Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové po uhersku

Vepřové po uhersku

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby asi 60 dkg vepřové plece,2 cibule,asi 4 stroužky česneku,2 bílé papriky,asi 4 rajčata,sůl,mletá paprika,pepř,olej,zakysaná smetana,hladká mouka,trocha mléka

Postup přípravy

Na lžíci oleje orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.Pak přidáme maso nakrájené a proužky,osolíme,opepříme ,posypeme sladkou paprikou,podlijeme masovým vývarem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makovky

Makovky

Potřebné ingredience

430 dkg hl.mouky,75g rozpuštěné hery,180 ml vlažné vody,1 žloutek,1 vanilkový cukr,50g cukru, špetka soli, str.citr.kůra .25g droždí,na potření žloutek ,na posyp mák

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejdříve vše tekuté ,pak sypké, zapneme program těsto. Když je hotovo ještě těsto propracujeme ,rozdělíme na dílky (asi 16 kusů)z každého uděláme bulku a necháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Na těsto :6o g moučkového cukru,6o g tuku,125g hl.mouky,1/4 prášku do pečiva(bílek použijeme na piškotové těsto) Náplň:250g tvarohu ve vaničce,1 žloutek, nastrouhaná citr.kůra, rozinky, cukr dle chuti Piškotové těsto: 2 vejce,10 dkg curu krupice,10 dkg polohr.mouky,1 rovná lžíce kakaa

Postup přípravy

Promícháme si vše na první těsto-bílek si necháme na piškotové. Vymažeme si dortovou formu a těsto do ní namačkáme. Na náplň si smícháme vše potřebné a naneseme na těsto ve formě…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketová kulajda

Cuketová kulajda

Potřebné ingredience

1 cuketu,3 brambory,máslo,cibuli,sušené houby,sůl,bobkový list,nové koření,celý pepř,mletý kmín,kopr čerstvý či naložený,smetanu na vaření,ocet,cukr

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit.Přidáme sůl a nové koření bobkový list,celý pepř (dávám do sítka).Uvaříme do měkka.Cuketu oloupeme a nakrájíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na kmíně

Vepřová plec na kmíně

Potřebné ingredience

asi 500 g vepřové plece,sádlo,větší cibule,česnek- podle chuti,1 lžičku drceného kmínu,sůl,vývar z vepřových kostí nebo masoxu,asi 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli.Maso nakrájíme na větší kostky .přidáme k cibuli.osmahneme.Přidáme sůl.kmín,česnek a rychle vše opečeme.Pak podlijeme vývarem a dusíme asi 40…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso po švýcarsku

Vepřové maso po švýcarsku

Potřebné ingredience

vepřovou plec,sladkou ml.papriku,smetanu na vaření,olej,cibuli,sůl,pepř,asi 2 lžíce hl.mouky,eidam,špagety

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,cibuli nadrobno a osmahneme na oleji-přidáme kostky masa.osolíme,opepříme ,poprášíme paprikou-orestujeme a podlijeme trochou vody-dusíme do měkka.Když…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře dušeno-pečené-podle babičky

Kuře dušeno-pečené-podle babičky

Potřebné ingredience

4 porce kuřete,sůl,kmín,máslo,slanina

Postup přípravy

Kuře osolíme a dáme do pekáčku (nebo kastrolu )s rozehřátým máslem,pokmínujeme,přidáme kostičky nakrájené slaniny a mírně podlijeme.Dusíme pod pokličkou ,při tom podléváme,kuře…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvoubarevný jablečný koláč z podmáslí -hrnkový recept

Dvoubarevný jablečný koláč z podmáslí -hrnkový recept

Potřebné ingredience

3 hrníčky polohrubé mouky ,3/4 hrníčku krupicového cukru,1 vanilkový cukr,1 prášek do pečiva,2 hrníčky podmáslí,1/2 hrníčku oleje,1 vejce,2 lžíce kokosu,2 lžíce kakaa,4 jablka,skořice

Postup přípravy

V míse smícháme polohrubé muky,krupicový a vanilkový cukr a prášek do pečiva.Přidáme podmáslí.vejce,olej a kokos-promícháme.Dvě třetiny těsta nalijeme na plech na pečící papír. Do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek -Bohdalovský smotek

Vepřový závitek -Bohdalovský smotek

Potřebné ingredience

Pro 5 osob: 5 vepřových plátků z pečeně bez kosti,1 větší cibule,asi 3 str.česneku,15 dkg kysaného zelí(používám ze sáčku),5 dkg slaniny,2 1/2 párku,1 brambora,asi 5 dkg sterilované kapie,1 lžíce rajčatového protlaku,1 lžička plnotučné hořčice,4 lžíce sádla,hladká mouka,pepř,sůl

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme ,osolíme,opepříme.Slaninu nakrájíme na kostičky,rozpustíme v kastrůlku,přidáme zelí(jeli delší pokrájíme ho)chvilku společně podusíme,přimícháme na jemno…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory zapečené s Nivou

Brambory zapečené s Nivou

Potřebné ingredience

1 kg brambor,150 g Nivy,1 větší cibule,4 str.česneku,2 kelímky smetany na vaření,1 lžíce solamylu,máslo,sůl,pepř,majoránka

Postup přípravy

Oloupeme si brambory a nastrouháme na okurkovém struhadle na jemné plátky.Promícháme s trochou soli (pozor Niva je slaná) a utřeným česnekem..Zapékací misku vymažeme máslem …

Zobrazit více...

Kategorie