Odpovědět na inzerát

Použité zboží k prodeji

Nabízím knihu plnou dobrodružství nejen pro děti ...A PŘEKROČIL ŘEKU DELAWARE, Miroslav a Hana Honzíkovi.

POPIS: Druhá polovina 18. století a boj o americkou nezávislost.
Britům se podařilo shromáždit v Americe značnou vojenskou sílu. Howe měl k dispozici 25.000 mužů a v létě roku 1776 zahájil útok. Dobyl New York, převážnou část území osady New Jersey, několikrát porazil Washingtona, a kdyby důsledně pronásledoval poraženého nepřítele, mohl rozhodnout válku. Kongres se připravoval na evakuaci Filadelfie. Washington začal uvažovat o ústupu do Virginie, a bude-li nutno, tedy až do pralesů za Alleghanskými horami. V té době začal Howe jednat lehkomyslně, což se mu zle vymstilo... O Vánocích 1776 překročil Washington řeku Delaware a udeřil na nic netušící hessenskou posádku v městě Trentonu. Průvod zajatců ulicemi Filadelfie pozvedl klesající morálku a zpráva o dalším Washingtonově vítězství u Princetownu, kde se mu podařilo zatlačit nepřítele na východ od Delawaru, vyvolalo bouři žel předčasného optimismu.

Vydalo NAŠE VOJSKO, v edici fakta a svědectví, sv. 104. Vazba měkká (brožovaná), 1. vydání, 279 stran. Stav: v bezvadném stavu.

♥OSOBNÍ ODBĚR je možný po domluvě v Praze 7 na Strossmayerově nám. (na dotaz 5x v týdnu večer do konce roku 2023), nebo blízko Kamenice u Prahy (denně).
  • Rozměry: 20 x 13 cm
  • Značka: NAŠE VOJSKO
  • Poštovné a balné: Zásilkovna na pobočku/Z-Box 80; Zásilkovna na adresu 100; Kč
  • Doposud žádný zájemce
cena: 50

* Takto označená pole jsou povinná
*