Holandské pohoštění při narození holčičky
Nejsou to bonbony,ale uvnitř je anýzové semínko na podporu kojení
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Miriam L. (Minka 11) ID 207496, mimibazar.cz/minka11 (15.7.2012, 12:31)
Nechapu, co jim na tom chutna, tvrdy kulicky na krupavym sucharu ,-) ,-) ,-), ale jinak tam maji hromadu jinych dobrot, vzdycky se vratim domu tezsi o 2 kg :-) :-) :-)
(hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Simona D. (Jantje) ID 81364 (16.7.2012, 19:45)
A copak vam tak chutna v NL? Jsem jedno velke ucho.. :) . Me ta jidla pripadaji trvanliva a hodne s pridavnymi E a to ja moc nemusim...mam radsi pekne vetrnik nebo indiana nebo rohlik (pl) (pl) :) Na tech kulickach (modry pro kluky, ruzove pro holky) je dobry to anyzovy seminko uvnitr asi :) a kvuli tomu se to ji, protoze temer hned po porodu se nahrnou za miminkem same navstevy a pro tu pomocnici do domacnosti plus k miminku, co ma kazda maminka po porodu, to je jednak malo prace, udelat takove pohosteni a jednak papa pohosteni s navstevou i novopecena maminka a anyz je jedna z mala latek, co opravdu podporuji kojeni ( u nas nektere zeny v neznalosti piji hodne mlika nebo mlecne vyrobky, coz naopak muze zpusobit alergii). A kulicky nepadaji, suchar se namaze maslem, kulicky se vysypou do talire a suchar se tam smoci, behem minuty hotovo pro deset lidi a o tom je cela kultura, udelat toho co nejvice za co nejmene casu :-) :-). Cizi pomocnic nebudou pict pro navstevy domaci

ODPOVĚDĚT
Simona D. (Jantje) ID 81364 (16.7.2012, 19:48)
babovky nebo kolace a maminka se venuje miminku a po porodu odpociva (v NL byvaj porodu fakt vycerpavajici a i nebezpecne) a zkousi kojit (jenze vzhledem k okolnostem stejne moc maminek nakonec nekoji). Tak (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (16.3.2012, 10:23)
Teda (Y) o Holandsku vím všelicos, hlavně detaily z porodnictví :-)mám tam kamarádku, ale toto vidím poprvé :-) zajímavé (Y) nepadá to z toho při kousání? ,-)

ODPOVĚDĚT
Simona D. (Jantje) ID 81364 (18.3.2012, 1:45)
No to teda, to kamaradka nerika vsecko (zip)...je toho tolik, ze se to lehko nevybavi. Tehotenstvi a porod je podivny, ale zajimave to je i pote. Miminko jednak neprohlidne zadny doktor a jednak ke kazde mamince na prvni tyden po porodu dochazi zdarma pecovatelka a pomaha ji s miminkem a v domacnosti a se starsimi sourozenci. Nahrazuje tak peci sester a doktoru v porodnici a zaroven dela i takovou uklidovou asistentku a hostesku pro navstevy. A nema k tomu ani nijak velke vzdelani. *-) *-) *-) Pada, zrovna ujidam, ale ne moc, namaze se to na maslo! a na nem to sedi dobre. (pl)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (18.3.2012, 8:26)
Jojojo, to všechno vím...a taky se rodí většinou doma, že? Pamatuju si, jak jsme se smáli tomu seznamu, co jí dali, co má mít na porod připraveno...prostěradla , dva kýble VELKÉ ,-) a taky jí kladli na srdce, že může zavolat porodní bábu, až bude mít stahy co-teď nevím-5 minut myslím *-) nakonec ji stejně brali do nemocnice, protože plodovou vodu měla kalnou...ale hned po porodu ji zase šoupli domů ,-) (hello)

ODPOVĚDĚT
Simona D. (Jantje) ID 81364 (20.3.2012, 1:07)
Ja myslim, ze to je dokonce po 3 minutach, ale vlada uz jedna, ze by to mohlo byt dokonce uz po 5 nebo 7 8-| 8-| 8-|, aby se snizila umrtnost. :-o :-o :-o. Je to tak nastavene, aby to uz nikdo nestihl do porodnice (myslim,ze vozi autem ta porodni baba) a vsichni odrodily doma. Normalni porod v nemocnici je taky jen s tou jednou porodni babou, co ma sluzbu. Kybliky, vse...ale poslou vam krabici s potrebama, v 6.mesici vam dorazi domu, svorka na pupiky, ruzne vlozky, lihy,podlozky, uz ani nevim,co tam vse je. (child12) (child12) (child12)

ODPOVĚDĚT
Dominika K. (dominok) ID 23880, mimibazar.cz/domino (15.3.2012, 22:24)
:-o |:o) (F) téda to jsou věci (clamp)

ODPOVĚDĚT