Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Rychlovka s krupičkovou zásmažkou

Rychlovka s krupičkovou zásmažkou

Potřebné ingredience

kousek másla, krupička (cca lžíce), zelenina (nastrouhaná čerstvá či zmražená na nudličky), bujón bez glutamátu, 1 vejce, voda, petrželka či pažitka na ozdobu.

Postup přípravy

Do hrnce na polévku dáme kousek másla jako na jíšku, jen místo jíšky použijeme krupičku. Chviličku mícháme, přidáme rozšlehané vejce (já do něj přidávám podravku, či pažitku,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Základní bleskové variabilní těsto na bábovku, na buchtu na plech

Základní bleskové variabilní těsto na bábovku, na…

Potřebné ingredience

2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1 prdopeč, 1 hrnek oleje, 1 kelímek zakys. smetany nebo bílého jogurtu, 2 vejce. Varianty: Můžeme vmíchat kakao, rybízovou zavařeninu, rozinky, kand. ovoce, mandle, oříšky nebo do těsta vmícháme černou kávu nebo přidáme kokosovu moučku nebo rozmačkaný banán. Pokud budeme chtít mramor (bábovka), do 1/2 těsta přidáme kakao a do druhé poloviny van. cukr s citr. kůrou.

Postup přípravy

Toto těsto je opravdu variabilní, doporučuji smíchat max. dvě přísady, které se k sobě hodí. Pokud dáme těsto na plech, můžeme poklást ovocem a zasypat třeba drobenkou nebo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK

BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK

Potřebné ingredience

140g polohrubé mouky, 70g másla, 70g moučkového cukru, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce kandovaného ovoce, 2 lžíce rozinek, 1 lžička citr. kůry, 1 lžička prdopeč, tuk a hrubá mouka na vymazání formy

Postup přípravy

Máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme žloutky a citr. kůru, chvíli šleháme a postupně vmícháme polohrubou mouku s prdopeč. Přidáme rozinky předem…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
VÝTEČNÉ JEDNODUCHÉ MRKVOVÉ CUKROVÍ OD BABIČKY

VÝTEČNÉ JEDNODUCHÉ MRKVOVÉ CUKROVÍ OD BABIČKY

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky, 25 dkg 100% ztuženého tuku (např. OMEGA)-na struhadle nahrubo nastrouhat, 13dkg jemně nastrouhané mrkve, moučkový cukr na obalení hotového cukroví

Postup přípravy

vše (kromě moučkového cukru) dáme do jedné mísy, zpracujeme těsto a můžeme hned vyválet placku a vykrajovat. Pokud někdo nemá čas, může dát těsto do ledničky a vyválet a vykrájet…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Smetanová omáčka s fazolkovými lusky-za 30minut hotovo

Smetanová omáčka s fazolkovými lusky-za 30minut hotovo

Potřebné ingredience

300-500g čerstvých fazolkových lusků, 1/2 cibule, 1,5 lžíce hl.mouky, cca 300ml mléka, bujon bez glutamátu, 1/2 kelímku smetany ke šlehání 30%, olej na smažení

Postup přípravy

Nejdříve si omyjeme lusky, usekneme špičky a nožem odřízneme tu část co se lusk otvírá a i na druhé straně, co lust drží pohromadě :-), nakrájíme na špalíky cca 3cm dlouhé. Do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
PÓRKOVÁ  POLÉVKA S VEJCEM-RYCHLOVKA

PÓRKOVÁ POLÉVKA S VEJCEM-RYCHLOVKA

Potřebné ingredience

1 pórek, 4 brambory, 1 zeleninoý bujón bez glutamátu, 1/2 kelímku zakysané smetany,1 vejce, kousek másla, špetka soli

Postup přípravy

Na kousku másla osmahnu nakrájený pórek, přidám nakrájené brambory a zaliju vodou (množství podle toho, kolik chci mít polévky), přidám bujón a špetičku soli a nechám vařit, až…

Zobrazit více...

Kategorie