Rychlovka s krupičkovou zásmažkou
Potřebné ingredience
kousek másla, krupička (cca lžíce), zelenina (nastrouhaná čerstvá či zmražená na nudličky), bujón bez glutamátu, 1 vejce, voda, petrželka či pažitka na ozdobu.
Postup přípravy
Do hrnce na polévku dáme kousek másla jako na jíšku, jen místo jíšky použijeme krupičku. Chviličku mícháme, přidáme rozšlehané vejce (já do něj přidávám podravku, či pažitku,…
Základní bleskové variabilní těsto na bábovku, na…
Potřebné ingredience
2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1 prdopeč, 1 hrnek oleje, 1 kelímek zakys. smetany nebo bílého jogurtu, 2 vejce. Varianty: Můžeme vmíchat kakao, rybízovou zavařeninu, rozinky, kand. ovoce, mandle, oříšky nebo do těsta vmícháme černou kávu nebo přidáme kokosovu moučku nebo rozmačkaný banán. Pokud budeme chtít mramor (bábovka), do 1/2 těsta přidáme kakao a do druhé poloviny van. cukr s citr. kůrou.
Postup přípravy
Toto těsto je opravdu variabilní, doporučuji smíchat max. dvě přísady, které se k sobě hodí. Pokud dáme těsto na plech, můžeme poklást ovocem a zasypat třeba drobenkou nebo…
BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK
Potřebné ingredience
140g polohrubé mouky, 70g másla, 70g moučkového cukru, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce kandovaného ovoce, 2 lžíce rozinek, 1 lžička citr. kůry, 1 lžička prdopeč, tuk a hrubá mouka na vymazání formy
Postup přípravy
Máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme žloutky a citr. kůru, chvíli šleháme a postupně vmícháme polohrubou mouku s prdopeč. Přidáme rozinky předem…
VÝTEČNÉ JEDNODUCHÉ MRKVOVÉ CUKROVÍ OD BABIČKY
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky, 25 dkg 100% ztuženého tuku (např. OMEGA)-na struhadle nahrubo nastrouhat, 13dkg jemně nastrouhané mrkve, moučkový cukr na obalení hotového cukroví
Postup přípravy
vše (kromě moučkového cukru) dáme do jedné mísy, zpracujeme těsto a můžeme hned vyválet placku a vykrajovat. Pokud někdo nemá čas, může dát těsto do ledničky a vyválet a vykrájet…
Smetanová omáčka s fazolkovými lusky-za 30minut hotovo
Potřebné ingredience
300-500g čerstvých fazolkových lusků, 1/2 cibule, 1,5 lžíce hl.mouky, cca 300ml mléka, bujon bez glutamátu, 1/2 kelímku smetany ke šlehání 30%, olej na smažení
Postup přípravy
Nejdříve si omyjeme lusky, usekneme špičky a nožem odřízneme tu část co se lusk otvírá a i na druhé straně, co lust drží pohromadě :-), nakrájíme na špalíky cca 3cm dlouhé. Do…
PÓRKOVÁ POLÉVKA S VEJCEM-RYCHLOVKA
Potřebné ingredience
1 pórek, 4 brambory, 1 zeleninoý bujón bez glutamátu, 1/2 kelímku zakysané smetany,1 vejce, kousek másla, špetka soli
Postup přípravy
Na kousku másla osmahnu nakrájený pórek, přidám nakrájené brambory a zaliju vodou (množství podle toho, kolik chci mít polévky), přidám bujón a špetičku soli a nechám vařit, až…