Zavařování na dovolenou
Prosím jak zavařujete maso na dovolenou jako dlouho sterilizujete apod. dělám to poprvé bojím se at se mi nezkazí budou to jíst i děti. děkuji za odpovědi
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Jana P. (jateda) ID 92694, mimibazar.cz/jateda (31.7.2011, 22:24)
Loni jsme si vezli zavařené jídlo do Chorvatska a byla to opravdu úspora peněz i času. Zavařené maso se štavou jsem jen ohřála a zahustila a uvařila přílohu.
Měla jsem zavařené španělské ptáčky, guláš, čínu. Ale nezahuštovat,to by asi zkyslo.Po uvaření naplním sklenice a dám bud na plotnu nebo do trouby v hrnci s vodou.Nezkazilo se vůbec nic. (hotdog)

ODPOVĚDĚT
Petra T. (Tesi) ID 13917 (26.7.2011, 21:16)
Letos jsem poprvé zavařovala na dovču jídlo v mikrovlnce (v návodech na MMB) a musím říct, že super, nic se mi nezkazilo a je to rychlé, za mě (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Losnicka) ID 97505 (27.7.2011, 9:43)
Dobrý den, mohla bych poprosit o odkaz na zavařování v mikrovlnce? děkuji

ODPOVĚDĚT
Ilona P. (ilonas) ID 11 (26.7.2011, 14:42)
Letos jsem zavařovala prvně na dovolenou, pečené maso se šťouvou a máčku s masem. Hotový jsem to vařila 2,5 h v hrnci jako když se zavařuje, nic se tomu nestalo. Takže příští rok toho vyzkouším víc, je to pak pohodný (Y)

ODPOVĚDĚT
Stepanka S. (stepik57) ID 206528 (26.7.2011, 13:59)
Také dělám na dovču, standarně uvařené nacpu do sklenice, musí perfektně chytnou a neprotáčet víčko, dám do hrnce-přiklopit a 2 hodiny. U polévky jen vývar, jinak jsou nudle na.......

ODPOVĚDĚT
Ilona P. (ilonas) ID 11 (26.7.2011, 18:32)
:-D :-D :-D :-D

ODPOVĚDĚT
Božena J. (bobina1951) ID 334015 (26.7.2011, 13:17)
(child1)JÁ už roky zavařuji tak ,že maso upeču skoro do měkka nakrájím na plátky a šťávu přecedím do skleniček k masu ,stejným způsobem dělám i kuřecí na přírodno.guláš nebo roštěnou vydusím na šťávu a po vyklopení ze sklenice dodělám ale maso do poloměkka.Stejným způsobem i hovězí vývar. Když je to na kratší dobu, stačí zavařit 1hod na 100 stupňů.Já jsem zavařovala i na tříměsíční misi ale to jsem vařila ještě jednou po vychlazení na 100 stupňů a nikdy se nic nezkazilo jde udělat i uzený (Y)

ODPOVĚDĚT
Veronika D. (vevercak78) ID 41249, mimibazar.cz/vevercak78 (26.7.2011, 13:10)
Můžu se prosím přidat k dotazu? Kdysi sem taky zavařovala maso,ale už si nepamatuju,co se přesně k masu přidávalo *-) Vím,že několik kuliček pepře,nového koření a bobkový list.Nevíte někdo dobrý receptík? (L)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (26.7.2011, 12:19)
(F) já zavařuju maso 2x po hodině na 100, jeden den hodinu nechám vychladnout a druhý den též hodinu, to máte posychrované že se to určo nezkazí, na maso pouze nová nepoužitá víčka.

ODPOVĚDĚT
Radka B. (kvapnik) ID 203877 (26.7.2011, 12:50)
Také to tak dělám už mnoho let a nikdy jsem neměla problém.Hotová jídla zavařuji asi tak 45 minut na 100 stupních a jen jednou.

ODPOVĚDĚT
Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (upraveno 26.7.2011, 13:52)
*-)koukni se tady http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=7390 do receptů..tam toho je.. (hello) (hello)..jo-a nová víčka s šervenou ´gumičkou!!

ODPOVĚDĚT