Prosím jak zavařujete maso na dovolenou jako dlouho sterilizujete apod. dělám to poprvé bojím se at se mi nezkazí budou to jíst i děti. děkuji za odpovědi
Jana P. (jateda) ID 92694, mimibazar.cz/jateda (31.7.2011, 22:24) | Loni jsme si vezli zavařené jídlo do Chorvatska a byla to opravdu úspora peněz i času. Zavařené maso se štavou jsem jen ohřála a zahustila a uvařila přílohu. Měla jsem zavařené španělské ptáčky, guláš, čínu. Ale nezahuštovat,to by asi zkyslo.Po uvaření naplním sklenice a dám bud na plotnu nebo do trouby v hrnci s vodou.Nezkazilo se vůbec nic.
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra T. (Tesi) ID 13917 (26.7.2011, 21:16) | Letos jsem poprvé zavařovala na dovču jídlo v mikrovlnce (v návodech na MMB) a musím říct, že super, nic se mi nezkazilo a je to rychlé, za mě
ODPOVĚDĚT |
| Lucie H. (Losnicka) ID 97505 (27.7.2011, 9:43) |
Dobrý den, mohla bych poprosit o odkaz na zavařování v mikrovlnce? děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
| Ilona P. (ilonas) ID 11 (26.7.2011, 14:42) | Letos jsem zavařovala prvně na dovolenou, pečené maso se šťouvou a máčku s masem. Hotový jsem to vařila 2,5 h v hrnci jako když se zavařuje, nic se tomu nestalo. Takže příští rok toho vyzkouším víc, je to pak pohodný
ODPOVĚDĚT |
|
Stepanka S. (stepik57) ID 206528 (26.7.2011, 13:59) | Také dělám na dovču, standarně uvařené nacpu do sklenice, musí perfektně chytnou a neprotáčet víčko, dám do hrnce-přiklopit a 2 hodiny. U polévky jen vývar, jinak jsou nudle na.......
ODPOVĚDĚT |
| | Ilona P. (ilonas) ID 11 (26.7.2011, 18:32) |
ODPOVĚDĚT |
|
Božena J. (bobina1951) ID 334015 (26.7.2011, 13:17) | JÁ už roky zavařuji tak ,že maso upeču skoro do měkka nakrájím na plátky a šťávu přecedím do skleniček k masu ,stejným způsobem dělám i kuřecí na přírodno.guláš nebo roštěnou vydusím na šťávu a po vyklopení ze sklenice dodělám ale maso do poloměkka.Stejným způsobem i hovězí vývar. Když je to na kratší dobu, stačí zavařit 1hod na 100 stupňů.Já jsem zavařovala i na tříměsíční misi ale to jsem vařila ještě jednou po vychlazení na 100 stupňů a nikdy se nic nezkazilo jde udělat i uzený
ODPOVĚDĚT |
|
| Veronika D. (vevercak78) ID 41249, mimibazar.cz/vevercak78 (26.7.2011, 13:10) | Můžu se prosím přidat k dotazu? Kdysi sem taky zavařovala maso,ale už si nepamatuju,co se přesně k masu přidávalo Vím,že několik kuliček pepře,nového koření a bobkový list.Nevíte někdo dobrý receptík?
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (26.7.2011, 12:19) | já zavařuju maso 2x po hodině na 100, jeden den hodinu nechám vychladnout a druhý den též hodinu, to máte posychrované že se to určo nezkazí, na maso pouze nová nepoužitá víčka.
ODPOVĚDĚT |
| | Radka B. (kvapnik) ID 203877 (26.7.2011, 12:50) |
Také to tak dělám už mnoho let a nikdy jsem neměla problém.Hotová jídla zavařuji asi tak 45 minut na 100 stupních a jen jednou.
ODPOVĚDĚT |
|
| Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (upraveno 26.7.2011, 13:52) | koukni se tady http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=7390 do receptů..tam toho je.. ..jo-a nová víčka s šervenou ´gumičkou!!
ODPOVĚDĚT |
|