Dubrovník - informace
v létě se chystáme do Dubrovníku, chci vás poprosit o veškeré informace-co vidět,na co si dát pozor,kam jít a nejtí - i v okolí dubrovníka
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (14.3.2012, 11:13)
Závidím (Y) Dubrovnik je jedno z nejkrásnějších měst, co znám. Určitě si projděte Stari Grad, historické centrum je taky nádherné, mořské akvárium-krása, a na co si dát pozor-na parkování-policajty se to tam jen hemží a na cizince jsou vysazení, máte lístek za stěračem dřív než stačíte vylézt z auta. ,-) Ovocné trhy v centru-ty Vás určitě zlákají-obrovský výběr, ale ceny jsou i 3x dražší než v normálním obchodě mimo Dubrovnik 8-| jinak je tam spousta strašně příjemných kavárniček se samými dobrotami a výýýborná zmrzlina (Y) A v jak širokém okolí chcete výletit?

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (14.3.2012, 11:32)
Děkuji za info Táni, jak daleko výletit? no budeme mít své auto takže klidně i kolem 50-70km když to bude stát za to, ubytování máme někde na okraji dubrovníku nebo dokonce mimo, že je to tuším 10km od centra
Na akvárium se těším, viděla jsem 3 a tomu prvnímu se zatím žádné nevyrovnalo, tak jsem zvědavá, vždy to bylo spíš jen pro děti - pár malých rybiček a jedna želva ,-)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (14.3.2012, 11:38)
Tak kdyby to mohlo být třeba i něco pře 80 ,-) tak straaaašně doporučuji středověké město Ston-to opravdu stojí za to-nebo mě napadá-nevím jakou trasu máte naplánovanou, ale je to vlastně zpět směrem na Makarskou-jen menší odbočka...tak možná během cesty tam nebo zpět...po stejné trase cca 30 km od Dubrovniku (jenom odhadem, nechce se mi zjišťovat přesná vzdálenost) je nádherné arboretum Trsteno-pokud Vás to zajímá, když se natrefí na expozici motýlů, je to nádhera. Co bych tak ještě...bahenní koupele v Trpanji-luxus (Y) a výlet lodí z Orebiče na Korčulu je taky skvělý (Y)

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (14.3.2012, 11:44)
jejda všechno to zní hrozně lákavě, to budeme mít co dělat, ale jsem za to moooc ráda, protože válení na pláži mě opravdu ani trošku nebaví, raději budu celý den cestovat, ještě jednou děkuji. Po cestě toho máme naplánováno víc, vezmeme to přes budapešť a tam ztrávíme jednu noc, pak dvě noci u plitvických jezer, pak tuším 8nocí v tom dubrovníku a cestou zpět to zas vezmem přes slovinsko a tam máme 3noci ve slovins. alpách. už se na to stráááášně těším, snad vyjde počasí. (L)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (14.3.2012, 12:19)
(Y)Super...já jsem na tom úplně stejně, nebaví mě ležet a opékat se ,-) když už, tak aspoň půl dne courám s kyblíkem a hledám mušle a ježky ,-) ale výlety jsou nejlepší ^o)aspoň je na co vzpomínat...tak ať Vám vše vyjde a dovolenou si krásně užijte!!! (F)

ODPOVĚDĚT