MARCIPÁN
prosím o radu, jak na marcipán aby se při vyvalování nelepil, netrhal atd. Vyvaluje se přes sáček? Děkuji a rady, já s ním nemám vůbec zkušenosti, pouze s potahovkou,ale u nás není oblíbená, máme raději marcipán a tak jsem si řekla že to s ní zkusím
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (15.3.2012, 13:49)
nejlepší recept je bez oleje našla jsem ho v cukrářských normách je to jednoduché polotučné sušené mléko, moučkový cukr a jakýkoliv škrobový sirup (lepší spíš ten světlý aby nezabarvil hmotu do tmava) to vše v poměru 1:1:1 toť vše samozřejmě ještě mandlové aroma. Dělala jsem ho minulý týden, a lepší jsem ještě neměla. Krásně měkoučký i teď v lednici není úplně jako beton což ty ostatní recepty byly (Y) zde je výsledek http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=125302&user=88072 opravdu se s ním pracovalo nejlép ze všech (Y)

ODPOVĚDĚT
Klára K. (MANAMI) ID 327511 (13.5.2013, 8:46)
Dobrý den, náhodou jsem narazila na váš komentář. Mohu se prosím zeptat na ten marcipán? Skutečně je tam sirupu stejně jako např cukru? To si nějak neumím představit. Děkuji za odpověď, Klárka. (F)

ODPOVĚDĚT
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (13.5.2013, 13:03)
Ano je to tak je nádherně vláčný, ale na postavičky se nehodí. (L)

ODPOVĚDĚT
Jana Z. (JanBe) ID 7910, mimibazar.cz/janbe (15.3.2012, 13:14)
Markét, jednou jsem dělala mléčný marcipán a nadávala u toho stejně...... Chtěla jsem figurky a ty se mi rozpadaly :-( Už nikdy.

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (15.3.2012, 13:16)
:-S :-S :-S Jani já dělám hříště na americký fotbal a šišku pro mojeho Jirku a protože měl kulatiny a má raděj marcipán, tak jsem nekupovala potahovku a že to udělám z marcipánu, jako mě by zajímalo který idiot vymyslel do receptu olej, to jsi neviděla co to dělá 8o| 8o| 8o| :-@ :-@ :-@ :-@ (6) (6) (6)

ODPOVĚDĚT
Jana Z. (JanBe) ID 7910, mimibazar.cz/janbe (15.3.2012, 13:51)
úplně to vidím, jak ti z toho olej utíká :-D :-D :-D
Dělala jsem bez oleje a nadávala stejně. Drželi mi pohromadě takový malý hrudky *-) *-) *-) *-)
Kupuju K2 a je klid. (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katkaValkova) ID 40922, mimibazar.cz/katkavalkova (15.3.2012, 13:19)
jj, olej jsem taky jednou dala a pak to celé vyhodila +o(

ODPOVĚDĚT
Daniela G. (Ikika) ID 261148 (15.3.2012, 13:08)
koukněte sem, je to recept i s videem a je to dobrý marcipán !!!
http://ekucharka.net/modelovaci-hmota-falesny-marcipan

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (15.3.2012, 13:11)
:-| :-| :-| no tak podle toho jsem to dělala jen z 500g cukr 500g cukru a je to na prd 8-| 8-| 8-|

ODPOVĚDĚT
Sabina V. (bluezuu) ID 317012 (15.3.2012, 12:14)
já sem si obalila váleček folii a netrhal se mi ani nelepil ,-)

ODPOVĚDĚT
Daniela G. (Ikika) ID 261148 (15.3.2012, 12:14)
Marcipán musíte dobře udělat, hlavně opatrně s vodou jinak bude tvrdý ... já vyvalujina silikonové podložce a i s tou přenáším na dort a jde to krásně, ale dá se i na igelity, stačí podsypat cukrem nebo škrobem ..... (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (15.3.2012, 12:54)
8o| 8o| 8o| 8o| marcipán už nikdýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý nechci ani vidět, v receptech je olej a tak já vám řeknu, pořád se mi to z toho vylučuje a je tvrdý jak beton, takže mám kilo marcipánu na nic a dort mám na zítra :-@ :-@ :-@ :-@ :-@ že já si vždycky něco vymyslím a pak když to nejde mě může klepnout pepka (6) (6) (6) (6)

ODPOVĚDĚT
Daniela G. (Ikika) ID 261148 (15.3.2012, 13:07)
olej ano ale jen lžíci jinak cukr, sušené mléko / vše nutno prosít / pak pšeničný sirup a nebo med a ve vodě si jen máčím ruce ....

ODPOVĚDĚT