Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VÁNOČKA - MÁSLOVÁ, SLAĎOUČKÁ - s opravdu podrobným popisem i návodem na pletení

VÁNOČKA - MÁSLOVÁ, SLAĎOUČKÁ - s opravdu podrobným…

Potřebné ingredience

600g hl.mouky,200g polohr.mouky,160g másla,3 vanil.cukry,200g cukr krystal,kvasnice - kostička,200ml mléka,3 vejce,3 žloutky,umělé sladidlo -26ksnebo místo něj 80g cukru,trochu soli,citr.kůra,rozinky a mandle.

Postup přípravy

Vše je uvedeno v podrobném popisu,

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduchý a rychlý jahodový koláč

Jednoduchý a rychlý jahodový koláč

Potřebné ingredience

***120 g tuku*** *** 100 g cukru (já používám krupici či krystal)*** *** 2 celá vejce*** *** 2 dcl mléka*** ***400 g polohrubé mouky*** ***citronová kůra*** ***vanilkový cukr*** ***trochu soli*** ***1 prášek do pečiva***

***ovoce, v tomto případě jahody

*** na žmolenku: máslo cca 120 g, cukr krystal nebo krupice a polohrubá mouka***

Postup přípravy

Tuk, cukr a celá vejce trochu utřeme. Potom přidáme zbytek surovin a zamícháme. Vzniklé těsto není ani řídké ani husté. Lžící nebo stěrkou si na vymazaném plechu a vysypaném…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rebarborová buchtička!!!

Rebarborová buchtička!!!

Potřebné ingredience

Na těsto:
**110 g moučkového cukru***180 g tuku (máslo nebo Hera)***4 žloutky***360 g polohrubé mouky (ale stejně dost často ještě štipec přidávám)***1/2 prášku do pečiva
Na rebarborovou náplň:
rebarbora v množství cca 1kg - podle toho, jak silnou vrstvu máte rádi a jaké množství máte k dispozici (samozřejmě se může dát i menší vrstva, opravdu záleží na Vás. (Na fotce je vrstva z 1,30 kg již oloupané rebarbory). Cukr v množství dle Vaší chutě, já na 1,30 rebarbory dala 390 g cukru. Dále přidáme skořici v množství cca 1/4 lžičky - opět záleží na Vaší chuti.
Vrchní vrstva:
***4 bílky*** 100 g cukr

Postup přípravy

Na úvodním fotu jsou jahody místo rebarbory, hotovou rebarborovou jsem si zapomněla vyfotit, ale již peču, takže foto nejpozději zítra vyměním.

Pokud potřebujeme, klidně si…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OVOCNÝ MOUČNÍK S PUDINKEM A ZAKYSANOU SMETANOU

OVOCNÝ MOUČNÍK S PUDINKEM A ZAKYSANOU SMETANOU

Potřebné ingredience

Na těsto: *** 150 g cukru krupice nebo krystal *** 200 g polohrubé mouky *** 1 dcl oleje *** 1 dcl vlažné vody *** 1 prášek do pečiva *** 4 žloutky *** 2 lžíce kakaa *** sníh ze 4 bílků *** olej na vymazání a kokos na vysypání plechu ***

Na pudink: 1 litr mléka a 2a1/2 pudinkového prášku, cukr dle chuti

Na náplň: 1 tvaroh, 2 zakysané smetany a 1 šlehačka ke šlehání, 3 vanilkové cukry a cukr moučka dle chuti ( můžeme použít místo tvarohu 3 zakysané smetany nebo naopak 2 tvarohy a 1 zakys. smetanu)

Dort želé v takovém množství, aby ho bylo 300- 400 ml. Jsou různé druhy a přidává se různé množství vody.

Postup přípravy

Žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme olej, vlažnou vodu, mouku a prášek do pečiva a asi 2 polévkové lžíce kakaa. Promícháme a nakonec přidáme ze 4 bílků ušlehaný sníh.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
KŘUPAVÝ, JEDNODUCHÝ A PŘITOM MOC DOBRÝ CHLEBA Z TROUBY

KŘUPAVÝ, JEDNODUCHÝ A PŘITOM MOC DOBRÝ CHLEBA Z TROUBY

Potřebné ingredience

*** 1/2 kg hladké mouky (pokud budete mít žitnou, můžete namíchat v jakémkoliv poměru, já dávám tak půl na půl) *** 1 kávová lžička celého kmínu *** 1 lžička soli *** 1 lžíce octa *** 1/4 l vody (v případě potřeby můžete i přidat) *** skoro celá kostička kvasnic - 42 g (ulamuji jen malý růžek) *** trocha mléka

Postup přípravy

Do hrnečku dám trošku mléka, mírně zahřeji, dám 1/2 káv. lžičky cukru a rozdrobím kvasnice a jemně popráším moukou. Tím nám vznikne kvásek.
Mezitím si do mísy (ev. robotu)…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Receptík na domácí BAILEY´S

Receptík na domácí BAILEY´S

Potřebné ingredience

** 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka ** 1/2 l rumu (nebo samozřejmě lze méně - dle chuti) ** 200 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

Plechovky s kondenzovaným mlékem vložíme neotevřené do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme při mírné teplotě asi 1a1/2 - 2 hodiny. Vyjmeme je a necháme zchladnout. Můžou…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VOSÍ HNÍZDA - s podrobným postupem pro začínající!!!

VOSÍ HNÍZDA - s podrobným postupem pro začínající!!!

Potřebné ingredience

Na těsto:** 10 dkg dětských piškotů ** 16 dkg moučkového cukru ** 6 dkg másla ** 1 lžíce menší kakaa ** 2 lžíce rumu (nemusí být, můžeme nahradit mlékem, trestí) ** 2 lžíce mléka ** Na krém:** 7 dkg másla ** 8 dkg cukru ** 1 žloutek ** trochu rumu (nemusí být nebo můžeme nahradit trestí)NEZAPOMENOUT NA PIŠKOTY, NA KTERÝCH VOSÍ HNÍZDA STOJÍ!!!!

Postup přípravy

Piškoty můžeme nastrouhat, umlít, já dávám do robota, dříve jsem v pytlíku drtila válečkem na válení. Piškoty musí být najemno, dáme je do mísy a k tomu přidáme všechny další…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové kuličky -dobré a hlavně úžasně rychlé

Kokosové kuličky -dobré a hlavně úžasně rychlé

Potřebné ingredience

** 100 g strouhaného kokosu ** 90 g másla ** 240 g moučkového cukru ** cca 40 g kakaa (podle toho, zda-li je kakao světlé či tmavé) ** dle chuti rum ** a strouhaný kokos na obalování kuliček

Postup přípravy

Kuličky jsou moc dobré a cukroví je hotové za necelých 30 minut.

Všechny suroviny dáme do mísy a pořádně z nich zpracujeme těsto. Pokud nepřidáváte rum, dejte o kousek více…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kávové oválky s mocca náplní

Kávové oválky s mocca náplní

Potřebné ingredience

Těsto:
** 225 g hladké mouky ** 75 g moučkového cukru ** 150 g másla ** 1 lžička mleté kávy **
Náplň:
** 120 g másla ** 120 g moučkového cukru ** 2 lžičky rozpustné kávy ** 4 polévkové lžíce rumu

Postup přípravy

Cukroví je moc dobré, těsto se dobře vyvaluje, ale lepší je ho vyvalovat přes mikrotenový sáček nebo potravinářskou folii.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
KARAMELOVÉ KULIČKY  S BURIZONY - podrobný obrázkový postup k dispozici

KARAMELOVÉ KULIČKY S BURIZONY - podrobný obrázkový…

Potřebné ingredience

** 300 g cukru krystal ** 1x salko ** 2 pytlíčky burizonů (celkové množství 120 g) neslazených** 190 g másla **

Postup přípravy

Ještě je třeba pevné nervíky!!! Ale stojí to za to!

Zobrazit více...

Kategorie