máte některé radu jak na hyperaktivní dítko??
už nemůžu,jsem unavená jak z dolu!!díky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Martina P. (laudom) ID 247437 (24.6.2012, 11:23)
Dobrý den, mám dítko s Hyperkinetickým syndromem s ADHD a tyto hyperaktivní dětičky opravdu potřebují přesně stanovený režim, pravidla, která se musí striktně dodržovat.Jinak hodně pohody a chválit, chválit když vydrží u něčeho byt jen chvilku v klidu. Taky se vyvarujte rafinovanému cukru ve stravě. Přeji pevné nervy. Ze začátku jsem také myslela, že to snad neustojím, dnes je mému zlatíčku 9 let a už to tak nějak zvládáme,až na pár drobností.
Nám se hodně osvědčila nástěnka v děckém pokoji, kde máme přesně na hodiny rozepsaný denní režim a podle toho se řídíme, Domča to tak vyžaduje - ovšem nevím jak to bude o prázdninách

ODPOVĚDĚT
Marcela N. (Cecilka08) ID 153926 (23.6.2012, 9:11)
Já bych zkusila opravdu tu homeopatii nebo čínskou medicínu. Podle mě malá jen potřebuje vyrovnat energie v těle a s tím vám homeopat dokáže dobře poradit. Já jsem třeba dcerce pomocí homeopatie obracela spaní už v porodnici, spala přes den, v noci řádila, během tří dnů byl klid. Dobrý homeopat vám poradí i úpravu stravy. malé děti na homeopatii reagují velice dobře, já sama bych to zkusila dřív než náročná neurologická vyšetření, je to šetrné a homeopat může pomoci i Vám dodat energii. Tyhle stavy co popisujete mohou být často i důsledkem očkování například proti klíšťovce nebo obrně se projeví problémy v nervové soustavě. A to zase homeopat dokáže vyřešit.

ODPOVĚDĚT
natália l. (rebuska) ID 291191, mimibazar.cz/rebuska (23.6.2012, 19:05)
ahoj,já blb!že mne to nenapadlo homeopatie!!no jo to by stálo za zkoušku... :-$ :-o hned kouknu kde je u nás nejblíž,poptám se v okolí na nějakého spolehlivé a´t nenaletím.... *-) moc moc díky (H) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Marcela N. (Cecilka08) ID 153926 (23.6.2012, 19:35)
já třeba chodím k homeopatce, která má vystudovanou klasickou medicínu jako pediatrička ale poslecních deset let dělá jen homeopatii. Myslím si, že ten pohled z obou stran ( klasická medicína a homeopatie) určitě není na škodu. Držím palečky.

ODPOVĚDĚT
Dana P. (dana.praha) ID 318287 (22.6.2012, 23:52)
Nemam osobni zkusenost, ale vychovatelka v mistnim DDM ma dite s diagnostikovanym ADHD a rika, ze nejdulezitejsi je, aby dite melo pevny rezim (rano nesmi misto cisteni zubu dat snidani, kdyz maly je nauceny nejdriv snidat a pak cistit zuby...) a byt opravdu dusledny.
Dejte dite do hlidaciho koutku, kdyz nemate jine hlidani, hlavne si odpocinte, nervozni, vynervovany a unaveny rodic je pro dite jedna z nejhorsich variant.
Dzim palce.

ODPOVĚDĚT
natália l. (rebuska) ID 291191, mimibazar.cz/rebuska (23.6.2012, 19:03)
víte co je nejhorší??že já bych chtěla být chvíli sama bez ní,ale pak když si představím že bude někde bez mých očí,mého dozoru-začínám být nervózní a zase raději hlídání odložím na jindy.to je život matky,snad se naučím koukat také na sebe a své zdraví.zatím mi to nejde. :-( :´(

ODPOVĚDĚT
Dana P. (dana.praha) ID 318287 (23.6.2012, 23:01)
Tak to bohuzel znam. Kdyz mam vyjimecne hlidani a nejsem zrovna ve skole, tak jsem tak nervozni, ze porad koukam na hodinky, jestli uz bych si pro ten muj poklad nemohla dojit :-)

ODPOVĚDĚT
Jitka H. (sladká víla) ID 419801 (22.6.2012, 22:59)
Naše Kristýnka je od narození nespavec. Ve všech knihách píší: miminko spí 16-20hod. Naše spala 6-8hod. denně. To byl nářez 8-| 8-| 8-| Teď máme rok a dva měsíce a chodí spát v jedenác (no někdy ještě o půl noci sedí v postýlce a směje se na nás) a budíček máme v osm. Po obídku si na hoďku zchrupne a toď vše. Mám obrovskou výhodu že mně moc manžel pomáhá. Pravděpodobně to má po něm, protože mu spačí spát pět hodin a je jak rybička. Já naopak moc ráda spím, dvanáct hodin je málo ,-) ale s tím už je dávno konec. Doufám stále že se to časem zlepší. Moc Vás chápu, znám to - únava, vyčerpání, hrát si, když všechny děti už spí, .... Držím pěsti (Y) (nám doktorka stále tvrdí že pokud prospívá a to ano, tak je vše v pořádku)

ODPOVĚDĚT
natália l. (rebuska) ID 291191, mimibazar.cz/rebuska (23.6.2012, 19:00)
děkuji Vám!hrozně mě to posune když si tady přečtu že nás takových nespavců je víc!ikdyž tajně doufám že snad někdy bude líp...mějte jen samé krásné dny (L)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (22.6.2012, 21:52)
Koukám na vaše fotky, holčička je ale ještě malá, tam je na nějakou diagnozu hyperaktivity ještě brzo, možná má spíš období vzdoru.

ODPOVĚDĚT
natália l. (rebuska) ID 291191, mimibazar.cz/rebuska (22.6.2012, 21:55)
máme 3roky.ale podle všeho jsme v období vzdoru a i hyperaktivní.kamarádka která ji viděla říká honem poradnu.tak proto se snažím najít co nejvíce info...

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (22.6.2012, 21:50)
Vykašlete se na to co říká manžel, jděte do té poradny sama. Nevím kolik je dceři, ale pokud ještě potřebuje spát odpo, tak jí nechte třeba jen půl hodiny a pak jí vzbuďte. A odpoledne jí pořádně unavne, dlouhé procházky, jízda na odrážedle, na kole... Prokládejte, třeba dopoledne, naopak klidovými činnostmi, čtením, povídáním, ukazováním, klidným hraním. Ne netu najdete spoustu rad a zkušeností. A zkuste něco na uklidnění, ale pro sebe, uvidíte jak se vám uleví. :-D

ODPOVĚDĚT
natália l. (rebuska) ID 291191, mimibazar.cz/rebuska (22.6.2012, 21:57)
3roky!na uklidnění beru-to víte že jo.jenže malá mi hned všechny spolykané prášky dá vypotit za 5minut.unavit procházkou ani odrážedlem nejde!vše vyzkoušeno.čtení a ukazovíní max.minutu-odchází protože je to nudné.tak fakt už nevím

ODPOVĚDĚT
veronika k. (wenusche) ID 81911, mimibazar.cz/wenusche (22.6.2012, 20:02)
Urcite omezit veskere jednoduche cukry (sladkosti a vse, co je slazene bilym cukrem) a presne jak pise pani pode mnou - hlidat glykemicky index potravin, zaclenit do jidelnicku potraviny s nizkym GI. Stejne tak omezit vsechna zdravi skodliva ecka a predevsim barviva.

ODPOVĚDĚT
natália l. (rebuska) ID 291191, mimibazar.cz/rebuska (22.6.2012, 20:55)
a něco na celkové sklidnění?bývá brzy unavená,když jí dám odpoledne spát tak se mi vyspí a večer nemůže usnout ani ve 22hod!pak už začíná to nejhorší,totální aktivita,a já zbytek noci propláču.

ODPOVĚDĚT
veronika k. (wenusche) ID 81911, mimibazar.cz/wenusche (22.6.2012, 21:32)
Jak je mala stara a kolik vam toho pres den naspi? sama si to jeste dobre pamatuju, starsi dcera vubec nepotrebovala spat, denni spani jsme zrusili ve 2 letech (narodlily se mi mi dvojcata a po vecerech byla k neutahani) - pak aspon usinala driv, ale stejne to byl teror. Jak jsem psala, je treba - predevsim na vecer - omezit prijem sacharidu (hlavne tech jednoduchych), ktere jsou zdrojem energie. A asi bych ji nenechala odpoledne dlouho spat. Snazte se zavest a pevne dodrzovat rezim a budte v tom nekompromisni, stejne tak poproste babicky, at ho dodrzuji ( i kdyz myslim, ze uz i velmi male deti dobre chapou, ze u babicky plati jiny rezim, nez u maminky). A pokuste se ji vecer natolik brzo uspat, aby vam zbyl aspon nejaky cas jen pro sebe.....Ono to prejde, i kdyz se to ted nezda - moji starsi uz bude 10, ale jeste si moc dobre pamatuju, jak jsem byla unavena, vazila jsem tolik, jako ve druhaku na stredni skole a na nekterych fotkach z te doby vypadam jako tesne pred smrti :-))

ODPOVĚDĚT
natália l. (rebuska) ID 291191, mimibazar.cz/rebuska (22.6.2012, 21:53)
moc děkuji za Váš čas!-malé jsou 3roky-teda budou v srpnu.přes den si nyní schrupne tak od půl2 do 16hod.někdy více,myslím že je to hodně,jenže když ji vzbudím nastává doma šílené odpoledne.má hroznou náladu.před časem již přestala spávat odpoledne ale nějak se to zase zvrtlo.od narození nespávala,pořád jsme se jí museli věnovat nosit,vozit.spala pouze v noci.už tehdy jsem to říkala naší dr.,ale ta mne ujistila že je to normální.a normální jsme pořád. :-( jenže pro mne přestal život,točí se vše kolem malé.a u mne to má efekt že přibírám na váze,přesný Váš opak. viděla jsem dokumen-Dítě mi zničilo život.uplně jsem se v tom našla.

ODPOVĚDĚT
Jana M. (janina86) ID 193221, mimibazar.cz/janina86 (23.6.2012, 8:58)
(hello) toho spaní je celkem hodně odpo..... zkuste jí to trhnout a vydržet tak týden, dva.... je léto a jestli jsem se dobře dívala máte zahrádku, tak vyspinkat, nasvačit a šupat ven, za každého počasí, třeba až do večeře. Mám kluka 4 roky a únor - květen měl taky dost rozhozené spaní, budíček někdy již po 4 ráno 8-|, spát chodí ve 20h, přes to nejede vlak.... posledních 14 dní ale super, budí se mezi 6:30 - 7 (Y) přes poledne již tak půl roku nechodí spát.... Kolem toho 3.roku to taky bylo na palici to spaní přes poledne, pak nechtěl spát večer, a to jsme ho nechávali tak 40min,max hoďku přes to poledne +o(. Jinak s pozorností je na tom blbě, ale lepší se to, za poslední rok fakt velký pokrok. Třeba si teď oblíbil v knížce vyhledávat písmenka, které zná, to vydrží i čtvrt hoďky. Číst pohádky to nehrozí, max. jednou za dva týdny a to ještě takovou, co je tak na 5minut +o(. Ale zase rád pomáhá jak doma t

ODPOVĚDĚT
Jana M. (janina86) ID 193221, mimibazar.cz/janina86 (23.6.2012, 9:06)
tak na zahradě.... A když je nejhůř, tak vyfásne gumáky, dlouhé triko a tepláky a valíme do lesíka, hoďka tam ho unaví daleko více než celý den na zahradě, asi lepší vzduch..... Ale chce to fakt režim, když řeknete, že se něco bude dělat, tak bude a přes to vlak nejede. Jestli třeba hodně vysvětlujete, tak nevysvětlovat (takovou chybu jsem dělala já), to děcko to moc vnímat nebude, jestli má problém s pozorností. Když řeknu ne, tak NE - říct jenom to jedno slovo. Někomu to možná přijde jak na psa, ale u nás to fakt funguje |:o) a jinak se máme rádi (pusa) ,-)
Hodně zdaru a vydržte, bude líp (hello)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
denca m. (sinkaninka) ID 408901 (22.6.2012, 18:48)
kromne horciku ,b komplexu a hlavne duslednosti i dodrzovat kdyz clovek na dite mluvi koukat mu do oci a on ,aby koukal do oci vam :),to je takovy maly figl .min zakazovat,ale kdyz uz zakazu tak to dodrzet i kdyby trakare byli ,hlavne nez neco zakazete tak si to rozmyslete ,aby nedoslo k tomu,ze zakazete napr.televizi na mnesic a druhy den mu ji povolite

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (22.6.2012, 18:47)
1. POkud jste tam ještě nebyla, tak se objednejte do pedpsy poradny a na neurologii.

2. v ideálním případě si domluvit dlouhodobou spolupráci a najít někde nějaký rodičovský klub. A nebo ho pod nejbližším mateřským centerem založit.

3. pečlivě dbát na to, abyste měla pravidelné hlídání a možnost vypadnout a dobít si baterky. A to čas od času i s manželem - bez dětí.

4. krmit mu mozek tak, aby co nejrychleji dohnal nevyrovnanost ve vývoji, která je s ADHD spojená. Tedy hodně b-vitamínu, omega kyselin, lecitinu a ginka. Bvitamin klidně jako tabletky, omegakyseliny je taky lepší v tabletách, protože tolik ryb do něj nenacpete.

ODPOVĚDĚT
natália l. (rebuska) ID 291191, mimibazar.cz/rebuska (22.6.2012, 20:54)
manžel pořád oddaluje poradpu pedpsy.pořád hází vinu na mne.on je bohužel pracovně pořád mimo,jezdí domů na jeden den po 14dnech.cítím se nepochopená.z mého dítěte se stáva dítě tyran.poroučí nám,pokud není tak jak chce řve jako tur až se stydím za hrob!už ani nechodím mezi lidi,abych předešla těmto situacím.snažila jsem se po dobrém,po zlém.ale prostě nic nezabírá.
malá hrozně ráda pije mléko....nemůže škodit na hyperaktivitu i tohle??moc děkuji za rady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :´(

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (22.6.2012, 18:48)
Lecitin kupte granulovaný v kulturistických potřebách a dávejtemu lžíci až dvě denně. Jde míchat do jogurtů, do buchet a do chleba (zlepšuje kvalitu těsta), do mléčných koktejlů, pomazánek, kaší a tak. Všechno tohle můžete jíst celá rodina (dávkování lžíce na malé zdravé dítě a dvě lžíce na dospělého lecitinu denně, u toho b-vitaminu tak 2-4 tablety pro dospělého, 1-2 pro zdravé dítě a 3-5 pro hyperaktivního). Omegy okolo 400mg na hyperaktivní dítě denně, dospělý 200mg+ denně a zdravé dítě do těch 200mg. Nic z toho nemá vedlejší účinky a všeobecně to prospívá na srdce, na nervy, na vlasy a pleť a vůbec to zajistí světový mír. Ginko spíš jen dospělým a hyperaktivímu dítěti na vyšší hranici dávkování, které je uvedené v příbalovém letáku toho kterého přípravku.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (22.6.2012, 18:49)
A především hlídejte glykemickou nálož (něco si o tom přečtěte na internetu). Neměl by hladovět a neměl by jíst moc sladkostí a jednoduchých škrobů (bílé pečivo), zejména bez toho, aby k tomu nebyla další zelenina a bílkoviny. Když mu lítá cukr v krvi, tak je stav daleko horší. Takže jíst důsledně pětkrát denně, hodně bílkovin, hodně ovoce a zeleniny, málo sladkostí a když už, tak s podílem celozrnné mouky.

5. společně s manželem a ideálně i širší rodinou se domluvte na nějakém co nejpravidelnějším režimu, který se bude co nejdůsledněji dodržovat. Jasné prostředí výrazně pomáhá zmírňovat problém. Toto je dosti náročné a velmi tomu pomáhá potkávat se s dalšími rodiči. Tento denní režim by pro něj měl zajistit možnost fyzicky se vyřádit. V ideálním případě dvakrát denně.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (22.6.2012, 18:49)
A především hlídejte glykemickou nálož (něco si o tom přečtěte na internetu). Neměl by hladovět a neměl by jíst moc sladkostí a jednoduchých škrobů (bílé pečivo), zejména bez toho, aby k tomu nebyla další zelenina a bílkoviny. Když mu lítá cukr v krvi, tak je stav daleko horší. Takže jíst důsledně pětkrát denně, hodně bílkovin, hodně ovoce a zeleniny, málo sladkostí a když už, tak s podílem celozrnné mouky.

5. společně s manželem a ideálně i širší rodinou se domluvte na nějakém co nejpravidelnějším režimu, který se bude co nejdůsledněji dodržovat. Jasné prostředí výrazně pomáhá zmírňovat problém. Toto je dosti náročné a velmi tomu pomáhá potkávat se s dalšími rodiči. Tento denní režim by pro něj měl zajistit možnost fyzicky se vyřádit. V ideálním případě dvakrát denně.

6. Naučte ho zpomalovat mozek - nejprve pomocí eeg biofeedbacku (ideálně v nějakém centru, k

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (Katulik007) ID 98130, mimibazar.cz/katulik007 (22.6.2012, 18:11)
Tady je každá rada drahá :-(
První co komu doporučuju je úplně z potravy vyloučit Ečka, a naopak stravu obohatit o vitamíny skupiny B, hořčík a omega 3 (rybí tuk) . Dostatek pohybu a opravdová důslednost, člověk když je se silami a nervy v koncích tak začíná polevovat, aby byl klid a to je začátek konce (zip)

ODPOVĚDĚT
natália l. (rebuska) ID 291191, mimibazar.cz/rebuska (22.6.2012, 20:57)
právě!když je člověk na konci sil-poleví!a kolotoč je na světě!jenže já jsem na ni sama,tedy ještě babička.jenže ta mi to kazí nejvíc.ta povolí aby měla klid všechno :-|

ODPOVĚDĚT
Gražyna D. (Adinavela) ID 19133 (22.6.2012, 22:38)
Moc Vás lituji, to musí být strašné. Moje kamarádka řešila podobnou situaci, taky zkoušela kde co, malá jí stále brečela, křičela a vztekala se, všechno, co kamarádka udělala bylo španě. Pomohly homeopatika. Nevím, zda malé k tomu ještědávala ty omega a hlídala hladinu cukru a tak... Držím palečky! Hlavně nezapomínejte na sebe. Když zkolabujete, tak kdo se postará o dítě. Vy musíte být v pohodě. Moje dcerka stále někam lezla a skákala, nespala a pak se jen nosila. Taky jsem chodila na rehabky s páteří atd., ale v žádném případě bych si svou situaci nedovolila srovnávat s tou Vaší. Přeji hodně sil a možná bych si našla jinou paní doktorku. Odcházet z ordinace a pokaždé se cítit, že to jako přeháníte a tak trochu si vymýšlíte by mě rozhodně nepovzbudilo. Potřebujete odborníka, který by správným způsobem zhodnotil stav Vašeho dítěte.

ODPOVĚDĚT
natália l. (rebuska) ID 291191, mimibazar.cz/rebuska (23.6.2012, 21:23)
ahoj a děkuji,homeopatika mne vůbec nenapadla.pokud máte kamarádku které to pomohlo tak to určitě bude do sebe něco mít!zkusím,určitě zkusím!už mi nic jiného nezbývá.paradoxem je,že když jsem čekala malou a viděla unavené maminy,které tahly za sebou ječící dítě-jsem si říkala tak tohle bych nesnesla,to je výchova.dnes vím že vše není o výchově.já malé nekoupím vše co chce a vidí,nemá kupu hraček,není zavalená ve sladkostech,nemůže vše co si umane a stejně kdyby jste mne potkala řeknete si to co já před léty!!!-to je výchova!!! :-o to je neschopná matka.a pravda je někde jinde,je to matka která už nemůže a stydí se. :´( děkuji za Váš příspěvek!mějte se krásně a užívejte klidnější dítko (L)

ODPOVĚDĚT