Odpovědět na inzerát

Nové zboží k prodeji

Semena nebo od května i ČERSTVÁ NAŤ - LIBEČEK LÉKAŘSKÝ (Levisticum officinale). Pěstuje se na zahrádkách jako koření do kuchyně, i na léčení. Je všeléčivý!
V kuchyni se používají všechny části libečku. Listy jako koření do polévek, omáček, salátů či pečení a plody se využívají k nakládání zeleniny. Přidává se také do omáček, k dušeným masům, i do mletého masa či marinád na grilování. Libeček se dá zkombinovat s nespočetným množstvím pokrmů.

LIBEČEK místo MAGGI - Libeček je známý jako silně aromatická rostlina a proto se ji říká „zelené maggi“. Již mladé lístky mají silnou vůni a při přípravě např. bramboračky či zeleninových polévek stačí přidat jen špetku.

LIBEČEK JAKO LÉČIVO - Libeček působí silně močopudně! A není vhodný pro lidi s vážným postižením ledvin!-
V pokrmech listy Libečku podporují chuť k jídlu, zlepšují trávení a potlačují nadýmání / plynatost. Dobrý vliv mají na žlučník, že rozpouští žlučové i ledvinové kameny.

Při léčení problémů s žaludkem se doporučuje výluh ze semen libečku, může se přidat trochu medu. Čaj z čerstvých nebo sušených listů podporuje také krevní oběh.

♥Z naší zahrádky naprosto bez syntetických vlivů, hnojení jen přírodní podle receptů z klášterních zahrad. Pěstované v čistém prostředí u lesa ve vyvýšených kamenných valech♥

-

Libeček je možné objednat i sušený, jen je nutno počítat s delší dobou sušení, při ideálních podmínkách počítám nejméně týden. Sušíme ručně a poctivě, aby Libečku zůstala sytá zelená barva a nerozpadala se rostlina na prach, jak je běžné v obchodech z velkovýrob.
  • Rozměry: Cena za 10g (jeden dlouhý stvol je cca 10g). Dodávám nekvetoucí natě, balené ve stretch foliích. Spotřebujte nejlépe ihned, pár dní vydrží v chladničce v uzavřené nádobě.
  • Značka: NAŠE ZAHRADA
  • Poštovné a balné: Nezasílám poštou - pouze osobní předání Kč
  • Již odpověděli 4 zájemci
cena: 20