Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Noční duchové

Noční duchové

Potřebné ingredience

Těsto: 50g kakaa, 175g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 113g změklého tuku Hera máslová příchuť, 100g krupicového cukru, 2 vejce, vanilkový cukr Krém: 250g krémového sýra, 35g rostlinného tuku, 65g moučkového cukru, 4 lžíce nutely Duchové: 4 bílky, 250g krystalového cukru, vanilkový cukr, špetka soli, pár kapek citronu

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 190 stupňů, kakaový prášek smícháme ve 240ml vařící vody a nechte vychladnout. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a solí. Heru vyšlehejte s cukrem…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vaječný koňak

Vaječný koňak

Postup přípravy

6 žloutků,1,5 kondenzovaného mléka,20dkg moučkového cukru-utřeme + 0,5l převařeného mléka,které se nechá ustát a vychladit.Vše smícháme přelijeme 0,5l rumu a přec cedník lijeme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Opilý František

Opilý František

Potřebné ingredience

22dkg cukru moučky 22dkg másla 6 žloutků -utřeme 12dkg polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 2 lžíce kakaa 6 bílků(ušlehat sníh)

Postup přípravy

-vše vmíchat do másla -pečeme na vymazaném a vysypaném plechu Nádivka: 20dkg mletých vlašských ořechů 15 dkg cukru moučky 1 sklenice rumu -nádivku pomažeme na upečenou…

Zobrazit více...
OVOCE
Pečený čaj

Pečený čaj

Potřebné ingredience

1lčerný nebo červený rybíz ,4ks hřebíček, 1/2 lžičky mleté skořice,1,2kg cukr,1celý citron,1l ovoce(jakékoli nejlépe bobulové(třešně,borůvky,hroznové víno,jeřáb)-nehodí se jablka a hrušky kvasí) ,2dcl rumu

Postup přípravy

Ovoce umyjeme,vložíme do vyššího plechu(pustí šťávu)+celý citron i s kůrou+cukr+koření+rum.Pečeme 30minut cca 220stupnů.Potom dáváme do sklenic.Otočíme vřelé na víčko, nezavařuje…

Zobrazit více...

Kategorie