Odstranění nosní mandle u dítěte - LASEREM nebo...
NORMÁLNĚ jen kyretkou ? ......prosím o názory a rozdíly při odstranění laserem nebo normálně .....už jsme objednaní na Karlák v Praze a včera mě zviklala kámoška,že laserem je to lepší, šetrnější a minimální šance,že mandle zase doroste......
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 21 komentářů
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (31.1.2012, 9:37)
Simono, byla jsem s prckem vloni v listopadu na Karláku - dělají to v narkóze, předtím ještě dají dětem vypít kapky na spaní, takže jsou oblblé ještě před narkózou, nic si nepamatují. "Laserová" operace se dělá taky kyretou, jen se potom spálí zbytky sliznice, ne? Dělá se to pod kontrolou endoskopem (rhinoskopem?), takže by žádný zbytek mandle zůstat neměl. Patrně to míň krvácí... ale ono to moc nekrvácí ani po normálním zákroku - bylo tam celkem devět dětí ve věku 3-12 let, všechny šly odpoledne domů, bez hospitalizace. Jestli vám to bude dělat MUDr.Kolín, tak je to jeden z nejlepších dětských operatérů v Praze, šli jsme k němu na doporučení (L)
Sestřičky byly příjemné, ráno přišel na pokoj i operatér a anesteziolog, představili se, popsali, jak zákrok bude vypadat... prostě super přístup (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucijee) ID 4318, mimibazar.cz/lucieda (31.1.2012, 10:08)
Ano, dcera je týden po odstranění na Karláku MUDr Kolínem a můžu jen doporučit...nic nekrvácelo, sestry, personál, naprosto úžasný...jen se člověk musí připravit na to, že jak Karlák postavili, nic se tam nezměnilo...je to docela ostuda, jak to tam vypadá, když tam člověk prochází, tak má pocit, že za pát let to spadne...ale ORL mi tam bylo doporučeno jako nejlepší v Praze (Y)

ODPOVĚDĚT
Michala D. (mischula) ID 28137, mimibazar.cz/mischula (30.1.2012, 22:47)
.. v Thomayerově nemocnici v Krči to dělají kyretkou + dodělají shaverem, což je něco jako laser s minimálním rizikem dorůstání (dle nich), stojí to 1500,- Kč. Už jsme byli objednáni na konci roku,ale nakonec jsme to museli zrušit. Teď se rozhodujeme, zda se vůbec znovu objednáme.. Malý nemá žádné problémy, pouze doporučila logopedka a madle má velikost stupeň II. - tak nevím... :-$

ODPOVĚDĚT
Lenka N. (Leňucha7) ID 5671, mimibazar.cz/Lenucha7 (30.1.2012, 22:20)
Při obou metodách může mandle dorůst. Dřív to bývalo horší, protože zaživa se to celé neodřízlo a pak více dorůstala. Můj malej šel klasika, ale s narkozou, jen s oblbovačkou bych ho nenechala. Jsme přes rok po operaci a vše dobrý. Kamarádka šla laserem a malej jí má už znova.
Tak ať dobře vyberet a vše máte bez problémů (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Marcela M. (macíčekm) ID 82775, mimibazar.cz/macicekm (30.1.2012, 21:13)
Byla jsem s dcerou (necelých 7 let) na doporučení vynikajícího lékaře u nás v Praze a (Y), žádný problém, vše snášela skvěle. Někde jsem četla, že do 6 let může znovu narůst, pak už ne. Tak doufám, že to tak bude *-). Náš lékař je jednička a ani jinou metodu odstraňení nám nedoporučoval. (hello)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 276863 (30.1.2012, 20:34)
Moji synové byli na operaci nosní mandle před 15 lety, tehdy klasická operace, jen 1 den v nemocnici, pak nám je dali hned domů, ale celou noc jsem u nich bděla, nesměli začít krvácet... byly to trošku nervy, že jsem byla vystrašená... ale zvládli to a pak už bylo dobře, zdraví se zlepšilo... fakticky ta mandle asi někdy musí ven... :^)

ODPOVĚDĚT
Štěpánka S. (ŠtěpánkaS) ID 40075, mimibazar.cz/stepuldas (30.1.2012, 18:47)
Simono, byla jsem s dcerou před 5 lety v Asklepionu na laseru, ale nepomohlo nám to, měla stejně pořád rýmy, kašle atd. Mám podezření, že jí i dorostla, dnes jí devět a je to asi věkěm, už z těch rýmiček nějak vyrostla.
Jinak v Modřanech prý snad dělají klasicky a laserem dočišťujou.
nedávno to řešila švagrová, byli i u nějaké dobré doktorky na ORL a tam jim o těch Modřanech říkala, taky říkala, že po laseru je větší pravděpodobnost, že znovu doroste, švagrová nakonec nechala synovci vyndal mandli klasicky

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (Andělínek) ID 13254, mimibazar.cz/andelinek (30.1.2012, 18:22)
Simonko moji dva starší kluci byli normálně, a našeho nejmenšího to čeká příští týden také.........dá se to vydržet...........neboj [A] (F)

ODPOVĚDĚT
Radka Faltová (lorelai) ID 951, mimibazar.cz/lorelai (30.1.2012, 18:14)
Dříve to dělali naslepo a proto dorůstala ..vždy tam kousek tkáně zůstalo, dnes byt klasicky bez laseru na to vidí, takže vyberou vše... držím palce..je to rutijní zákrok..není čeho se bát...

ODPOVĚDĚT
Iveta P. (Ivuliberuli) ID 272302, mimibazar.cz/ivuliberuli (30.1.2012, 17:50)
(hello)Ahoj Simi,já byla s (X)v prosinci 2010 a mandle jí byla odstraněna klasicky.Také jsme nad laserem uvažovali.Náš známí doktor nám říkal,že už se to teď dělá tak dobře,že mandle nedoroste :-$Nebyli jsme kvůli nemocnosti,ale (X)nám přestávala slyšet.Tvořila se jí za bubínkem hustá tekutina-hlen,který jí byl odstraněn a zároveň byla odebraná i malinko zvětšená mandle.Poté byly zavedeny ventilační trubičky na 1 rok.Malá zákrok zvládla velice dobře a vůbec jí to nekrvácelo,jen po zákroku trochu chrčela.To se ovšem zvlhčovačem vzduchu upravilo.Také je velice důležité,aby dítě po operaci dýchalo nosem,neustále mu to připomínat!!!
Hodně štěstí (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Věra Krupová (wruska) ID 159886, mimibazar.cz/wruska (30.1.2012, 14:22)
pokud jste z Prahy tak jdete na laser, ale pokud jste nekde zdaleka, tak jdete normalne do nejake blizke proverene nemocnice. My byly vloni v Brne s ani ne 2 letou dcerou a dalo se to prezit, krev ji moc netekla...ale kdybych byla z Prahy, radeji bych sla na laser, prestoze to neco stoji myslim....s pozdravem Vera. jo a jsme uz 8 mesicu po zakroku a mandle nedorostla, rymy nejsou, dycha kraaasssnnneee

ODPOVĚDĚT
Gabriela V. (Vydrice) ID 81151 (30.1.2012, 13:52)
Syn byl před 4 lety na odstranění nosní mandle kvůli nedoslýchavosti, dělali mu to klasicky. V té době jsme o možnosti odstranění laserem ani nevěděli. Druhý den jsme šli bez komplikací domů a od té doby má klid od rýmy a slyší i to co nemá (Y) Držíme palečky, ať Vám to dobře dopadne. (flower)

ODPOVĚDĚT
Jana Z. (Janise) ID 57851, mimibazar.cz/janise (30.1.2012, 13:16)
já tedy stále odolávám abych dcerce nechala vytrhnout nosní mandli,ale už jsem si také spoustu informací a diskusí pročetla - v souhrnu mi vyšlo že mandle může dorůst u obou možností stejně - jen ten laser je rychlejší a konfortnější pro dítě,ale člověk si za to připlatí. Je tam ale i asi menší riziko krvácení *-)

ODPOVĚDĚT
Petra H. (brdous) ID 58747, mimibazar.cz/brdous (30.1.2012, 12:48)
Taky jsme byli s malým na mandlích - klasicky, dokonce v létě, kdy se to nedoporučuje, ale operace proběhla dobře, myslím, že v dnešní době je tato operace spíše malým rutinním zákrokem. Malej bolesti žádné necítil, nekrvácelo, mandle stále nedorůstá a to zlepšení fyz. kondice je opravdu viditelné. Jen si myslím, že se jak kdo vyrovnáná s tou narkozou, to byl chudák takový zmatený a vyspával celý zbytek dne. Možnost laseru nám ale nabídnuta nebyla, kdyby byla, asi bych ji využila, pokud jsou na to finanční prostředky.
Držím pěsti (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Šárka P. (Venezuelanka) ID 170906, mimibazar.cz/venezuelanka (30.1.2012, 10:58)
Máme odstraněnou mandli na podzim v Modřanech, šla bych jedině na laiser, žádné krvácení a ted dáváme autovakcínu, za hodinu jsme šli domů. Je jedno jakou metodou mandli odstranite dorůst může vždycky ale už né v takové velikosti jako předtím, nám to moc pomohlo (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (Janyse) ID 206386, mimibazar.cz/janyse (30.1.2012, 10:53)
My byli také na Bulovce minulý rok. Vše v pohodě, žádná krev, žádné komplikace. Dcerce se hodně ulevilo, přestala chrápat, skončily rýmy a i sluch se zlepšil. Ale nyní přesně po roce, už zase rýma pořád a hlavně zase už špatně slyší, tak se obábám, že mandle zase dorostly :-( a budeme muset znovu, tak také přemýšlím, zda by to laserem nebylo lepší, že by mandle už neměly dorůst, i když jsem také slyšelal, že i po odstranění laserem dorostly +o( Takže si asi nevybereme

ODPOVĚDĚT
Hana D. (handule74) ID 49105, mimibazar.cz/handule74 (30.1.2012, 10:18)
...dcera byla loni v sedmi letech, klasicky na Bulovce. Ráno nástup odpol. domů. V pohodě, žádná krev. Týden pak musela být doma. Odpoledne byla jak když na ničem nebyla.
Jen za nás jsme si od toho slibovaly více. Chrápe sice méně-ale chrápe, rozhodně jí ale zůstalo huhňání.
Celkově se ale zlepšilo dýchání, hlavně v noci, takže se nám noci zlepšili a také určitě ubylo rymy, ale jestli je to tou mandlí?? To nevím.
Hanka.

ODPOVĚDĚT
Světlana K. (Svetluska83) ID 18269, mimibazar.cz/svetluska83 (30.1.2012, 10:09)
My byli v loňském roce v Pze na operaci mandlí laserem :-$ Dohromady to trvalo se vším všudy tak 1 hodinu :-) Malej byl po op. trošku uplakaný, ale když jsme přijeli domů, šel si lehnout a druhý den už baštil, až měl boule za ušima...Od té doby tuky tuk (zip) snad jen jednou ATB. My zvolili tento způsob, protože se nám zdál šetrnější, rychlejší a že by do budoucna neměla mandle dorůstat (Y) Dopláceli jsme 4.500,-... (L)

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (Kaculkadraculka) ID 19955, mimibazar.cz/kaculkadraculka (30.1.2012, 10:05)
Byli jsme na laseru v MOdřanech, platili jsme si výkon cca 4 tis.Kč. a mandle mu stejně dorostla. Minulý rok byl na klasické operaci a zatím ťuk, ťuk, ťuk dobrý. (F)

Za mě už bych na laser nešla, raději na normální operaci.

ODPOVĚDĚT
Jana V. (prcik) ID 133125, mimibazar.cz/prcik (30.1.2012, 10:01)
My byli na laseru a pohoda, malej si nic nepamatuje ani kapka krve, super přístup a po hodince jsme šli domů (Y)

ODPOVĚDĚT
Markéta Č. (pitipa) ID 183252 (30.1.2012, 9:46)
My byli v pátek klasicky, žádné komplikace, druhý den jsme šli domů. Po narkoze sice malá blinkala ale jinak pohoda. Nemáte se čeho bát, i já byla vysterosovaná ale úplně zbytečně. K tomu laseru, oni to odstraní klasicky jen tím laserem to "vypálí" aby to nekrvácelo četla jsem to na netu, pokud to tak není tak se omlouvám.

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (30.1.2012, 10:02)
mně jde spíše ale o to, že tím laserem je minimální šance, že mandle zase doroste na rozdíl od " normál " operace *-)....tím laserem se to dělá taky kyretkou, ale ty zbytky, které tam zůstávají při té normál operaci, odstraní tím laserem :-$

ODPOVĚDĚT
Iveta K. (Kyzluska) ID 17877 (30.1.2012, 12:39)
Syn byl také na trhání mandle - klasicky, jeden den nástup a operace, druhý den po vizitě domů. Bez problémů a to není žádný hrdina, od homeopatky jsme dostali homeopatika aby znovu nenarostla...tak mi to bylo aspoň řečeno! (Y)

ODPOVĚDĚT
Hanka S. (Nikitini) ID 60232 (30.1.2012, 10:48)
To už tak není. Vysvětlovali mi na ORL, že dnes už se to dělá opravdu precizně. Po operaci je dobré dělat dýchací cviky a správně dýchat. To je dobrý předpoklad, že mandle nedoroste.

ODPOVĚDĚT
Celkem: 21 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>