Jak dlouho se má správně vařit mouka?
Mouka přidaná na zahuštění do omáček, gulášů apod.? Slyšela jsem kdysi něco, že když se povaří málo, není to zdravé....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 13 komentářů
Bohunka B. (bobes.11) ID 92587, mimibazar.cz/bobes11 (1.12.2011, 13:11)
zaleží na množství ktere vaříte ale zaklad by mel trvat 20 minut na provaření a správnou chut pokrmu :-) :-) :-)pokud ale vaříte vetší množství tím se doba provaru prodlužuje

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (1.12.2011, 9:04)
Jsem kuchařka. Učily jsme se 20 minut

ODPOVĚDĚT
Pavla M. (Pami) ID 145730 (1.12.2011, 8:33)
V nějakém pořadu o vaření říkali, že se to musí provařit kvůli lepku *-)

ODPOVĚDĚT
Mária B. (majinab) ID 247476 (1.12.2011, 8:13)
neopražená 20 min, ak si ju opražite dopredu, tak potom len kým prevrie

ODPOVĚDĚT
marie s. (brumteles) ID 220300, mimibazar.cz/brumteles (1.12.2011, 7:19)
babička a maminka mne učily, že se má mouka povařovat 30min , tak to dělám , ale abych pravdu řekla nikdy jsem moc nepřemýšlela proč , tak dlouho.
Jak tady píše Stanislava, že se může trpět pak i průjmem, tak nevím neboť už od mala miluji " uždibování " těsta a to jakkéhokoliv tedy i těsta na knedlíky a zatím jsem žádné potíže neměla .
Je pravdou , že by se to dělat nemělo, ale mě to chutná a nemůžu si pomoci.

Marie (hello)

ODPOVĚDĚT
Monika S. (Monikena) ID 206096, mimibazar.cz/monikena (30.11.2011, 23:55)
20 minut

ODPOVĚDĚT
Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (1.12.2011, 5:00)
Souhlasím (F)

ODPOVĚDĚT
Žaneta T. (žandyy) ID 249434 (1.12.2011, 8:55)
taky souhlasím,vařim ve školce a tak nám to pořád dokola opakujou že nejmíň 20min. (Y)

ODPOVĚDĚT
Stanislava E. (isi30) ID 241683 (30.11.2011, 23:31)
Má se za to, že pokud se mouka provařuje krátce, tak to má dokonce karcinogenní účinky. A někdo může trpět na průjem.

ODPOVĚDĚT
Sylva J. (jarolimkaa) ID 103788 (30.11.2011, 22:40)
doktorka Kateřina ve svém pořadu říkala že nejméně 15 minut *-)

ODPOVĚDĚT
marie M. (mmatuli) ID 35448, mimibazar.cz/mmatuli (30.11.2011, 22:18)
20 minut

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (30.11.2011, 22:15)
10-15 minut :-$ urcite neni zdrave jist syrovou mouku *-)

ODPOVĚDĚT
Zdena l. (žabada) ID 132621 (1.12.2011, 6:40)
:^) a proč ne? Je to obilí a třeba naklíčenou pšenici doporučují jako zdravou stravu (H) co ovesné vločky? Obilí nemůže škodit v žádné podobě :-$

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (1.12.2011, 11:04)
no, ja nevim, jak by mi bylo, kdybych se najedla "syrove" mouky *-) Moc dobre asi ne +o( Kdyz jsem byla mala, strasili me, ze ze syrove mouky se mi slepi streva ,-)

ODPOVĚDĚT
Martina T. (martinato) ID 172267, mimibazar.cz/martinato (1.12.2011, 10:14)
tak měsíc zpátky jsem byla na alergologii a zjistili mi že mám alergii na žito, a paní doktorka mi to prezentovala, že nemám jíst neupečené a tepelně neupravované výrobky, kde je obilí, např. v různých cereáliích,vločky, musli , "syrová" mouka apod. že upečený chleba už není alergenem. Nikdy jsem ekzemy neměla a teď jsem víc jedla různé musli a můžu se uškrábat. A že žito je častý alergen v potravě (chleba je pšenično-žitný)

ODPOVĚDĚT
Jitka A. (jitkaad) ID 134108 (30.11.2011, 22:03)
Já provařuju 10 až 15 minut

ODPOVĚDĚT
Ivana P. (lakiara) ID 66214, mimibazar.cz/lakiara (30.11.2011, 21:45)
20 minut (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Martina P. (martik72) ID 61999 (30.11.2011, 21:35)
Ono, ne že by to bylo nezdravé, ale je to v tom jídle cítit na chuti. Povařuji tak 20 minut po zahuštění. (hello)

ODPOVĚDĚT