Jak na HRANOLKY V TROUBĚ?
Jak prosím nejlépe/nejchutněji udělat hranolky v troubě? Nechci už moc používat friťák. A ještě aby byly ze syrových brambor. Díky moc za rady! :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Simona J. (Simuli) ID 245966 (10.10.2011, 22:14)
Dělala jsem v neděli. Měla jsem kupované hranolky. Rozpálený plech s kapkou oleje, pak jsem dala hranolky. Pokud chcete úplně bez oleje, tak použijte pečící papír. Jinak ale dělám hranolky i doma z brambor a americké brambory také. Americké, popř. pečené bram. kořením dle chuti. Hranolky nesypu většinou ničím. Solím až po upečení nebo na talíři. (Y)

ODPOVĚDĚT
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (10.10.2011, 18:53)
Nejdůležitější podle mě je pořádně vysušit!!!!! Když jsou mokré jsou rozblemcané +o(

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (camilka) ID 15861, mimibazar.cz/camilka (10.10.2011, 17:43)
Já dělám z kupovaných,nechám roztát,osuším a obaluji v rozšlehaném bílku,kam se může dát podle chuti pepř,gril.koření,česnek....peču na pečícím papíru,jsou super,uplně bez tuku,křupavé... (Y)

ODPOVĚDĚT
Marcela T. (PPecinka) ID 41019, mimibazar.cz/zvedavaholka (10.10.2011, 15:45)
*-) a nejsou z trouby měkké? z friťáku křupou

ODPOVĚDĚT
Anna K. (Aniška) ID 186075, mimibazar.cz/aniska (10.10.2011, 15:41)
Hranolky z brambor se dělají takto-brambory se oloupou,nakrájí na hranolky-čím slabší,tím křupavější a rychleji upečené,poté se namočí na deset minut minimálně do studené vody(odplaví se škrob a jsou křupavé a ne jen jako upečený brambor),voda se sleje a hranolky se musí důkladně osušit ,třeba utěrkou.Potom už se jen vysypou na plech a postříkají nejlépe olejem ve spreji-nebude to zbytečně mastné,ale zároveň se to dostane na každou hranolku...solí se až na talíři...navíc existuje speciální sůl na hranolky po kterých jak se to stává -hranolky nezvlhnou ale zůstanou křupavé jako když je vyndáte z trouby.. (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Veronika D. (vevercak78) ID 41249, mimibazar.cz/vevercak78 (10.10.2011, 15:28)
Veru,děláme ze syrových brambor pečáky v troubě a jsou úžasné. Brambory oloupete,rozkrájíte na čtvrtky a pak ty čtvrtky ještě na půl. Dáte na plech,pokapete olejem (ale fakt jen pokapat,ať neplavou v oleji) pokmínujete a dáte péct do předehřáte trouby -já dávám plný výkon 250°C a zapínám horkovzduch,ale to nemusíte,pokud nemáte. A jak začnou brambory zlatavět,tak je promíchám,ať jsou opečené ze všech stran. Po upečení posolím a někdy rozmáčkáme 2 stroužky česneku,ale to jen když si je dáváme na večeři s mlíkem :-) Takže si myslím,že pokud by jste brambory nakrájela na hranolky a pokapala olejem,tak se vám taky tak povedou (L)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (10.10.2011, 16:11)
dělám to samé bez kmínu a na kolečka, je to dřív ,-) Typická podzimní večeře ,-)

ODPOVĚDĚT
Martina T. (martinato) ID 172267, mimibazar.cz/martinato (10.10.2011, 21:30)
taky dělávám, klasické pečeňáky z dětství, k tomu mikyšku :-) |:o)

ODPOVĚDĚT
Sylva J. (jarolimkaa) ID 103788 (10.10.2011, 15:07)
dělám doma z brambor hranolky i americké brambory , dám na plech pečící podložku hranolky a upeču a jsou super :-)

ODPOVĚDĚT
Petra B. (petrabu) ID 98754, mimibazar.cz/petrabu (10.10.2011, 14:58)
Veroniko, v časopisu Apetit nebo v Albertu (teď nevím, odebírám oba) jednou radili, že se mají hranolky propláchnout ve studené vodě, potom dát na cca 3 min do vroucí odstavené vody, osušit. Pak dát na plech s pečícím papírem, pokapat olivovým olejem, popř. koření a péct na 200 stupňů. Děláme to tak a jsou super (pl)

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (vikinka1) ID 166108, mimibazar.cz/vikinka1 (10.10.2011, 14:39)
Koupím hranolky do trouby dam na pecici papír na plech dam do trouby a solim az po upeceni jsou výborné nic víc nic min (F)

ODPOVĚDĚT
Ludmila K. (appel) ID 124263, mimibazar.cz/appel (10.10.2011, 14:34)
Prvních cca 5min na program GRIL (plech dát na nejvyšší patro) potom na GRIL s ventilátorem a hlídat. Dělám takto i ze syrových brambor. Vlastně od té doby už hranolky nekupujeme. |:o) |:o)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (10.10.2011, 14:34)
Verčo, já je raději vždycky chvíli předvařím, netrvá to pak tak dlouho, ale nedělám přímo hranolky, spíš menší kousky brambor, po předvaření prosypu kořením na hranolky nebo americké brambory či jiné a vysypu na pečící papír a dám na gril do trouby. Průběžně otočím a je to. :-)

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (10.10.2011, 14:33)
peču na pečícím papíře - hranolky kupované, ze syrových brambor i americké brambory. většinou je trochu pokořením buď gril. kořením nebo na americké brambory a někdy jemně pokapu olivovým olejem a peču... jsou vynikající

ODPOVĚDĚT