Odpovědět na inzerát

Nové zboží k prodeji

♥ZÁVĚSNÁ, na KAMENNÉ ZÍDKY, PLOTY I DO KVĚTINÁČE♥ Nabízím sazenice ZVĚŠINCE, který nádherně vypadá solo i v kombinaci s vyššími rostlinami v květináčích (koření jen velmi mělce, čímž zároveň udržuje půdu déle vlhkou).

Je to půdopokryvná, plazivá CYMBALARIA MURALIS - ZVĚŠINEC ZEDNÍ. TATO SKALNIČKA JE ZÁROVEŇ KOŘENÍ PODOBNÉ S CHUTÍ ŘEŘICHY A VYTVÁŘÍ V ZAHRADĚ KRÁSNÉ POLŠTÁŘE. KVĚT: světle fialový, žluté skvrny, kvete v období VI. - IX.

♥ V NABÍDCE JSOU I SEMENA TÉTO KRÁSKY, viz. samostatný inzerát ♥

V kuchyni se Cymbalaria užívá nejlépe čerstvá jako koření do polévek, k ochucení zeleninových salátů a lze ji dát i na chleby jako řeřichu.

POPIS:
Cymbalaria je přizpůsobivá rostlina, vytvářející pěkné koberce kvetoucí od jara do podzimu drobnými kvítky, které připomínají květ hledíku. Má 30- 40 cm dlouhé výhony a kulaté, mírně vykrajované listy. Velmi dobře ji lze využít k výsadbě do kamenných štěrbin, spár a schodišť. I v těchto extrémních podmínkách dobře roste a zpestří jinak holá místa, kde jiné rostliny neprospívají. Stanoviště ji vyhovuje polostinné, ale toleruje i plné oslunění. Zemina hlinito - písčitá, po ujmutí dobře snáší sucho. Mrazuvzdornost do - 40°C (zóna 3).
Semeníky se po dozrání stáčejí a zatlačují do zeminy, takže rostlina se takto vlastně "sama vysévá" (tzv. geokarpie).

***VŠECHNY NAŠE ROSTLINY JSOU PĚSTOVÁNY ČISTĚ PŘÍRODNĚ, BEZ CHEMIE, BEZ CHLORU A HLAVNĚ BEZ REGULÁTORŮ RŮSTU, KTERÉ NEMILE ZASKOČÍ KAŽDÉHO U BĚŽNĚ KUPOVANÝCH ROSTLIN, RŮZNÝMI PROBLÉMY ROSTLIN***

♥OSOBNÍ ODBĚR je možný po domluvě v Praze 7 na Strossmayerově nám. (na dotaz 5x v týdnu večer), nebo blízko Kamenice u Prahy (denně).
  • Rozměry: ♥♥♥ CENA: 1) Sazenice průměr do 10 cm - cena 45,- Kč. 2) Velké bohatě rostlé rostliny - cena dohodou ♥♥♥
  • Značka: NAŠE ZAHRADA
  • Poštovné a balné: Zásilkovna na pobočku/Z-Box 100; Zásilkovna na adresu 150; Kč
  • Již odpovědělo 14 zájemců
cena: 45

* Takto označená pole jsou povinná
Věc nelze okamžitě rezervovat, již o ni projevil zájem jiný zájemce
*