš vysoké) a můžeme jim naříznout okraje, aby se nám teplem příliš nestáhly. Maso osolíme a opepříme. Na dno…

Zobrazit více...

Kategorie