| Ilona Č. (asadka) ID 86656 (15.2.2012, 22:55) |
Naše oblíbené...zapečené brambory ve smetaně s masem a sojou Do pekáče (mám takový ten nerezový obdélník tak ,30x40 cm..??.)nakrájíte na dno kolečka syrových brambor tak 1cm silné (já dávám 2 vrstvy - dospodu 1cm, nad to vyplním ty mezery další slavší vrstvou. Pozor chce to fakt hodně málo solit brambory, když zapomenete je to snad ještě lepší...nad to nakrájenou cibuli , pak z plechu PROPLÁCHLÉ sojové boby (nemusí být, ale mi je v tomto fakt milujeme, má to zajímavou chuť....vyrábí je Hamé, mívá je např.COOP...) Nad to vrstva naklepaného masa, ani ho nemusí být moc...posolit, opepřit barevným ...pak další vrstva bramborových koleček...vše zalejete 1 smetanou (30%). Lépe dát zpočátku přiklopené (vrchní brambory nejsou "potopené" a podle mě by se vysušili... ) ale né moc dlouho, voda co se vypařuje by se měla zredukovat..... Zkusíte aby bylo maso a brambory horní měkké...Pak posypete vršek br
ODPOVĚDĚT |
| | Ilona Č. (asadka) ID 86656 (15.2.2012, 22:57) |
vršek brambor strouhaným sýrem a necháte dodělat kůrčičku...U nás bych tohle mohla dělat denně, každému chutná a hlavně je to hodně rychlé Chybu to má jedinou...většinou nezbyde ani jediná brambůrka, vylizuje se i pekáč .
ODPOVĚDĚT |