Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Brokolicový nákyp se sýrem - v DP

Brokolicový nákyp se sýrem - v DP

Potřebné ingredience

1 brokolice, 4 vejce, strouhaný sýr, uzené maso nebo anglická, strouhanka, česnek, sůl, pepř

Postup přípravy

Brokolici rozdělíme na růžičky a lehce povaříme v osolené vodě - já místo soli dávám polévkové koření z DM (wurzl) osolí a ochutí to zároveň. Uvařenou brokolici nasekáme, přidáme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Masové chuťovky aneb minišpízy z kuřecího masa

Masové chuťovky aneb minišpízy z kuřecího masa

Potřebné ingredience

kuřecí prsa; klobása; cibule aj.; olej; grilovací koření

Postup přípravy

Letos jsem pro obměnu na Sebíkovy narozky udělala teplé chuťovky zkuřecího masa.

Maso nakrájíme na kostky, namočíme do oleje ve kterém jsme rozmíchali koření. Maso…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté uzlíky z vánočkového těsta

Kynuté uzlíky z vánočkového těsta

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky; 1/2 másla; 3 vejce; 150 g cukru; 2 dcl mléka; rum; citr. kůra; kvasnice; vanilka; rozinky

Postup přípravy

Nejdříve si umícháme máslo s cukrem, a přidáme žloutky. Když jsou hezky ušlehané přisypáváme mouku a přilíváme mléko. Hnětu na program 13 v Moulinexce. Nakonec přidáme vanilku,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výživná bio polévka z jarních "plevelů"

Výživná bio polévka z jarních "plevelů"

Potřebné ingredience

cibule, mrkev, petržel, hrstka mladých kopřiv, hrstka mladých listů pampelišky, hrstka sedmikrásek, máslo, sůl, rýže

Postup přípravy

Tato polévka je zdravější variantou rýžové polévky, kterou mám již v receptech. Je obohacena o byliny, které nám rostou všude kolem nás. Považujeme je možná za plevely, ale…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotletky s nivou

Zapečené kotletky s nivou

Potřebné ingredience

kotlety; koření; cibule; smetana; niva

Postup přípravy

Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do pekáče vymazaného máslem. Posypeme třeba paprikou, nebo jiným kořením. Můžeme také lehounce posypat sušenou levandulí! Poklademe…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Treska v hořčičné omáčce s těstovinami

Treska v hořčičné omáčce s těstovinami

Potřebné ingredience

rybí filety 200 g; cibule, okurka salátovka; máslo; pepř; sůl; smetana; hořčice; česnek; petrželka

Postup přípravy

Na másle osmahneme cibulku a přidáme na kostičky nakrájenou rybu. Podusíme, přidáme nakrájenou salátovku (stačí čtvrtka větší) osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice. Já dala…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zapečené brambůrky v DP

Zapečené brambůrky v DP

Potřebné ingredience

vařené brambory, uzené nebo jiné masíčko, zelenina, sýr, vajíčko

Postup přípravy

Zbylo mi pár vařených brambor a uzeného, tak jsem vše pokrájela, smíchala se zeleninou, cibulkou, dala do pekárny a promíchala s vajíčkem. Za 45 minut je to krásně propečené i…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Potřebné ingredience

750 g vepřové kýty (plec nebo jiné libovější maso); 100g šunky; sladkokyselé okurky; sůl; máslo;1velká cibule; 200g kořenové zeleniny; celý pepř; nové koření; bobkový list; tymián; 2cl octa; šťáva z půlky citronu; lžíce hořčice; slanina nebo párek na prošpikování

Postup přípravy

Osušené maso prošpikujeme slaninkou nebo párkem a okurkami. Maso nasolíme a mezitím si připravíme v pekáči zeleninu - mrkev, petržel, cibuli podusíme společně na kousku másla.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rybí závitky se sýrem z domácí pekárny

Rybí závitky se sýrem z domácí pekárny

Potřebné ingredience

4 filety z tresky; niva; česnek;, pepř; sůl; 6 cherry rajčátek; cuketa; lučina kostička, tvrdý sýr na posypání; máslo; malá cibule

Postup přípravy

Recept jsem okoukala a upravila podle sebe z obalu tresek Nowaco. Oni plnili závitky dušeným špenátem s česnekem a nivou, já vynechala špenát.

Filet osolíme, opepříme,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Turecká večeře s žemlovými nočky - pikantní rychlovka

Turecká večeře s žemlovými nočky - pikantní rychlovka

Potřebné ingredience

500g hovězího masa; 2 cibule; moravanka; pep; sůl; paprika; kečup NOKY: 3 rohlíky; 3 vejce; sůl; polohrubá mouka, hrst sekané petržele

Postup přípravy

Recept mám od tchýně a je sice z dob dávno minulých, ale pořád nám chutná :D Nakolik to ale má co do činění s tureckou kuchyní posuďte sami :D Masíčko je pikantní, kdo nechce…

Zobrazit více...

Kategorie