Tříselná kýla - ambulantně?
Byl jste někdo s prckem na operaci kýly ambulantně? Máme jít za měsíc a začínám se pomalu bát :-) Jak to děti snášely? A jak jste to zvládli hned ten den, kdy vás operovali doma? Prý má být pak 6 týdnů v klidu, ale jak udržet 2,5 leté dítě v klidu?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Anna K. (Annitta) ID 125391 (19.11.2011, 18:44)
Dobrý den, my byli na pupuční kýle v pražském AMED na Budějovický. Máme tříleťandu a zvládla to úplně v pohodě. Na zákrok šla hned 7:30, takže ani nestačila mít hlad a žízeň(a to jsme jeli až z Kolína)...byla jen trochu protivná cca 10 minut před zákrokem...po zákroku byla taková mimo. Ještě 2 hodiny po zákroku se nesmí jíst a pít. Většina dětí spí-naše ne, ale v poho. celý zbytek dne byla jak lazar, druhý den taky, ale v podvečer už začala chodit po bytě. Další den se jelo na převaz do Prahy a zvládla to už v pohodě, vlakem v kočárku. Za 3-4 dny užnormálně fungovala. V klidu nebyla...to se nedá, ale byl zákaz na motorku, kolo atp. Teď jsme byli před 14ti dny na kontrole po 6ti týdnech od zákroku a vše ok. nemá ani jízvu... (Y)

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Astarcov) ID 138192, mimibazar.cz/astarcov (19.11.2011, 21:26)
Anni, také jdeme do Amedu ,-) No, doufám, že to u nás také bude v pohodě, mám z toho hrozný strach :´( (L) (L)

ODPOVĚDĚT
LENKA K. (LEILI) ID 190869, mimibazar.cz/leili (19.11.2011, 16:56)
(F)každá maminka se bojí, plně vás chápu.. můj syn měl všechny čtyři kýly.. :-( před rokem byl na operaci (měl 2,5roku) a to ambulatně.. MuDr. mi řekl, že absolutně není třeba dítko "trápit" v nemocnici, ba naopak,že doporučuje domácí prostředí, jak jen je to možné, dovolí vám v ten den zákroku odjet.. Davídek byl několik hodin monitorován a pak jsme opravdu jeli domů,.. asi týden opravdu musel ležet ale byl klidný (na to jaký je to čertík, jsme se až divili) přes jizvy má plastiku,vše perfektně zahojené.neplatili jsme ani korunu.. prý je to hlavně "byznys" že děti nechávají v nemocnici i zbytečně, pojišťovna dobře zaplatí.. http://www.liborjanecek.cz/ toto je náš pan doktor, má poradnu,je opravdu velmi uznávaný a mě velice uklidnil, můžete mu napsat přes internet do jeho poradny..

ODPOVĚDĚT
Jana K. (jancula) ID 32177 (19.11.2011, 10:48)
já bych teda ambulantně s malým nešla, bála bych se možných komplikací. Jsem zdravotník a myslím, že obezřetnost je po každém zákroku v CA nutností. Já bych se bála.Před časem jsem byla s malým na operaci, nebyl dlouho v anestézii a zvracel ještě v noci. Ať to zvládnete co nejlépe (F)

ODPOVĚDĚT
Zdenka K. (betsik) ID 324850 (19.11.2011, 10:18)
Já teda nevím o ambulantní možnosti jsem neslyšela, my byli objednani pul roku dopředu k zákroku, ale museli nas operovat předčasně, operace v poho, rána taky, ale po narkoze dostal malý larangospasmus a pak pobyl odpo na jipce, druhý den vsak ožil a třetí den nas pustili dom....měl 8 měsíců....od té doby mame co 3 měsíce laryngitidu, nevím jestli to ma souvislost.držte se bude fajn, jsou horší věci.... (child1)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (19.11.2011, 9:38)
nebojte se, i když já se taky bála ,-) Byli jsme loni, dcera měla 6 let, přijali nás ve Čt, operace hned ráno v Pá. Dají jim nějaký oblbovák na lžičku, odvezou, já jsem mohla doprovodit k sálu - to je drsný na psychiku, jak zavřou ty dveře. Za hodinku mi volali, ať si přijdu na pooperační. Tam hodinku ležela, chtělo se jí teda zvracet. Pak nás převezli na pokoj, odpol prospala. Večer už mohla přesnídávku, dietu jsme žádnou neměli. A protože byl víkend a nebyl tam primář, pustili nás v NE. Malá běžela taťkovi naproti, v klidu se udržet nedala. Ale vůbec nic jí nebolelo, jizvičku jsme mazali obyč. domácím sádlem. Nebojte, je to rychlovka. Držíme pěsti. (Y)

ODPOVĚDĚT
Daniela S. (danniella.s) ID 272334 (upraveno 18.11.2011, 23:12)
Dobry vecer,Alenko!

Jiz mame take odoperovanou triselnou kylu.Nam byly necele 3 roky.V nemocnici jsme si pobyli 4 dny.V den operace byla nase holcicka rozmrzela a nejvice ji prekazela zavedena kanyla v rucicce,kterou mela az do druheho dne,kvuli pripadnym komplikacim,ktere nastesti nenastaly.Samotny rezanecek na podbrisku temer nevnimala.Hned druhy den ji bylo nutne stavet na nozicky a zacit chodit,kvuli tomu,aby zacaly pracovat streva.Cely den po operaci a nasledne i celou noc ji merili zhruba po trech hodinach tlak a teplotu.Vse bylo v poradku a jiz druhy den se temer bez potizi pohybovala a byla v dobre nalade!Je to skutecny zazrak,jak to ty deti zvladaji! :-)
Jsem velice starostlivy clovek a asi jako kazda maminka mam o sve deti strach,tudiz jsem byla velmi rada,ze mame nad sebou nasledny lekarsky dohled!
Preji,at je i u Vas vse v poradku a Vasemu chlapeckovi brzke zotaveni!

s pozdravem Daniela

ODPOVĚDĚT
Dagmar Kubrichtová (dagmarice) ID 328868 (18.11.2011, 22:30)
dobrý večer, my jsem byli ambulantně na tříselné kýle. klukovi bylo necelých šest. také jsme si tenkrát mohli vybrat a já zvolila stejně jako vy. kluka jsem tenkrát doprovodila na operační sál a když ho uspali, tak jsem šla ven. už si přesně nepamatuji, jak dlouho jsme čekali, ale když ho přivezli, tak se teprve probouzel. chvíli jsme tam s ním počkali a pak jeli domů. byla to docela legrace, dodnes si david pamatuje, jak viděl dvojitě. také musel být v klidu - ze začátku jsem ho na záchod vodila, aby neupadl a samozřejmě jsem s ním hrála klidnější hry a hlídala, aby neblbnul s bratry.a určitě se nesmí vůbec ven. i když vám bude připadat za pár dní ok, tak neexistuje jít na procházku. určitě to zvládnete a kdyby se něco dělo, tak vám určitě řeknou, že ho máte přivézt. držím palce

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Astarcov) ID 138192, mimibazar.cz/astarcov (18.11.2011, 22:34)
Dáši, moc děkuji. Váš prcek už byl alespoň rozumnější ,-) ,-) Našemu je 2,5 roku, tak jsem zvědavá, jak ho udržím v klidu *-) ,-)Celých 6 týdnů se nesmí ven?? :-o Nám tam jen říkali, bez kola, lyží, atd ,-)

ODPOVĚDĚT
Pavla H. (lonewolf) ID 42697, mimibazar.cz/lonewolf (18.11.2011, 23:33)
Alenko,my máme kýlu za sebou když ještě neměl Martínek ani celé kilo,narychlo ho vezli z Podolí na operaci do Motole.
Ve třech letech jsme byli na stažení varlátka a moc se mi osvědčili golfky,používali jsme je i doma,alespoň první týden vydržel v klidu. (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (18.11.2011, 21:59)
byli jsme přesně ve 3 letech. Po operaci byl do odpoledne rozmrzelý, ale vyspal se z toho a druhý den normálně chodil, i kakal a kromě modrého fleku na jizvě neměl žádný problém. Nechápu jak to ty děti snášejí výborně. Nedají se udržet úplně v klidu, ale když by to táhlo, upozorní (Y). Teď po roce po jizvě ani stopy a jenom vzpomíná, jak byl statečný :-o

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Markytka76) ID 203192 (18.11.2011, 21:50)
My byly s vodní kýlou,domů nás hned nepustily.Ale malý 4.5 roku byl ůplně v pohodě a ze sálu nadšený ,-).Mu se (narozdíl ode mě) v nemocnici líbilo.Nic ho nebolelo ani nevěděl že byl operovaný.

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Astarcov) ID 138192, mimibazar.cz/astarcov (18.11.2011, 21:53)
Tak to jste to zvládli super ,-) My jsme si právě mohli zvolit, zda normální operace s hospitalizací, nebo ambulantně a hned domů, tak jsme zvolili hned domů, ale stále přemýšlím ,-) Snad to bude také dobré (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT