Tvarohové karbenátky
Potřebné ingredience
Na jednu porci: 120 g tvarohu 1 vejce 30 g pohankové krupice střední cibule, česnek, majoránky, mletou papriku,sůl, pepř, bylinky jaké kdo má rád.
Postup přípravy
Smícháme měkký tvaroh, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek , vejce, pohankovou krupici, trochu bylinek (dala jsem medvědí česnek, petržel), ochutíme solí, majoránkou,…
Plněná rajčata se špenátem (mangoldem)
Potřebné ingredience
4 velká rajčata asi 500g, 200 g čerstvého špenátu, 150 g sýru Cottage, 1 vejce, muškátový oříšek, muškátový oříšek, sůl,pepř
Postup přípravy
Čerstvý špenát uvaříme a nasekáme.
Rajčata umyjeme, odkrojíme z nich vršky, vydlabeme dužinu, odstraníme z nich semínka, nasekáme a smícháme se špenátem.
Přidáme sýr Cottage…
Sladká pomazánka z ořechů a banánu
Potřebné ingredience
1/2 tvarohu, 1 banán, 2 lžíce mletých vlašských ořechů,1 lžíce medu, trochu mléka nebo smetany, jogurtu. Vše smíchat dohromady.Pokud by se vám to zdálo málo sladké tak si přidejte cukr. Mažeme na rohlík, makovku a nebo plníme piškoty.
Postup přípravy
Vše smíchat dohromady.Pokud by se vám to zdálo málo sladké tak si přidejte cukr.
Mažema na rohlík, makovku a nebo plníme piškoty.
Dobrou chuť
Tvarohová pomazánka "Milano"
Potřebné ingredience
1/2 tvarohu,1/2 konzervy tuňáka, 1 rajče, 1/2 papriky1 lžíce zakysané smetany,1 lžíce majonézy, sterilovaná kukuřice, sůl, citronová šťáva.
Postup přípravy
Smícháme tvaroh, tuňaka, smetanu, majonézu a na kousky pokrájené rajče a papriku.Ochutíme solí a citronem.
Mažeme na chleba nebo topinky a hustě posypeme sterilovanou kukuřicí.…
Salát Červená Karkulka
Potřebné ingredience
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu (cca 200g) 1 slenička sterilované řepy (cca 200g) 150 g eidamu v celku 150 g šunky v celku 1 zakysaná smetana 1 bílý jogurt sůl, pepř
Postup přípravy
Postup: Z fazolí a řepy slijeme nálev a dáme do misky.Šunku a sýr nakrájíme na drobné kostičky a vše promícháme.Podle chutí osolíme a opepříme.
Recept jsem získala na…
Bulgur s kuřecím masem a zeleninou
Potřebné ingredience
Bulgur, kuřecí maso,jedna cibule, kousek dýně Hokaido, kousek patizónu, 3 stroučky česneku, zelená petržel, pórek, sůl, kmín, olej
Postup přípravy
Bulgur si propláchneme.Dávám jeden díl bulguru a dva díly vody.Osolím, pár kapek olivového oleje.Dám vařit na 2 minuty.Pak zabalím hrnec do ručníku a dám na 15 - 20 minut odstát…
Slovácký chlebíček
Potřebné ingredience
Na těsto: 300 g hladké mouky 200 g cukru moučky 2 lžíce medu 2 lžíce rumu 1 vejce 1/2 prášku do pečiva 1 lžíce mléka Náplň: povidla půlky vlašských ořechů vajíčko na potření
Postup přípravy
Těsto zpracovat a nechat 2 hodiny odležet v ledničce.Uděláme 8 válečků které rozválíme na délku plechu
a šíře cca 10 cm.Prostředek potřeme povidly a poklademe půlky ořechů…