Prosím o radu - pekárna chleba
..chlebík na řezu..
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 16 komentářů
Anna B. (Česťa kuba) ID 353128, mimibazar.cz/cestakuba (1.3.2012, 12:52)
o jaký jde chlebík? Je dělaný z domácích surovin, nebo kupovaný? Na tom kupovaném se mi to také stalo... ...pořádně jsem si nepřečetla návod. Měla jsem ho mít hotoví za cca 1 hodinku a ho připravovala jako klasický domácí - příprava 3 hodiny. Ten váš vypadá úplně stejně jako ten můj. A nebo máte v těstě moc vody a kvasnic

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (1.3.2012, 9:49)
Jestli je to ze směsi tak méně vody.

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (1.3.2012, 6:52)
Peču sice nejčastěji bezlepkově, ale chléb bývá propadlý, když překyne. takže méně droždí a nebo také nedávat teplé tekutiny, ale studené. U mne zbralo dávat studenou vodu (ne ledovou, natočenou z kohoutku).

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (1.3.2012, 6:54)
Teď jsem to dočetla dále, máte to ze směsi z Lidlu. Tam se už droždí nedává. Mi se chléb z této směsi daří, dávám studenou vodu, na 500g 350ml vody.

ODPOVĚDĚT
Věra H. (Kelisek) ID 10193 (1.3.2012, 6:43)
Směs kupuji také, pekárnu nemám, peču normálně v troubě ve formě na biskupský chlebíček, ale tohle se mi ještě nestalo. Dávám přísady přesně podle návodu. (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Hana K. (Hanca1978) ID 285195 (1.3.2012, 6:23)
Jo a taky u mě ve fotkách je i moje diskuse na úplně stejné téma, tak můžete pročíst co radily maminky. Pokud by jste chtěla zaručený recept na moc dobrý chleba tak u nás vede tento:
320 ml teplého mléka do pekárny, 1/4 droždí, trošku cukru nechat naběhnout jako na buchty, přidat: 4 lžíce oleje, 1 lžíci soli, 250 g polohrubé obyč. mouky a 250 g žitné (a nebo 250 g směsi). Zapnu na program klasik a nebo toustový (ten je ještě nadýchanější a křehčí, ale program trvá déle...). Jo a po zvukovém signálu přidávám semínka: dýni, slunečnici nebo lněné se mínko. A je to přesně ten co mám vyfocený.

ODPOVĚDĚT
Hana K. (Hanca1978) ID 285195 (1.3.2012, 6:17)
Já na tom byla stejně jako vy, nakonec se mi osvědčil tento postup: místo vody dávám teplé mléko, na dno pekárny, do teplého trošku čerstvých nebo i sušených kvasnic a trošku cukru, nechám pořádně naběhnout - tak jak na buchty, pak přidám další ingredience a nebo sáček směsi, pustím klasický program. Chleba je nádherně měkoučký a moc dobrý, pórovitý. Můžete se podívat ke mě do fotek, mám ho vyfocený - po měsíci snažení jsem se tehdy musela podělit o radost i s dalšími na MMB. :-)

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (1.3.2012, 8:17)
radila jsem mléko, ale zkusila jsem teď 3x dát vlažnou až teplou vodu a výsledek je taky úžasný - směs z lídlu. tak už fakt nevím na čem záleží ,-) ,-) ,-) ,-) asi jak někdo psal - na fázích měsíce a erupcích na slunci ,-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (KattyV) ID 384698, mimibazar.cz/kattyv (1.3.2012, 8:24)
Jako fakt erupce, jo? ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (1.3.2012, 8:34)
jo fakt, to jsem četla v nějakém článku, že kynutí nezávisí jen na surovinách, aby měli správnou teplotu atd. ale i na tom v jaké fázi je měsíc apod. ,-)

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (hvezdicka30) ID 89163, mimibazar.cz/hvezdicka30 (1.3.2012, 7:09)
Hanko, moc děkuji za rady (L)

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (hvezdicka30) ID 89163, mimibazar.cz/hvezdicka30 (29.2.2012, 22:19)
Všem moc děkuji za rady (F) (F) (F). "Ušák" to je pěkný název :-D :-D.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra K. (Vladkka) ID 391546 (29.2.2012, 21:58)
To je opravdu moc vody. Vodu nedávejte dle jakéhosi návodu, ale řiďte se hustotou těsta. Musí tvořit v pekárně kouli....., jakmile je řídké a "stéká" z lopatek, tak raději přidejte mouku.
Každá mouka si totiž vezme jinou "porci" vody.....

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petulek) ID 22119 (29.2.2012, 21:56)
Dejte méně vody. Také kupuji směsi na chléb. Podle návodu bych měla dávat 300 ml vody. Dávám tak 250 ml, jinak mi z toho taky vznikne "ušák". (F)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (29.2.2012, 21:55)
No mně to děla to same at koupim směs kdekoliv 8-|už jsem fakt naštvana (6) v přiručce jsem se dočetla že pokud chleba takto spadne tak ma vysokou vlhkost přiště dat meně vody vždy jsem ji dala přesně podle navodu *-) přiště jsem dala o něco meně a pořad stejny vysledek 8o| pekarnu jsem dostala k vanocum v lednu jsem mněla asi 6 pokusu se stejnym vysledkem tak jsem to dočasně vzdala +o(

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (hvezdicka30) ID 89163, mimibazar.cz/hvezdicka30 (29.2.2012, 22:18)
To jsme na tom podobně. Dělám v ní těsto, to je fajn.

ODPOVĚDĚT