Mouka přidaná na zahuštění do omáček, gulášů apod.? Slyšela jsem kdysi něco, že když se povaří málo, není to zdravé....
| Bohunka B. (bobes.11) ID 92587, mimibazar.cz/bobes11 (1.12.2011, 13:11) | zaleží na množství ktere vaříte ale zaklad by mel trvat 20 minut na provaření a správnou chut pokrmu pokud ale vaříte vetší množství tím se doba provaru prodlužuje
ODPOVĚDĚT |
|
| Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (1.12.2011, 9:04) | Jsem kuchařka. Učily jsme se 20 minut
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavla M. (Pami) ID 145730 (1.12.2011, 8:33) | V nějakém pořadu o vaření říkali, že se to musí provařit kvůli lepku
ODPOVĚDĚT |
|
| Mária B. (majinab) ID 247476 (1.12.2011, 8:13) | neopražená 20 min, ak si ju opražite dopredu, tak potom len kým prevrie
ODPOVĚDĚT |
|
marie s. (brumteles) ID 220300, mimibazar.cz/brumteles (1.12.2011, 7:19) | babička a maminka mne učily, že se má mouka povařovat 30min , tak to dělám , ale abych pravdu řekla nikdy jsem moc nepřemýšlela proč , tak dlouho. Jak tady píše Stanislava, že se může trpět pak i průjmem, tak nevím neboť už od mala miluji " uždibování " těsta a to jakkéhokoliv tedy i těsta na knedlíky a zatím jsem žádné potíže neměla . Je pravdou , že by se to dělat nemělo, ale mě to chutná a nemůžu si pomoci. Marie
ODPOVĚDĚT |
|
| | Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (1.12.2011, 5:00) |
Souhlasím
ODPOVĚDĚT |
| | Žaneta T. (žandyy) ID 249434 (1.12.2011, 8:55) |
taky souhlasím,vařim ve školce a tak nám to pořád dokola opakujou že nejmíň 20min.
ODPOVĚDĚT |
|
| Stanislava E. (isi30) ID 241683 (30.11.2011, 23:31) | Má se za to, že pokud se mouka provařuje krátce, tak to má dokonce karcinogenní účinky. A někdo může trpět na průjem.
ODPOVĚDĚT |
|
Sylva J. (jarolimkaa) ID 103788 (30.11.2011, 22:40) | doktorka Kateřina ve svém pořadu říkala že nejméně 15 minut
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Alena K. (YILAN) ID 279703 (30.11.2011, 22:15) | 10-15 minut urcite neni zdrave jist syrovou mouku
ODPOVĚDĚT |
| | Zdena l. (žabada) ID 132621 (1.12.2011, 6:40) |
a proč ne? Je to obilí a třeba naklíčenou pšenici doporučují jako zdravou stravu co ovesné vločky? Obilí nemůže škodit v žádné podobě
ODPOVĚDĚT |
| | | Alena K. (YILAN) ID 279703 (1.12.2011, 11:04) |
no, ja nevim, jak by mi bylo, kdybych se najedla "syrove" mouky Moc dobre asi ne Kdyz jsem byla mala, strasili me, ze ze syrove mouky se mi slepi streva
ODPOVĚDĚT |
| | | Martina T. (martinato) ID 172267, mimibazar.cz/martinato (1.12.2011, 10:14) |
tak měsíc zpátky jsem byla na alergologii a zjistili mi že mám alergii na žito, a paní doktorka mi to prezentovala, že nemám jíst neupečené a tepelně neupravované výrobky, kde je obilí, např. v různých cereáliích,vločky, musli , "syrová" mouka apod. že upečený chleba už není alergenem. Nikdy jsem ekzemy neměla a teď jsem víc jedla různé musli a můžu se uškrábat. A že žito je častý alergen v potravě (chleba je pšenično-žitný)
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka A. (jitkaad) ID 134108 (30.11.2011, 22:03) | Já provařuju 10 až 15 minut
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Martina P. (martik72) ID 61999 (30.11.2011, 21:35) | Ono, ne že by to bylo nezdravé, ale je to v tom jídle cítit na chuti. Povařuji tak 20 minut po zahuštění.
ODPOVĚDĚT |
|