♥♥♥ HELENČINA TVAROHOVÁ BÁBOVKA a BÁBOVKA MASCARPONE…
Potřebné ingredience
3 vejce, 250 másla nebo Hery,250g měkkého tvarohu,250g cukru krupice,250g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,1 vanilkový cukr, trošku oleje na vymazání formy a strouhanka ,nebo hrubá mouka na vysypání formy A moje obměna na bábovku MASCARPONE: stejné suroviny, místo vaničky tvarohu použijeme kelímek Mascarpone (250g jemný, krémový čerstvý sýr, vyráběný ze smetany).... vynikající. Určitě můžete do části těsta zamíchat kakao, nebo strouhané oříšky, čokoládu apod. - mramorová bude ještě lepší.
Postup přípravy
Je to recept od mojí přítelkyně , musím se s Vámi o něj podělit - bábovka je opravdu vynikající a je to naprosto jednoduchý postup:
Rozšleháme vejce, přidáme cukr a…
SRDÍČKOVÝ, slaný koláč na francouzský způsob.....…
Potřebné ingredience
Listové těsto,cibule,pikantní klobása,2 rajčata,2-3 druhy papriky (z každé cca půlku )bazalka (nejlépe čerstvá),steril. žampiony (bez nálevu),sůl,pepř, olivový olej,sýr Niva, smetana ke šlehání, 2 vejce, případně oblíbená směs koření
Postup přípravy
Na pánvičku dáme trošku oleje, orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme pikantní klobásku, kterou jsme nakrájeli na tenká kolečka,orestujeme.Pak přidáme na kostičky…
JEMNÁ JABLEČNÁ ROLÁDA - jednoduchá,rychlá,levná,dobrá…
Potřebné ingredience
4 vejce, 180 g moučkového cukru, 6 až 8 lžic hladké mouky, 250 -300 g jemně nastrouhaných jablíček ,1 skořicový cukr a moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Plech vyložíme pečícím papírem.
Jablíčka nastrouháme na jemném struhadle.
Nastrouhaná jablíčka rozetřeme na pečící papír v tenké vrstvě, posypeme skořicovým cukrem.
KOKOSOVÝ KMEN
Potřebné ingredience
1 plechovka mléka Salko, 20dkg jemného kokosu, 8dkg sušeného mléka,1- 2 polévkové lžíce kakaa, asi ještě 5 dkg jemného kokosu na obalení.
Postup přípravy
Sušené mléko promíchat s 20 dkg kokosu přidat Salko a zpracovat na hmotu. Rozdělit na 2 části, do jedné vpracovat 1-2 lžice kakaa (podle chuti) Vyválet kuličky - jednu …
kynutý ,TŘÍNÁDIVKOVÝ KOLÁČ - úžasná dobrota!
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g polohrubé mouky,150ml vlažného mléka,50g cukru,60g rozpuštěného másla,2 žloutky,špetka soli,20g droždí (dávám 1/2 kostky) Drobenka: máslo-cukr-mouka Nádivky : výběr dle chuti: tvarohová,maková,povidlová,ořechová, ovoce atd. a Vaší fantazie Na fotografii je koláč, který jsem pekla naposledy s nádivkami: tvarohová - jablečná povidla - maková - dokonalá kombinace - úžasná dobrota
Postup přípravy
Zadělávám a nechám kynout v pekárně.( lze samozřejmě zadělat ručně v míse, nebo s pomoci el.robotu)
Do pekárny vlijeme vlažné mléko,rozpuštěné máslo, přidáme žloutky,…
Kynuté, přílohové knedlíky s burisony (místo housky)
Potřebné ingredience
1/4 l vlažného mléka,1 vejce,500g hrubé mouky,1 kávová lžička soli, 1/2kávové lžičky cukru krupice,3/4 kostky droždí,3 hrstičky neochucených burisonů
Postup přípravy
Suroviny zpracujeme obvyklým způsobem.
Do pekárny vlijeme vlažné mléko, přidáme vejce,cukr,sůl,mouku a rozdrobíme droždí. Zapneme pekárnu na program TĚSTO, podle programu, před…
Drůbeží nudličky tety Běty - úžasně dobré
Potřebné ingredience
kuřecí,nebo krůtí prsa,sůl,vegeta,bylinkové koření (směs koření na pečené kuře , nebo na ryby), česnek,1 velký bílý ,přírodní jogurt,strouhanka, případně olej na smažení
Postup přípravy
Drůbeží svalovinu nakrájíme na nudličky,osolíme,okořeníme,dobře promícháme s prolisovaným česnekem (kdo má rád pikantní - nebojte se více kořenit) a přimícháme bílý jogurt.…
OSVĚDČENÝ A OPRAVDU VÝBORNÝ RECEPT :Kynuté těsto na…
Potřebné ingredience
500g polohrubá mouka ,75 g cukru krupice ,75 g másla, 2 žloutky ,1/4 l mléka ,1/2 kávové lžičky soli ,citronová kůra z omytého citronu, nebo trošku sušené kůry ,3/4 kostky droždí
Postup přípravy
Do pekárny vlijeme vlažné mléko, přidáme rozpuštěné,vlažné máslo,žloutky,pak ostatní sypké suroviny (vše nejlépe v pokojové teplotě) a rozdrobíme droždí. Zapneme pekárnu na…
LISTOVÉ KRACHLE
Potřebné ingredience
1 KS MRAŽENÉ LISTOVÉ TĚSTO, 2 KS MĚKKÉ TVAROHY, 2 KS SMETANY KE ŠLEHÁNÍ, 2 KS ZTUŽOVAČE ŠLEHAČKY, 1 ŽLOUTEK, MOUČKOVÝ CUKR DLE CHUTI, PŘÍZDOBA : 1 ŠLEHAČKA SPRAY (ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU),OVOCE (ČERSTVÉ,NEBO MRAŽENÉ, ČI KOMPOTOVANÉ), ČOKOLÁDOVÁ, NEBO KARAMELOVÁ POLEVA (NAPŘ. VITKA)
Postup přípravy
1.VYVÁLÍME LISTOVÉ TĚSTO ,DÁME NA PLECH, VYLOŽENÝM PAPÍREM NA PEČENÍ,NA PLECHU VYKRÁJÍME OBDÉLNÍKY,ZLEHKA POTŘEME ŽLOUTKEM
2. UPEČEME V PŘEDEHŘÁTÉ TROUBĚ NA 220 ¨C,( DŮLEŽITÁ…