Molusky
Dobrý večer,jsem tu s tématem molusky.Věčné to téma.Potkali nás poprvé u staršího syna.Mám dotaz ohledně toho, zda opravdu nebude moci celé léto do bazénu nebo se koupat s mladším synkem ve vaně? A co Vám pomáhá?Díky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 13 komentářů
Jaroslava L. (Štefka) ID 50833, mimibazar.cz/stefka (9.7.2011, 22:03)
Děkuji Vám milé maminky. JSem ráda, že jste písli své zkušenosti. Zatím mažeme Betadine , včera jsem se jednu pokoušela vymáčknout, ale nic. Dneska jsem jednu seškrábla nehtem. samo pak dezinfekce na to. Uvidíme. Ve čt jsme objednáni na kožní.
Jen nevím... opravdu tedy asi nesmí do bazénu co??? Takže strávíme celé léto někde doma...uffffffffffffffff

Díky

Jarka

ODPOVĚDĚT
Zuzana B. (zu.bar) ID 229786, mimibazar.cz/zubar (10.7.2011, 22:24)
Nám doktorka říkala,že by se měly mazat alespoň měsíc,než se seškrábnou.Aby jakoby vyschly.

ODPOVĚDĚT
Andrea R. (aher) ID 177058 (9.7.2011, 9:57)
Jaruško zdravím, náš Honzík s moluskama zápasil skoro rok. Mastičky žádné nezabíraly-bohužel. Takže jsme chodili docela pravidelně na kožní na škrábání :´(, ale vydrželi jsme a konečně je od nich klid |:o) Ještě nám mudr. radila, že je můžeme i doma strhávat dokud jsou velmi malinké, ale to jsme "nedali" - Honzík je velký bojovník :-$

ODPOVĚDĚT
Petra Z. (petrušík) ID 30936, mimibazar.cz/petrusik (8.7.2011, 21:18)
Já jsem také pro odstranění na kožním...Syn je donesl z bazénu a nemohli jsme se jich zbavit. Mazali jsme nějakou mastí za 400,-, pak Infketodelem i Molusanem - nepomohlo nic. Vyškrábnutí na kožním asi sice není moc příjemné, ale je to chvilka a dá se vydržet. Je to určitě nejrychlejší a nejspolehlivější metoda.

ODPOVĚDĚT
Martina K. (markízka) ID 28002 (8.7.2011, 21:01)
Dcera je měla taky, dotáhla si je z bazénu. Neměla jich moc asi 5, ale měla jsem strach aby se jí to nerozmnožilo. Trpí všema možnýma kožníma nemocema a už máme doma masti snad na vše. Na molusky nám pomohla mast Molusan. Fakt smrdí, ale do týdne byly pryč. (Y) Večer jsem jí je namastila a přelepila náplastí, aby mast vydržela a ráno jí tam špulkou krém přidala. http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=6344 (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (leontynkas) ID 5194, mimibazar.cz/leontynkas (8.7.2011, 20:41)
Mladší holka je také chytla, zkoušeli jsme nejprve mazat nějakým krémem, nepomohlo. Pak jsem přistoupila na odstranění na kožním - celkem byla malá v pohodě a pak jsme zatírali zelenou vodičkou. Po nějakém měsíci se jich zase pár vylouplo, tak jsem šla znovu a od té doby máme snad pokoj. Někdo říká, že by dítě na odstraňování nedal, ale já se bála, aby se pořád jen nerozmnožovaly, tak jsem raději šla. A nelituji. Koupat by se neměla s nikým jiným, protože je to nakažlivé kožní cestou.

ODPOVĚDĚT
veronika s. (nufins) ID 231658 (8.7.2011, 15:05)
Jedině co pomůže ,je odstranit,my chodili na kožní a taky jsem je doma seškrabávala nehtem,MUSÍ se odstranit,protože zakládají stále nové a nové...konzultovala jsem to i s odborníkem z Prahy který je vyhlášený specialista lékař kožař a on říkal,odstraňovat pryč - sám se koupat může,ale ne v jedné vaně s druhým,je na dlouho je to otravné,my s tím bojovali dobře přes půl roku,ale už se to 7 let nevrátilo.Pevné nervy,hlavně,že to není nic horšího! (L)Moluska se pozná podle toho,že po odloupnutí bouličky teče krev.

ODPOVĚDĚT
Monika Č. (Monis) ID 10677, mimibazar.cz/monis (8.7.2011, 13:57)
Jaruško, já jsem z nich taky neštastná. Malý je měl, máme známou na kožním, tak z protekce malému nanesli nějakou mast,zalepili a po hodině strhly, bylo to umrtvené, takže nebolelo. Jednu mu tam zapomněli a ted se mu zas začly množit. Tak jsme byli na kožním zas a namíchala mu nějakou pastu a 3x denně mažem, ale já teda moc výsledek nevidím. Uplně se děsím, aby se to nerozmnožilo ještě víc. Dokud jsme nevěděli, že jsou to molusky, tak se s dcerou koupaly dohromady a malá to teda nikdy nechytla. Snad se toho někdy taky navždy zbavíme. Doktorka říkala, že je na to citlivý, takže žádné bazény, malá zas by chtěla se chodit koupat, je to komplikovaný :-(

ODPOVĚDĚT
jana p. (sezi) ID 34397 (8.7.2011, 13:22)
ještě je důležité u této nemoci nejíst nic sladkého, nebo kynutého, alespon jsem to slyšela, jinak je to dobrý základ pro další rozmnožování, ale omezit na 14 čokoládu se snad dá zvládnout :)

ODPOVĚDĚT
Lenka Prasková (Olynka) ID 52487 (8.7.2011, 10:31)
Moje dcera si to dotáhla z veřejného bazénu. Zašli jsme na kožní, kde nám je doktorka propíchla a vymáčkla. Dokonce nám domů dala i jehlu na vymačkávání dalších. Naštěstí už se pak žádné neobjevily. Rozhodně bych nenechala oba vaše syna koupat najednou ve vaně. :-$

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (Veruskaaa) ID 210334, mimibazar.cz/veruskaaa (8.7.2011, 10:38)
naší malé se to začalo taky dělat,z ničeho nic,a tuto metodu,to propíchávání jehlou,jsem četla na netu jako účinnou metodu- http://bradavice.nazory.cz/ naštěstí to neměla ještě tak rozlezlé,tak jsme to zkusili a opravdu to funguje,vždycky jsem jí to pak ještě potřela dezinfekční mastičkou betadine,a dnes už není po moluskách ani památky :-) myslím,že je to lepší metoda,než jít na chirurgické odstraňování (L)

ODPOVĚDĚT
Radka B. (anra2009) ID 241558 (8.7.2011, 10:11)
Dcery byly na seškrabování,když byly malé..molusky už se pak neobjevily!!! A u seškrabování..ač to zní hrozně ani neplakaly...jen to krvácelo..to vyděsilo spíš mně. (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jana M. (Jana974) ID 167386, mimibazar.cz/jana974 (8.7.2011, 8:34)
Dcera jich před X lety měla děsně, nic nepomohlo, pořád se dělaly další a další, až když nám někdo poradil utrhnout Vlaštovičník a tím mlékem,co z něj vytéká tak potírat a opravdu to zabralo. Manžel musel každý den běhat několik kilometrů než nějaký objevil,ale pravda je, že za nějakou dobu to bylo pryč a už se neobjevily. Jinak ten Vlaštovičník musí být pořád čerstvý. Když se dá do vázy,tak už z něj to mléko pak nevytéká. Hodně štěstí (L) (L) (L) (L) Ještě jsem zapomněla napsat, že ta šťáva je normálně jedovatá,ale to třeba kdyby se dostala do očí, jinak se s ní normálně léčí bradavice a tohleto. Takže pozor !!

ODPOVĚDĚT
Lucie G. (L*u*c*i) ID 107827, mimibazar.cz/lucigregorova (8.7.2011, 0:19)
Dobrý večer,opravdu se to rychle přenáší a težko zbavuje.Dcerka je loni(1rok)chytla na koupališti,mela jich tak 100 po telíčku.Byli jsme na vyškrabání u doktorky,homeopatika,propichovaní,dezinfikování,Moluskan a vše možné a nic nam nezabralo až když jsme mely jit pod narkozu a na sal tak jsem zkusila na radu maminky tady potirat je Novikovem(49kč) a nestačila jsem se divit,molusky se nam ztratily,nemame ani jednu ani jsme nemusely pod narkozu.Přeji pevné nervy při boji s moluskama.Snad se jich zbavite.

ODPOVĚDĚT
Petra H. (Peth) ID 236287 (5.9.2014, 13:20)
Dobrý den, poradte mim, prosím, co je to Novikov, o kterém se zmiňujete, a kde ho mohu pořídit. Velice děkuji.

ODPOVĚDĚT
Jiřina P. (Jirina1975) ID 276848, mimibazar.cz/jirina1975 (7.7.2011, 23:55)
Opravdu je třeba opatrnosti, já jsem pár molusek chytila od dcery. Jinak jsme zkoušeli propichovat a desinfikovat, ale pořád se to vracelo. Pomohlo nám koupání v hodně slané mořské vodě (kupovala jsem sůl) a pak jsme jeli zrovna v té době k moři a po návratu bylo po moluskách. Jinak mi to přijde horší jak bradavice.

ODPOVĚDĚT