Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Brownies z červené řepy

Brownies z červené řepy

Potřebné ingredience

0,5 kg červené řepy 100g hl.mouky 3 vejce 200g cukru 100g másla nebo jiného tuku (Hera, Stella aj.) 200g hořké čokolády 25g kakaa 1 lžička prášku do pečiva

Postup přípravy

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka (cca 1hodinu), poté rozmixujeme. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Čokoládu ( s co nejvyšším obsahem kakaa, ale jde…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v pomalém hrnci)

Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v…

Potřebné ingredience

Kachna - rozpůlená nebo naporcovaná sůl kmín

Postup přípravy

kachnu rozpůlíme nebo naporcujeme (dle velikosti pomalého hrnce, do velkého se vejdou dvě půlky, do menšího dále rozporcujeme), nasolíme, dobře okmínujeme a vložíme do pomalého…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla v tlakovém hrnci

Povidla v tlakovém hrnci

Potřebné ingredience

švestky (kolik máte a kolik se Vám vejde do tlakového hrnce, já dělala ze 2 kg), cukr (není potřeba, ale můžete dát 100g na 1 kg švestek), 4 lžíce octa (koho pálí žáha, může vynechat), 1 lžička mleté skořice a pár roztlučených hřebíčků nebo 1 lžička koření medový perník, rum (dle chuti, cca 4 lžíce)

Postup přípravy

Vypeckované švestky zasypeme cukrem, přidáme ocet a povaříme v odkrytém hrnci cca 30 minut - poté hrnec uzavřeme a 2 hodiny vaříme v tlakovém hrnci. Až je šťáva ze 2/3 vyvařená,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Efektní točený slaný koláč z kynutého těsta

Efektní točený slaný koláč z kynutého těsta

Potřebné ingredience

100 ml mléka,100 ml vody,4-5 PL oleje, 1 vejce, 450gramů hladké mouky, 2 čajové lžičky soli, 1/2 kostky droždí (20 gramů), 1 ČL cukru

Postup přípravy

Do pekárny dáme postupně tekuté ingredience vč. vejce, poté mouku a droždí se lžičkou cukru. Zapneme na program těsto,necháme umíchat a vykynout. Do těsta je možné nechat…

Zobrazit více...

Kategorie