Italské těstoviny podle Z.Pohlreicha
Potřebné ingredience
Těstoviny (já dělám z těch čínských nudliček), 6 středních rajčat, 2 stroužky česneku, polévková naběračka vývaru, petrželka a bazalka, parmazán a olej
Postup přípravy
Do rozpáleného oleje vložit česnekové stroužky vcelku, chvilku opékat, pak přidat spařená a slupek zbavená rajčata. Osolit, opepřit. Podlít vývarem. Rajčata rozmačkat, Vyndat…
Kančí závitky
Potřebné ingredience
kančí kýta, plátky slaniny, 2 vejce, 2 jarní cibulky, 2 cibule, vývar z kostky masoxu, plnotučná hořčice
Postup přípravy
* Jarní cibulku pokrájet, polovinu osmažit na lžíci oleje, přidat vejce a umíchat míchaná vajíčka. Odstavit, přidat zbytek jarní cibulky.
* Maso omýt, osušit, naklepat,…
Nugátové řezy
Potřebné ingredience
Těsto1 : 1 hrnek hladké mouky, 3/4 hrnku cukru, 4 vejce, 4 lžíce horké vody, 1 lžička prdopeč, citronová šťáva Těsto2 : 1 hrnek mléka, 3/4 másla, 1 a 1/2 sáčku mletých piškotů, 1/2 hrnku cukru moučka, 3 lžíce Rumu, 1 nugátová čokoláda, 3 lžíce Hery nebo Omegy, 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Těsto1 :
Z vajec oddělit bílky, přidat citronovou šťávu a ušlehat sníh. Źloutky utřít s cukrem, postupně přidávat vodu, až se utvoří hustá pěna. Po troškách přidávat mouku s…
Zelňačka
Potřebné ingredience
1x kysané zelí, 1x klobása, 2x brambora, koření (kmín do brambor, pepř celý 4x, bobkový list 2x, nové koření 2x a červená sladká paprika) a jíška
Postup přípravy
Dáme si zvlášť vařit brambory na kostičky s klobásou vcelku. Do hrnce dáme zelí i s lákem, zalijeme trochou vodu, přidáme koření a duíme tak 20-30 minut. Až jsou brambory měkké,…
Dort za studena
Potřebné ingredience
2x kysaná smetana, 1x smetana ke šlehání, 2x piškoty, 2-3 lžíce cukru, ovoce dle chuti, ztužovač šlehačky
Postup přípravy
Ušlehat smetanu do tuha, můžete přidat ztužovač, přidat kysanou smetanu a cukr, promíchat. Dortovou formu vystlat papírem na pečení (nemusí se pak umývat), vyskládat dno piškoty,…