Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Kysané zelí ve sklenicích - není třeba zavařovat

Kysané zelí ve sklenicích - není třeba zavařovat

Potřebné ingredience

10 kg zelí, 20 dkg soli, 1 kg nakrájené cibule, zavařovací sklenice

Postup přípravy

Výborné kysané - kvašené zelíčko, které Vám vydrží na celý rok. Ještě teď spotřebováváme z loňska. Není k tomu potřeba nic speciálního. Jednoduchá záležitost, zvládne každý v…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Naložený bůček - na chleba

Naložený bůček - na chleba

Potřebné ingredience

1 kg boku bez kosti, 10 stroužků česnek, 5 kuliček pepře, 5 bobkových listů, sůl - uvaříme Na pastu: 10 stroužků česneku, 1 lžička pepře, soli, kari, sladké papriky a grilovacího koření (já dávám na steaky - podle vaší chuti), pár kapek worchesterové omáčky, pro lepší konzistenci 1-2 lžičky oleje

Postup přípravy

Horký uvařený bok (vařím asi hodinu) pomažeme připravenou pastou, zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Čím bude odpočívat déle, tím lépe. Vytáhneme, nakrájíme na tenké…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Rakvičky bez formiček

Rakvičky bez formiček

Potřebné ingredience

2 žloutky, 10 dkg mletého cukru, 1/2 lžičky sody, dalších 10 dkg mletého cukru a 3 dkg polohrubé mouky

Postup přípravy

Žloutky, mletý cukr a sodu vymícháme nebo jen tak třeme a necháme přes noc odpočinout.
Druhý den se přidá další mletý cukr a polohrubá mouka.
Vypracujeme těsto a uděláme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Frgál z domácí pekárny

Frgál z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Na 6 velkých koláčů: 250 ml mléka 10 dkg kvasnic (nebo tak 6g sušených) 8 kostek cukru 2 celá vajíčka 250 ml oleje nebo 250 g sádla (trochu rozpustit) malá lžička soli 300g hladké mouky 300g polohrubé mouky Náplň: tvarohová - 1 kg tvarohu, 1 balíček rozinek, 1 hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr Posýpátko, posypka, žmolenka, drobenka 125g hery nebo másla, lžička mletého cukru, mouka hladká i polohrubá dle potřeby Povidla

Postup přípravy

Z prvních tří surovin si připravím kvásek. Pokud děláte těsto jako já v pekárně, tak úplně všechny suroviny dáte do ní a uděláte si těsto, jak jste zvyklé. Samozřejmě nejprve…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makový závin (ořechový)

Makový závin (ořechový)

Potřebné ingredience

150 ml mléka, 70 ml oleje, 30g cukru, špetka soli, citronová kůra, 300g polohrubé mouky. 1 lžička sušeného droždí + libovolná náplň (v našem případě svařené mleté oříšky, další mléko, cukr, rum)

Postup přípravy

Připravíme těsto, rozdělíme na dvě části. Každou část rozválíme, potřeme libovolnou náplní a stočíme. Oba válečky vložíme do pekárny spojem dolů. Na minutku zapneme program pečení…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koblížky podle Pavlíny D. (pavlinice) ID 31519

Koblížky podle Pavlíny D. (pavlinice) ID 31519

Potřebné ingredience

Opravdu vynikající!!!

Postup přípravy

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22498

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý koláč - vdolek - frgál    ===)   Nic složitého

Kynutý koláč - vdolek - frgál ===) Nic složitého

Potřebné ingredience

250 ml mléka 10 dkg kvasnic (nebo tak 6g sušených) 8 kostek cukru 2 celá vajíčka 250 ml oleje nebo 250 g sádla (trochu rozpustit) malá lžička soli 300g hladké mouky 300g polohrubé mouky Náplň: tvarohová - 1 kg tvarohu, 1 balíček rozinek, 1 hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr Posýpátko, posypka, žmolenka, drobenka 125g hery nebo másla, lžička mletého cukru, mouka hladká i polohrubá dle potřeby Povidla

Postup přípravy

Z prvních tří surovin si připravím kvásek. Pokud děláte těsto jako já v pekárně, tak úplně všechny suroviny dáte do ní a uděláte si těsto, jak jste zvyklé. Samozřejmě nejprve…

Zobrazit více...

Kategorie