Kuskus
Poslední dobou ujíždím na kuskusu, používám ho jako přílohu téměř ke všemu (knedlíky,těstoviny jsem vynechala už úplně).Oblíbil si ho i syn (5let).Jak jinak ho lze zpracovat?Napadá mě rizoto.Co všechno z kuskus děláte vy?Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 16 komentářů
Zdenka P. (z721976) ID 318592, mimibazar.cz/z721976 (10.5.2012, 19:06)
Tchán je Arab a kuskus se dělá dost často jako příloha k jehněčímu,recept podrobně neznám,ale dává tam celou skořici,badyán,citron,česnek,cibuli.

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (10.5.2012, 17:23)
VŠEM MOC MOC DÍKY. TŘEBA MĚ VŮBEC NENAPADLO UPRAVIT HO NASLADKO. O VÍKENDU VYZKOUŠÍM TY ZAPEČENÉ PAPRIKY (jidlo)

ODPOVĚDĚT
věra Z. (VEZA) ID 284159 (10.5.2012, 14:13)
Kuskus nejsou těstoviny, je to krupice z pšeničné mouky. Já ho mám taky ráda a připravuji klasicky , pak nastrouhám nivu, nasekám bylinky, kousek másla, vše smíchám. Pak rozkrojím podélně papriky, naplním a dám zapéct do trouby.

ODPOVĚDĚT
markéta k. (kainovka) ID 140917 (10.5.2012, 13:18)
zrovna včera a dnes byl u nás k obědu :-) Kuřecí maso na kousky jsem orestovala na cibuli s česnekem, k hotovému masu jsem přidala listový špenát sekaný, nechala chvíli podusit a to jsme smíchala s hotovým kuskusem. Je to rychlý a fakt to bylo dobrý. Jinak je i dobrý s podušenými žampiony a k tomu přírodní plátek.

ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (10.5.2012, 10:50)
Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, ale zalévá vařící vodou nebo vařícím pokrmem.....

ODPOVĚDĚT
Denisa V. (Mrkoska) ID 123766 (10.5.2012, 8:16)
Může se dělat i na sladko, jako škubánky s mákem či tvarohem, s medem a oříšky, nastrouhaným jablkem atd.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra M. (Vavenka) ID 7666 (9.5.2012, 23:07)
Já ho ještě přidávám do polévek jako zavážku, krásně to zahustí. Dávám do vývarů, zeleninových, ale i do bramboračky. My ho máme moc rádi a když neřeknu muži, že tam je, tak si polévku taky moc pochvaluje. A nebo orestuji na cibuli kousky masa, houby, papriku a co mne jen napadne, zamíchám kuskus a smetanu a dám zapéct.

ODPOVĚDĚT
Hana T. (sachmetka) ID 300935, mimibazar.cz/sachmetka (9.5.2012, 22:23)
.. kuskus není těstovina ,-), je to krupice ... používá se hlavně v arabské kuchyni :-$

ODPOVĚDĚT
MARTINA H. (Appletka) ID 17764, mimibazar.cz/appletka (9.5.2012, 22:11)
Taky máme rádi. Uvařený kus kus smíchám s jemně nakrájenou zeleninou - okurky atd, je to fajn salát. Nebo plněné papriky - červené papriky rozkrojím, naplním směsí z kuskusu a žampionů, posypu sýrem a zapeču.

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (9.5.2012, 21:56)
Všude o něm čtu ale nikdy jsem to ještě neměla.Z čeho to vlastně je ? A chutí něco připomíná ? *-)Třeba rýži nebo těstovinu ? předpokládám že je asi zdravý...děkuji za odpověď (hello)

ODPOVĚDĚT
Veronika N. (bilionka) ID 200457, mimibazar.cz/bilionka (10.5.2012, 8:35)
Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, ale zalévá vařící vodou nebo vařícím pokrmem.
Kuskus je hlavní složkou nebo přílohou mnoha jídel z rozličné zeleniny jako například z rajčat, mrkve, dýně, cukety, zelí a většinou i masa, ať už drůbežího, hovězího, jehněčího, nebo také ryby. Typickým kořením na kuskus je Ras el-Hanout a pro ostřejší chuť se používá Harissa. Studený se kuskus podává hlavně jako salát s mořskými plody nebo se používá pro přípravu Taboulé. Hodí se také k přípravě sladkých jídel, například s mlékem, rozinkami nebo mandlemi.

ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (9.5.2012, 22:03)
Jsou to těstoviny, takže ani nechápu, v čem je lepší, než třeba nudle nebo vrtule

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (9.5.2012, 22:09)
Takže to jsou tedy těstoviny ale jen jiný tvar ? (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (9.5.2012, 22:19)
Asi ano, třeba nám tu někdo vysvětlí, v čem je to lepší, než klasické těstoviny (F)

ODPOVĚDĚT
Daniela K. (Deniela) ID 207799, mimibazar.cz/deniela (9.5.2012, 23:37)
Kuskus je krupice z pšenice,která se po spaření tvaruje do malých kuliček.Pravda-je to podobné těstovině-akorát,že kuskus se nemusí vařit. (Y)Podobně je na tom i bulgur. (Y)Obojí má určitě větší škálu využití v kuchyni-než klasická těstovina. (L)

ODPOVĚDĚT
Michaela V. (Michaela_) ID 288439 (9.5.2012, 21:43)
jako rizoto, nebo jen s mletym masem, nebo jen smicham s hraskem, kukurici a k tomu platek masa...nebo nasladko jako ryzovy nakyp, nebo jen s jablicky a skorici...

ODPOVĚDĚT
emilie r. (milarr) ID 318572, mimibazar.cz/milarr (9.5.2012, 21:42)
Nikdy jsem ho nedělala ale když si ho tak pochvalujete tak vyzkouším.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra K. (kellystova) ID 396230 (9.5.2012, 21:32)
Pečené kuřátko a kuskus, to je pochoutka. Nebo jen pečená křidélka s kuskusem, mňam. 8o| (pl) (hello)

ODPOVĚDĚT
Soňa Č. (ssonda) ID 165593 (9.5.2012, 21:25)
Tak u nás zatím jenom takto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=126075 ale chutnal moooc.

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (9.5.2012, 20:50)
se strouhanými jablky, oříšky, kokosem, medem, ale i pomerančem, čokoládou, praženými vložkami, máčenými rozinkami ... od věeho něco a mňam .... zapečený se sýrem a paprikou a rajčat y .... přimíchám do balk, salátu ... uvařím jako krupici a okakauji nebo oskořicuji s cukrem ..... rozmíchám s ořechy a máslem a cukrem a plním palačinky ....

ODPOVĚDĚT
Romana B. (BANAMOR) ID 308226, mimibazar.cz/banamor (9.5.2012, 21:16)
a ty vložky jsou s křidélkama nebo bez :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-) :-) :-) :-) (hello)

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (9.5.2012, 21:28)
tak to je fakt překlep ... se omlouvám ... no bez ... :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Eva H. (EvaHrky) ID 226048 (9.5.2012, 20:50)
Tak těstoviny vůbec nemusíte vynechávat, kus kus není nic jiného. :-)

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (9.5.2012, 20:52)
To já vím, ale když on je lepšíííííí :-p :-p

ODPOVĚDĚT