Kosí hnízdo
V tújce si kosi udělali hnízdo, ale sojka vajíčka vyzobala. Škoda. Opravdu to nebyla kočka, protože vajíčka byly rozklované.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Lenka M. (kimiti) ID 16890 (7.6.2012, 15:20)
Tak to není kosí hnízdo,ale je to hnízdečko pěnice černohlavé.Taky jsme měli ve dvou buxusech hnízda.V každém bylo po 5 vajíček.Bohužel,z jednoho hnízdy vajíčka zmizly...na svědomí to má sojka.Jinak kosi si dělají hnízdy ve výškách a mají většinou jen jedno vajíčko.Toho jsme taky měli pod střechou na trámu. Hezký den.Lenka

ODPOVĚDĚT
Eva S. (Solanka) ID 286793, mimibazar.cz/solanka (11.6.2012, 8:07)
Tak jsme doma po poradě usoudili, že to asi byly vajíčka pěnice, protože jsme našli vyklované vajíčko kosa a to je opravdu víc modré. ,-) Jeden rok jsme měli kolem terasy 4 kosí hnízda a kuna jim je všechny vybrala. :-S (hello)

ODPOVĚDĚT
Eva S. (Solanka) ID 286793, mimibazar.cz/solanka (7.6.2012, 20:55)
:-)Nevím, ale pěnice nepoužívá hlínu a to hnízdo bylo velmi bytelné a slepené hlínou, dalo mi dost zabrat ho z té tújky zrušit. Fotka je trochu přesvětlená, není vidět, jak jsou vajíčka zbarvené do modra a kosi kolem lítali. Zdá se mi, že pěnice je má více flekaté do hněda. Snad se mi podaří jednou zjistit, čí hnízdo to bylo. Jednou nám kosi udělali hnízda na terase a vybrala jim je kuna. A je fakt, že vajíčka byly víc modré. Nevim, nevím. Mají hoši smůlu. Každopádně je to škoda, že jim to sojka vybrala. :´( Děkuji za komentík. (L) (hello)

ODPOVĚDĚT