JAK U VÁS STROUHÁTE JABLKA???
Tak jsme se včera s manželem málem pohádali kvůli takové blbosti...viz koment :-))
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 54 komentářů
Radka K. (porik) ID 64736, mimibazar.cz/porik (2.12.2011, 21:47)
Mnohem rychlejší a pohodlnější je způsob vašeho manžela.

ODPOVĚDĚT
Lucie A. (papaaja) ID 56577, mimibazar.cz/papaaja (2.12.2011, 0:06)
tak podle mých babiček (Ostrava a Přerov) oloupat, nastrouhat a ohryzek dát králíkům.. ,-) ,-) ,-)
ale já si to komplikuju, páč oloupu, rozkrojím na čtvrtky, vykrojím jádřinec a pak strouhám i s prstama.. ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) PROTOŽE: PROČ TO DĚLAT JEDNODUŠE, KDYŽ TO JDE I SLOŽITĚ.. :-D :-D :-D a to je moje heslo.. (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie T. (Luuca08) ID 170853, mimibazar.cz/luuca08 (1.12.2011, 22:05)
Děkuji všem za názory!!!!To jsem netušila, že rozpoutám takovou zajímavou diskuzi :-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (1.12.2011, 21:01)
Rozčtvrtím, vykrojím jadřinec, oloupu a strouhám... my se zase s chlapem hádáme kvůli loupání banánů, já to beru od stopky, on z druhého konce :-D :-D :-D

ODPOVĚDĚT
Lenka Prasková (Olynka) ID 52487 (1.12.2011, 20:11)
Postup z Plzně ,-) ,-)Já jablka omyju. Nakrájím na půlky, nožem vyříznu jadřinec a pak strouhám, až mi zbude šlupka (Y) (Y) :-)

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (1.12.2011, 20:09)
(jablka) na blbosti stoji svet ,-) Jablka strouham i se supkou, ohryzek hazu morceti. Nebo je oloupu a pak strouham bez slupky, zas zustane ohryzek pro morce. Do robota nedavam, nemam ho +o(

ODPOVĚDĚT
Jitka A. (jitkaad) ID 134108 (1.12.2011, 19:06)
Strouhám jako Vy (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavla H. (pavča9) ID 175547, mimibazar.cz/pavca9 (1.12.2011, 18:56)
Rozčtvrtím,vykrojím jadřinec,oloupu šlupku a hodím do robota........ ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Věra F. (pupečník) ID 54068, mimibazar.cz/pupecnik (1.12.2011, 18:39)
normálně jabko oloupu a nastrouhám až zbyde ohryzek, proč si přidělávat práci vykrajováním ohryzku, fakt nechápu... :-p

ODPOVĚDĚT
Zdeněk R. (Kutil) ID 92132, mimibazar.cz/kutil (1.12.2011, 17:59)
Také jsem kdysi jablko nejdříve oloupala a vykrojila jadřinec a pak strouhala.Teď již mnoholet jablka rozkrojím na čtvrtky,vykrojím jadřinec a strouhám.Slupka zůstane.Ten způsob mám od mojí maminky,která jezdila v létě vařit do velkého rekreačního střediska. :-$Jitka

ODPOVĚDĚT
Ivana L. (ivanica456) ID 180969 (1.12.2011, 17:46)
já teda slupku na jablku nechávám. Jablka strouhám i se slupkou ať je to do štrudlu nebo do přesnídavek. Letos jsem zkoušela i plátky jablek na štrudl do mražáku a pochopitelně i se slupkou.
Jablka rozčtvrtím, vykrojím jadřinec a strouhám

ODPOVĚDĚT
Simona D. (Siminča) ID 19390, mimibazar.cz/siminca (1.12.2011, 17:41)
Oškrábu jablka,nakrájím na čtvrtky a odstraním jadřinec,pak nastrouhám.. ,-)Někdy se mi nechce se tím tak se dělat,tak oškrábu šlupku a hned začnu strouhat..(podle mého manžela),ale to se mi zdá,že zůstává moc jablka na jadřincích a ještě je tu risk,že strouhnu i kousek toho tvrdého z jadřince..a to v buchtách nesnáším,takže tuto metodu používám opravdu vyjímečně :-$

ODPOVĚDĚT
Xeňka W. (xeňka.) ID 123478, mimibazar.cz/xshopping (1.12.2011, 17:32)
Třinecko, jablko oloupám, a strouhám, dokud nezbude ohryzek (H) O "manželově" metodě jsem v životě neslyšela ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Dana K. (Danusinka) ID 47210 (1.12.2011, 17:16)
Rozpůlím, vyndám jadřinec. Strouhám, šlupka mi zůstane v ruce.

ODPOVĚDĚT
Michaela H. (Amynka31) ID 123299, mimibazar.cz/amynka31 (1.12.2011, 16:44)
Jablka rozčtvrtím vykrojím jadřinec a strouhám zůstane jen slupka (clamp)

ODPOVĚDĚT
Jitka H. (JMyska) ID 12157, mimibazar.cz/jmyska (1.12.2011, 16:31)
Oloupu šlupku a pak dokola nastrouháme až zůstane ohryzek (jablka) (hello)

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (danuschka) ID 57467, mimibazar.cz/danuschka (1.12.2011, 16:20)
Za svobodna jsem strouhala jablka jako vy, ale od tchýně jsem okoukala způsob dle vašeho manžela a musím říct že je lepší. Méně pracný, nemusím se okrajovat s tolika jablkama , v ruce mi vždy zbude jen slupka a musím podotknout že jsem se ještě nestrouhla. (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (1.12.2011, 15:28)
Já jsem taky z Jičína. Dřív jsem jablíčka strouhala jako Vy, ale několikrát se mi stalo,že jablko bylo uvnitř nahnilé. Tak jsem to začal dělat tak, že si je oloupu, rozkrájím, vyjadřincuju a pak teprve strouhám. :-$

ODPOVĚDĚT
Kamila J. (Guccinek) ID 193035 (1.12.2011, 15:15)
Tak Liberec to dělá asi úplně jinak ,-), já než jablko oloupu, tak z něj vykrojím kruhovitou částí škrabky ohryzek, a pak ho v klidu nastrouhám (takže je to podobný postup jako vašeho chotě s tím rozdílem, že já ho nečtvrtím-tudíž o práci méně a efekt stejnej!!) :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Gabriela P. ((Gabriška)) ID 281317, mimibazar.cz/gabkapitelova (1.12.2011, 14:52)
Větší jablka okroužím a strouhám,až zbude jen ohryzek
Malá jablka rozpůlím, vykrojím jadřinec a strouhám v celé půlce.V průběhu strouhání boky slupky prasknou a tak se dostanu i do kulatina.Zůstane mi jen popraskaná slupka ,-)Na malé jablíčko mi to přijde takto efektivnější. (H) (F)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 50 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3 další >>